• Walne EFH Autor: ~D_ [193.218.148.*]
    Chciałbym odświeżyć wątek najbliższego walnego EFH i jego znaczenia dla przyszłości spółki.
    Projekty uchwał, otworzą drogę do ogromnego dodruku akcji, poprzez emisję warrantów subskrypcyjnych w ramach subskrypcji prywatnej (z wyłączeniem prawa poboru dla dotychczasowych akcjonariuszy).
    Dodatkowo w planach jest obniżenie nominału i kolejne scalenie.
    Czyli summa summarium, wybrana osoba / osoby mogą przejąć kontrolę nad spółką i jej majątkiem w drodze emisji a potencjalnie bardzo niską ceną emisyjną.

Oczywiście inna kwestia ile tego majątku w spółce jeszcze zostało. Tego nie wiadomo. Ale wasze głosy mogą pomóc w uzyskaniu takiej wiedzy.

Zapoznajcie się proszę z poniższymi wątkami:

https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=3722917&strona=1
    https://www.bankier.pl/forum/pokaz-tresc?thread_id=3815237&strona=1

Preferowany kontakt to wzaefh@wp.pl lub na email z powyższych wątków.

Sprawa jest prosta:
    1) Prosimy o kontakt osoby zdecydowane udzielić pełnomocnictwa z wykonywania głosów na najbliższe walne. Każda ilość akcji ma znaczenie.
    2) Akcje należy zarejestrować najpóźniej w dniu 22.12.2014 (dyspozycja telefoniczna w waszym BM / banku. Koszt to 30 pln)
    3) Druk pełnomocnictwa zostanie przygotowany i wysłany do zainteresowanych osób tak aby uprościć całą sprawę.

Dodatkowo, poniedziałek, to ostatni dzień na zgłaszanie zmian do porządku obrad. (np. aby dodać uchwalę o "sprawach różnych" celem przekazania listy pytań do Zarządu).

Osoby zainteresowane wprowadzeniem większej kontroli akcjonariatu mniejszościowego proszone są o szybki kontakt.
  • Re: Walne EFH Autor: ~mail [46.205.178.*]
    mail wyslany
  • Re: Walne EFH Autor: ~hk [89.229.220.*]
    kto jest jeszcze tak naiwny i inwestuje w tej szulerni
  • Re: Walne EFH Autor: ~marekuss [185.40.115.*]
    No to już prawie nic spółce nie zostało.
    Pozbyła się prawie całego majątku.
  • Re: Walne EFH Autor: ~armagedon [31.61.138.*]
    no to jutro sru na grosze pikne niedzielne infa...
  • Re: Walne EFH Autor: ~wojtek [185.30.91.*]
    i gdzie ten aramgedon z groszami?
  • Re: Walne EFH Autor: ~Trader [94.254.192.*]
    sprzedane wszystko:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/EFH-Zbycie-udzialow-akcji-w-spolkach-zaleznych-7227712.html

społce Quasar sp. z o.o., która według KRS została zarejestrowana 12.05.2014 i ma kapitał zakłądowy 6000 zl

bardzo ciekawe, czy ktos ma na to jakies zdanie?
  • Re: Walne EFH Autor: ~rrr [83.11.253.*]
    czuje że to nie koniec wałków będzie jak na wilbo gdy spółka spadła na 10 groszy podobno bez majątku. Wczoraj po 21 groszy też była niezła ustawka aż przykre to było jak to przejrzyście zrobili. Zastanawiam się nad kupnem ale wciąż za mało informacji.
  • Re: Walne EFH Autor: ~wojtek [185.30.90.*]
    ,.,walek napewno ,ja zostaje na pokladzie a mam tych akcji sporo,ciekaw jestem co paluchowski wymysli i czy dojdzie do skutku scalenie akcji,czy faktycznie ma jakis pomysl na ta padake czy zsotal powolany jako figurant .,.
  • Re: Walne EFH Autor: ~D_ [193.218.148.*]
    Cześć.
    Ostatnie przypomnienie w temacie walnego.

