• Oświadczenie Autor: ~TimoM [109.243.20.*]
    Słuchajcie, po kilku latach trzymania akcji (ponad 4) informuję z wielkim uśmiechem na twarzy, że WRESZCIE wyczyściłem stan akcji TFONE, dokładnie 25999 sztuk!!! :-)

Niestety jak pewnie całkiem spora liczba osób wszedłem do spółki kiedy kurs był w podobnych okolicach do bieżącej wyceny i niestety jak pewnie całkiem spora liczba z Was zostałem srogo "wykolegowany" jak kurs "niespodziewanie" zaczął pikować w dół i nie było jak z tego wyjść :/
    Były momenty załamania, nerwów, nieprzespanych nocy, były różne strategie - rozpisywania się na forum i wymyślania różnych historyjek (było kilku pomocników - dzięki Panowie!!! również nasze jurne gorole heeej :D:D:D) żeby jakoś zachęcić, było potem milczenie żeby nie wywoływać innych pisaczy i wprowadzać jakiejkolwiek nerwowości, ale niestety kurs przebijał i wiercił kolejne dołki, albo szedł do góry i spadał jak w kolejce górskiej.
    Pozostało tylko czekać. Doczekałem się. Sprzedałem średnio nawet z lekkim %, ale odliczając prowizje, 4 letni okres trzymania w stosunku do lokat itd. wyszedłem ledwo na zero. Trudno, ale jest ulga.

Dostałem srogą nauczkę, żeby unikać spółek (tj. mocniej się nie angażować) gdzie wystarczy jedna-dwie osoby (nawet nie instytucje), żeby w kilka dni wahnąć kurs o kilkadziesiąt procent w dół bez powodu... a tutaj można to robić bezproblemowo i potem to niekończące się czekanie.

Być może kurs jeszcze przebije 7zł i może nawet dojdzie do 8zł, ale gorycz była na tyle duża i strach, że zaraz znów ktoś w mgnieniu oka i bez przyczyny doprowadzi do 2-3zł, nie pozwala trzymać dalej. Szczęśliwie obroty były nawet sensowne i się udało :)

Ufff.

Dziękuję, pozdrawiam i życzę powodzenia!

• Re: Oświadczenie Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    Dzięki za szczerość. Powodzenia!
  • Re: Oświadczenie Autor: ~wklejek [178.159.171.*]
    popatrzcie lepiej co się dziej na MIT

popyt coraz większy na tanie akcje :)
  • Re: Oświadczenie Autor: ~Nerwus [5.173.243.*]
    Zle ci nie zycze i ciesze sie ze jestes zadowolony
    Chcialbym zapytac natomiast czy jestes Timomaestro
    Ktory z tego co pamietam udzielal sie troche tutaj
    Dla mnie numerem jeden i najbardziej wytrwalym inwestorem ktory powinien trafic do relacji inwest spolki jest MARAS
    Pozdro dla ciebie czlowieku o tytanowych jajach
  • Re: Oświadczenie Autor: ~Akcjonariusz [89.191.128.*]
    ~TimoM - Pozostaje gratulować wytrwałości i podjętej decyzji.
    Wiem co znaczy jak kurs był po mniej niż 2 zł :)
    Teraz jest znacznie lepiej - sam sie zastanawiam czy aktualny zysk jest wystarczający ale z drugiej strony tyle czekałem wiec mogę i jeszcze poczekać pół roku.
  • Re: Oświadczenie Autor: ~Maras [91.212.223.*]
    :) Pozdrawiam

