Jeśli skupią 90% mogą zrobić przymusowy wykup i będziesz musiała sprzedać, a jak nie to zostaniesz z akcjami po wycofaniu z giełdy sprzedawać na własną rękę
Że włosi oddadzą za darmo to wiadomo, bo przecież oni grają w tej samej lidze czego przykładem był raport za III kwartał gdzie pokazali stratę przy 15% spadku cen skupu mleka. Tylko jest pytanie co robi KNF ?
Wcale nie będzie im łatwo skupić jakiekolwiek akcje przy tej cenie, dlaczego takie PZU kupujące (nie wiem po ile, strzelam) 3-5zł miałoby oddać po notabene 0,38zł?, dlaczego wielu akcjonariuszu kupujących w tamtym okresie miałoby tak samo? 3,80zł za akcję, przy wartości księgowej ponad 11zł ???
na pewno trzeba będzie jako akcjonariusze mniejszościowi się zebrać i w temacie współdziałać w stronę podwyższenia ceny w wezwaniu
mogę im zaoferowac pakiet po 6zł 20tys sztuk.dadzą to dadzą nie to- nie zdejmą z gieldy chyba ze zaoferują wyzszą cenę.mysle ze dojdzie do indywidualnych negocjacji.
mam zdecydowanie więcej akcji, cena 6zł za spółkę o tym potencjale i majątku nie brzmi najlepiej (choć oczywiście lepiej niż 3,80zł, żart) raczej coś w stylu - wartość księgowa minus 10% czyli promocyjne 9,99zł wyglądałoby lepiej, to przecież niecała złotówka za akcję "na stare", kiedyś na jakiejś spółce była taka akcja - mniejszościowi wystawiali akcje w karnecie po ustalonej cenie, nie wiem czy nie wystawię po 9,99zł :-)
ponoc srednia wazona za ostatnie 6miesiecy to 3,80. pod linkiem cała procedura wyłudzenia akcji za darmo włacznie z szantazem o przymusowym wykupie. problem jest taki czy dostaną te akcje po 3,80 czy nie.
W państwie prawa nigdy taka cena wykupu akcji za bezcen nie miałaby miejsca. Bo jak można pozwolić wykupić spółkę za około 12 mln zł. o przychodach około 200 mln zł. która została kilkanaście tygodni temu dofinansowana prawie 8 mln zł.
mam wrazenie że tu w procesie przejęcia będzie się jeszcze dużo dzialo i że interwencja KNF będzie konieczna
kMil - świetne podsumowanie, zapomniałeś tylko w analizie, że spółka ma jeszcze kamienicę w Krakowie, nie wiem ile wartą, może te brakujące 4mln w analizie do wyceny 12mln z dotacją 8mln :-)
odnośnie strat w III kwartale to chyba celowo zwiekszyli zapasy (widać to w raporcie) a tłumaczą to anomaliami pogodowymi we Włoszech w środku lata:))))