1) Prosimy o kontakt osoby zdecydowane udzielić pełnomocnictwa z wykonywania głosów na najbliższe walne. Każda ilość akcji ma znaczenie.
    2) Akcje należy zarejestrować najpóźniej w dniu 22.12.2014 (dyspozycja telefoniczna w waszym BM / banku. Koszt to 30 pln)

Preferowany kontakt to wzaefh@wp.pl

Pzdr
    D.
  • Re: Walne EFH Autor: ~qaz [87.205.146.*]
    Jutro 22.12.2014 ostatni dzień na zapisanie się na walne EFH w dniu 5.01.2015 wystarczy zgłosić się do swojego domu maklerskiego po imienne zaświadczenie o prawie uczestnictwa w Zgromadzeniu (koszt ok 30 zł) oraz przesłać pełnomocnictwo, ale najlepiej przyjść samemu.
    Każda szabla może się przydać szczególnie, że spółka ustala termin walnego w niedogodnym dla wszystkich terminie, a raporty spółki nic nie mówią co się tam dzieje.
    Gdyby ktoś miał wątpliwości to zapisując się na walne wystarczy mieć akcje na rachunku na dzień rejestracji (20.12.2014) zatem można zarejestrować się i uczestniczyć na walnym nawet sprzedając akcje choćby jutro.
  • Re: Walne EFH Autor: ~Olek [89.72.243.*]
    tylko specu powiedz co jaką ch...e tak robić ?
    Myślę że sama sprzedaż całego majątku spółce krzak jest powodem wybrania się/udzielna pełnomocnictwa na walne.
  • Re: Walne EFH Autor: ~walne [31.61.131.*]
    This War of Mine - niewielka produkcja polskiego 11Bit była strzałem w dziesiątkę. Produkcja spodobała się i graczom i recenzentom, przyniosła twórcom mnóstwo pieniędzy i, co najważniejsze, była naprawdę innowacyjna. Gra pokazała wojnę, jakiej gracze jeszcze nie widzieli.

http://gry.onet.pl/artykuly/najlepsze-gry-2014-roku/9n12r
    Jako drobni akcjonariusze zgromadziliśmy ~600k głosów.
    1) Ta ilość to jednak za mało aby wprowadzić osobę do RN (zabrakło raptem 1%)
    2) W/w ilość była jednak wystarczająca aby zablokować uchwałę obniżającą wartość nominalną do 10gr
    3) Głosowaliśmy za scaleniem akcji (teraz tylko od dobre woli Zarządu będzie zależało czy wprowadzi w życie tą uchwałę ---> bo była ona połączona z obniżeniem nominału na który nie ma zgody)

Piszę ten komentarz przed ukazaniem się oficjalnego komunikatu aby podnieść wiarygodność tego wątku.

Wszystkie dodatkowe głosy będą bardzo potrzebne w czasie następnych walnych.
    Osoby poważnie zainteresowane proszone są o maila na wzaefh@wp.pl z danymi kontaktowymi i dysponowaną ilością akcji.

W odpowiednim momencie na pewno przyjdzie od nas odpowiedź.
    Pzdr
    D.
  • Re: Walne EFH Autor: ~Junior [37.248.255.*]
    Zobaczymy jak ukaże się oficjalny komunikat. Wtedy będzie można powiedzieć, że jesteś wiarygodny i można przystąpić do was. Zdaje się zasadne aby scalić akcje drobnych akcjonariuszy i się przeciwstawić. Decyzję podejmę po oficjalnym komunikacie spółki, którego zaranie brak:-(.
  • Re: Walne EFH Autor: ~Wojtek [185.30.91.*]
    a dlaczego komunikatu nie podaja?gdzie te walne bylo?w garazu u paluchwskiego?czy w piwnicy u pani Izabeli?
  • Re: Walne EFH Autor: ~kowal [37.152.19.*]
    Słuchajcie szukam Olka. On tu się dużo mądrzył na forum. Chyba po tym ostatnim walnym gościa zwolnili. Może się nie sprawdził. Tak to jest ze studentami dużo piją i na nic nie mają czasu.
    słucham Ciebie chłopczyku, co chciałeś powiedzieć? Może się pochwalić jaka to ilość akcji została zarejestrowana na walnym przez drobnych? No daj się pośmiać miszczu :)
  • Re: Walne EFH Autor: ~kowal [37.248.255.*]
    Poczekaj na komunikat bo nie lubię rzucać słów na wiatr. Na razie jest obawa czy prezes został na stołku. Nikt nie ujawnia podjętych uchwał.
  • Re: Walne EFH Autor: ~Junior [37.152.19.*]
    Dlaczego nie podają uchwał podjętych na walnym? Od poniedziałku już długo czasu minęło. Chenie bym się dopisał ze swoimi akcyjkami bo ta cała sytuacja przestaje być zabawna.
    Ty chyba sam nie rozumiesz co piszesz...nikt nie chcę abyś rzucał słowa na wiatr ale po prostu napisz prawdę...! To co piszesz to mega żenada, zresztą jak zawsze... Nic nie wiesz, nic nie masz i zawsze tak będzie :)
    Wiesz mi za to nie płacą jak tobie. Gdybym miał miesięczną pensje za siedzenie na forum tak jak ty to bym pisał takie "mądre" wywody. Na razie musisz bardziej się postarać aby dowiedzieć się ważnych rzeczy.
  • Re: Walne EFH Autor: ~Junior [178.42.147.*]
    Po przeczytaniu podjętych uchwał widzę słowa pisane przez osobę "D" jako wiarygodne. W związku z tym jak wcześniej pisałem przyłączam się ze swoimi 90k akcji. Mam nadzieję, że te kilka sztuk przyda się na ewentualnych następnych walnych.
    to chyba musisz to jeszcze raz przeczytać :)
    chłopczyku ale nie widzisz, że to co piszesz jest pozbawione jakiejkolwiek logiki... albo mi płacą i wtedy raczej wiem o wszystkim albo mi nie płacą i nie mam pojęcia co była na WZ. Znaczy już wiem i się śmieję jaka kasą Wy tam targacie :) Sprawa jest prosta - EFH to trup tylko za bardzo nikt nie wiem jak Wam to ostatecznie powiedzieć:)
  • Re: Walne EFH Autor: ~Mózg [83.22.252.*]
    Mylisz się bo nie byłeś na walnym . Już pisałem . Inwestor jest i dzisiaj np : 20 gr mamy a jutro w granicach 24 gr
  • Re: Walne EFH Autor: ~kiełbiewełbie [31.61.136.*]
    inwestora nie ma, jest poszukiwany, a to ròżnica ... ilu tu juz było inwestorow...
  • Re: Walne EFH Autor: ~prrr [83.23.7.*]
    ale oburzenie o tym inwestorze, jak pójdzie info pewnie z 200% do góry skoczy jak nie więcej
  • Re: Walne EFH Autor: ~mukajednasztuka [139.149.31.*]
    A jak oni chca przeprowadzic scalenie z 10 gr do 1 zl, jak uchwala wczesniej czyli obnizenie z 10 zl na 10 gr nie przeszlo?

