• Obrocik Autor: ~ja [83.20.245.*]
    Mnie tam cieszy milion obrotu i zyczylbym sobie czesciej to ogladac :).Bo jak widze wolumeny po kilka tysiecy akcji ktore szarpia kursem w niektore dni po kilka procent to zal patrzec. Troche swiezej krwi i powietrza w wiekszym i srednim akcjonariacie jest tu niezbedne (moze te dzisiejsze, kolejne najlepsze wyniki kwartalne pomoga). Trzymam pod dywidende za niecaly rok. Osiagniecie 1+ pln zysku na akcje jest bardzo realne, a dywidenda na poziomie 0,5 calkiem mozliwa i do przelkniecia (jakby nie patrzec TFO to dystrybutor i wielu nakladow na inwestycje nie potrzebuje...). Glowny akcjonariusz tez pewnie by te 2 banki po tylu latach chetnie odcial ;). Jesli jakis fundusz (lub-e) liczy na taki scenariusz to wcale duzo czasu na zbieranie pakietu solidnego nie ma... bo za kilka tygodni mozemy wrocic do ziewajacego wolumenu.
  • Re: Obrocik Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Moim zdaniem piątkowa sesja była bardzo dziwna . Mam 3 scenariusze dlaczego tak się stało : 1scenariusz to taki , że faktycznie ktoś duży postanowił sprzedać korzystając z euforii po wynikowej ale robił to jakoś dziwnie . 2 scenariusz to taki , że mamy zbierający akcje jakiś fundusz , który się może ujawni , ale jeszcze nie zebrał pożądanej ilości akcji i dlatego schłodził kurs . Oraz 3 scenariusz , którego wyjątkowo bym sobie nie życzył , który jest związany ze skupem akcji własnych w celu umorzenia . Wymyśliłem całkiem niedawno koncepcję że główny akcjonariusz który ma około 51% akcji zwiększa zaangażowanie w wyniku skupu i umorzenia akcji przez spółkę i co mamy ? Główny Akcjonariusz niebezpiecznie dla drobnych zbliża się do granicy 66% a potem zjada "konfitury" sam . To w/w to są tylko moje rozważania teoretyczne i podkreślam , że są to tylko moje lużne spostrzeżenia . Jak myślicie ? Możliwe ?
  • Re: Obrocik Autor: ~Mati [31.174.161.*]
    To po co wogóle odpisuje spółka na nasze maile skoro główny chciałby zwiększyć zaangażowanie i po co udziela wywiadów-przecież zależałoby mu na jak najniższym kursie. Przy takim obrocie jedni kupywali a jak kurs zatrzymał się przy 5,80 zł to zaczęli panicznie sprzedawać ciesząc się z 5% bądź 0% byle by tylko nie znaleźć się na górce. W chwili oONE zbecnej kurs ma tendencję zwyżkową. TFaczynają się interesować fundy i zwiększają zaangażowanie ale fundy rozkładają zakupy na dłuższy czas niż jeden dzień. Pozatym dopóki jest główny z 50% zaangażowaniem to dobrze bo inaczej spółka może być bardzo szybko wykupiona przez konkurencję i znoszczona. Co o tym myślicie?
  • Re: Obrocik Autor: ~prezes [94.254.209.*]
    A może być sytuacja że sprzedawał ten kto kupował miesiąc temu po 4,7-4,80 i uznał że 15 % zysku mu wystarczy, dla mnie było dobrze wczoraj, sprzedałem po 5,7 i znowu podkupiłem po 5,30, :-)
  • Re: Obrocik Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Być może faktycznie sprawa jest prosta a ja próbuję to tylko niepotrzebnie komplikować . Może rzeczywiście niektórzy byli zmęczeni tymi akcjami i zwyczajnie doszło do wymiany części akcjonariatu . Ostatecznie w piątek był wzrost prawie 7 % na koniec dnia , więc rynek poradził sobie z tą podażą . Trzeba przyznać , że ten papier od czasu do czasu "żyje" na giełdzie . :))) Pozdrawiam !
  • Re: Obrocik Autor: ~MaciejM [188.125.138.*]
    No właśnie " żyje od czasu do czasu" tylko. Ja mam nadzieję, że TFONE przez piątkowe wzrosty, przez dłuższy czas sesji powyżej 10% + niezły wolumen, przyciągnęły uwagę nowych inwestorów, którzy teraz zaczną się interesować spółką i kupować. Świeża krew jest tu potrzebna, sami nie podciągniemy bo jesteśmy już załadowani.
    Przez dłuższy czas czekałem na taki wzrost na TFONE, nie ważne że został on nieco zgaszony po 15-tej. Fundamenty na tej spółce są bardzo solidne i cały czas coraz mocniejsze.
[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.