PS. NIedawno rozważałem sprzedaz po IQ, bo domek buduję, ale chyba w 2015 nie sprzedam. Trudno, po co tyrać w korporacji jak Tajfun ładnie daje zarabiać :)
  • Re: Oświadczenie Autor: ~prezes [37.152.18.*]
    Niestety gościu nie ucinał straty, każdy powinien sobie wchodząc w jakąkolwiek inwestycję planować ile mogę na niej stracić i wtedy sprzedawać, ja zazwyczaj przyjmuję 20 %
  • Re: Oświadczenie Autor: ~maarc [178.181.189.*]
    Kazdy ma swoja strategie...
  • Re: Oświadczenie Autor: ~misiek [213.17.211.*]
    Jestem z tfo od momentu pogłosek o przejęciu przez Midasa, kto to jeszcze pamięta ?:)
    Kupowałem różnie, najtaniej po 2,xx a obecna średnia to blisko 4,5 nie sprzedaję teraz wciąż czekam na dwu-cyfrówkę :)
    Kilka razy już wychodziłem i wchodziłem, ale zawsze miałem sztywny pakiet który może jeszcze poczekać, nie śpieszy mi się :)
  • Re: Oświadczenie Autor: ~Akcjonariusz [89.191.128.*]
    Tez pamiętam jak było info od midasa. A kurs midasa wiadomo jaki jest - może i lepiej że jest jak jest.
  • Re: Oświadczenie Autor: ~Saturn [46.113.205.*]
    No to i ja dołącze się do gratulacji wytrwałości i podjęciu decyzji, a jeszcze bardziej wyczucia momentu! brawo. Też trochę grałem na TFONE od kilku lat z przerwami i łapałem lokalne dołki. Ostatniego papierowego wejścia pozbyłem się też niedawno ze średnią 6,64 bo już wystarczy szczęścia, bo papierki już cieplutkie. Może jeszcze kiedyś odkupie.
  • Re: Oświadczenie Autor: timo_maestro [93.179.254.*]
    Witam wszystkich serdecznie :)

Istnieje pewna granica dobrego smaku, która właśnie została przekroczona...
    Pomimo moich okołu 20-letnich przygód giełdowych wciąż bywam zaskakiwany, co chyba wskazuje na - że się tak wyrażę - moje spore posunięcie w latkach i (być może) utratę kontaktu z rzeczywistością wirtualną (interesująca zbitka słowna sama w sobie)... :D
    Przepraszam za tak "wyszukane" sformułowania, ale wprowadzam je celowo dla wszystkich, którzy mieli wcześniej kontakt z moją pisaniną i (mam taką nadzieję) poznają dość charakterystyczny styl ;)

Oczywiście osoba, która utworzyła pierwszy post tego tematu, w sposób celowy manipuluje czytelnikami niniejszego forum. Oczywiście nie jestem to ja - Wasz timo maestro.
    Pisywałem tutaj swego czasu i - co podkreślam - wciąż z Wami jestem. Czytuję Wasze wpisy, moich nie było od dłuższego czasu, gdyż - jak to bywa w przywołanej wcześniej przeze mnie "rzeczywistości wirtualnej" - po wielu wielu latach obecności miewa się tzw. hejterów. Jeden z nich (najbardziej uciążliwy, posługujący się swego czasu nickiem Furtian Wacław lub Wacław Wolski) dopadł mnie na forum Bankiera i dość obcesowo wprowadzał w błąd. Na szczęście sprawdzeni przyjaciele poinformowali mnie o tym. W efekcie - z uwagi na szacunek dla własnego zdrowia (starczego troszkę :D) oraz szacunek dla Waszego zdrowia i Waszych nerwów - pozwoliłem sobie zrobić dłuższą przerwę w pisaniu.

Ci sami sprawdzeni przyjaciele poinformowali mnie dziś o zadziwiającym tekście, który pojawił się wczoraj i jest ewidentną próbą manipulacji.

Jeżeli rzeczywiście wyrobiłem sobie na tym forum pewien rodzaj charyzmy, bądź też jeżeli są tu osoby kierujące się moimi skromnymi radami na tematy inwestycyjne, to sądzę, że w tym momencie jestem jednak winny Wam wpisy odnoszące się do zastanej, a nie zawinionej przeze mnie sytuacji.

Za moment utworzę wątek, którego autorem będę ja - Wasz timo maestro :).
    Muszę trochę ogarnąć całość, a przyznam że jestem nieco zdenerwowany tak wredną manipulacją, jakiej dopuścił się autor niniejszego wątku.
    W międzyczasie skontaktuję się z moderatorem forum Bankiera w celu wyjaśnienia sytuacji...

Pozdrawiam serdecznie
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.