W zwiazku z tym albo druga uchwale beda probowali forsowac ze jednak ma byc obnizenie do 10 gr, albo ta uchwala ze scaleniem tez jest guzik warta.

Zgodnie z uchwala nie moga scalic z 10zl na 100 zl, tylko z 10gr na 1 zl...
  • A co z wnioskiem o upadłość ? Autor: ~jokil [91.196.8.*]
    Czy była mowa na walnym o ostatnim wniosku o upadłość likwidacyjną? Będzie umorzenie?
  • UPADŁOŚĆ ? Autor: ~xxx [77.254.3.*]
    j.w.
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Raport roczny Autor: ~D_ [193.218.148.*]
    Odświeżam wątek.

Raport roczny to katastrofa i pokazał skale "zniszczeń" po realizacji umowy z Quasarem.

Proszę o kontakt wszystkich drobnych akcjonariuszy zainteresowanych uzyskaniem pełnych wyjaśnień ze strony Zarządu na wzaefh@wp.pl 
    Proszę również o podanie ilości posiadanych akcji. Może tym razem uda się zebrać minimum 5%.

Najpilniejsze tematy:
    1) W spółce nie ma aktywów a pozostały niespłacone obligacje (które były zabezpieczone sprzedanymi nieruchomościami) – dlaczego nie były one częścią umowy?
    2) Dlaczego umowa doszła do skutku? Bank WBK nie wyraził zgody sprzedaż udziałów spółek z GK EFH.
    itp...

Pzdr
    D. 
  • Re: Walne EFH Autor: ~kowal [83.9.244.*]
    Ja jak wiesz już jestem z tobą. T co tu się dzieje to Wołomin w lokalnym wydaniu.
    współczuje Wam ale czytać już tego nie mogę... co kwartał jakiś pacjent organizuje akcje z której nic nie wynika... Zero profesjonalizmu! Może jednak zrzucicie się na dobrego prawnika??? Obligi też się pewnie dołożą. Weźcie zróbcie to raz a porządnie a nie takie dziciniady jak do teraz.
    Może i to jest jedyne wyjście Olek. 
    Najpierw chcemy zebrać > 5% głosów.

Pzdr
    D.
    ...no widzisz a ja uważam, że wystarczy jeden głos - kogoś kto to w prokuraturze dobrze opisze... i będzie wytrwały.
  • Re: Walne EFH Autor: ~kowal [83.28.148.*]
    Spokojnie Olek. Tego też spróbujemy. W pierwszej kolejności damy jednak zarządowi szansę. Każdy na nią zasługuje, nawet ty. Jak nie chcesz czekać to możesz do prokuratury coś napisać. Im więcej NAS tym lepiej. Czyli co możemy na ciebie liczyć? Spłodzisz coś od siebie?
    Ale, żeś teraz odpalił... Ja ? A niby po co ? Mnie ta spółka interesuje tylko i wyłącznie dla celów edukacyjnych - od kilku lat obserwuję piękne rozgrywanie przekrętu, a właściwie kilku przekrętów. To wszystko dzieje się na oczach ludzi - akcjonariuszy... a zdanie "dajmy zarządowi szansę" to kwintesencja tego co tu się dzieje i na co liczą te przekrętasy... Wy już im dajecie szansę od kilku lat i przy Waszym właśnie takim podejściu:) Bawcie się dalej :) Zresztą z tego co widzę to już wszystkie zabawki zostały zabrane - została sama piaskownica i piach w niej... 
  • Re: Walne EFH Autor: ~kowal [83.28.141.*]
    Dobre i to zawsze to coś.
  • Re: Walne EFH Autor: ~mm [83.18.26.*]
    100 % racji
    Miło słyszeć normalną opinię normalnego człowieka. Goście, którzy udają, że "od kilku lat obserwują spółkę w celach edukacyjnych" i tak nie wiedzą o czym piszą bo wszystko im dyktują:-)
    Pozdrawiam wytrwałych.
    Rozumiem, że to do mnie pijesz :) Wiesz dlaczego Was tutaj tak zrobili...? Bo żaden z Was nie umie nic zrobić i nawet nie umie sam myśleć... W Twoim poście jest absolutne zero logiki... Skoro od kilku lat tutaj piszę aby uciekać z EFH bo to wehikuł finansowy do szemranych interesów i przez ten czas (od mojego pierwszego wpisu) kurs spada o przeszło 90 % to chyba jednak nie działam w niczyim imieniu... Bo przyznasz, że Ci co mnie posłuchali 5 lat temu, posłuchali 4 lata temu, posłuchali 3 lata temu, posłuchali 2 lata temu, posłuchali rok temu, posłuchali pół roku temu WYSZLI na tym DOBRZE. Natomiast wszyscy co są tak wytrwali jak Ty posiadają akcje spółki bez Majątku i z DŁUGAMI. Zacznij koleś myśleć zanim coś napiszesz! I co wyszło z tych Twoich dziecinnych zagrywek na forum?:) Jesteś w plecy kilkadziesiąt % z ZEROWĄ szansą na wyjście choćby na zero. Tak właśnie dlatego Was zrobili w balona - bo na własne życzenie się daliście i jeszcze do dzisiaj wypisujecie jakieś wierutne bzdury.
  • Re: Walne EFH Autor: ~aut [176.98.124.*]
    nie ma takiego oszusta, który nie trafi na większego
  • Re: Walne EFH Autor: ~D_ [78.11.55.*]
    Witam,
    Zbliża się termin WZA naszej "perełki".
    Wszystkich akcjonariuszy zainteresowanych udzieleniem pełnomocnictwa / uczestnictwem w WZA proszę o kontakt na wzaefh@wp.pl
    Celem jest m.in. uzyskanie wyczerpujących informacji od Zarządu w sprawie transakcji sprzedaży aktywów oraz planów na przyszłość.

Pzdr
    D.
  • Re: Walne EFH zaświadczenie do 11 czerwca 2015 Autor: ~qaz [77.255.44.*]
    Odświeżam wątek, no i Spółka zwołała nowe Walne na dzień 26 czerwca 2015. Warto aby akcjonariusze mniejszościowi byli również reprezentowani.
    Dlatego proszę o zwrócenie się do domu maklerskiego  z żądaniem wystawienia imiennego zaświadczenia o prawie uczestnictwa w Zgromadzeniu nie później niż w pierwszym dniu powszednim po Dniu Rejestracji, tj. nie później niż w dniu 11 czerwca 2015 r (koszt ok 30 zł) oraz o kontakt j.w
  • Re: Walne EFH zaświadczenie do 11 czerwca 2015 Autor: ~kowal [37.248.255.*]
    Ja już to zrobiłem. Zdaje się, że im nas więcej będzie tym większe szanse na wyjaśnienie kwesti.
  • Re: Walne EFH zaświadczenie do 11 czerwca 2015 Autor: ~Olek [89.72.243.*]
    hehehe, który to raz już tam RAZEM wyjaśniacie ?:)
[x]
EFH 0,00% 0,03 2015-12-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.