• Wyniki!! Autor: ~Tim [31.2.17.*]
    Wyniki będą fatalne.III kwarał na lekkim minusie.tyle w temacie.
  • już są Autor: ~ccc [87.116.205.*]
    lekkim ? :) Całkiem sporym.
  • Re: już są Autor: ~stiopa [89.69.52.*]
    Niestety III kwartał minus mały. Podobno przez przesuniecie przetargów w Bogdance. Jednak każdego roku musza zaliczyć jeden kwartał słby - teraz III. Zaskoczyli mnie in minus. Trudno czekamy nadal.

Przychody jako tako, Przepływy operacyjne też na plusie i to dużym oraz 5 mln dywidendy z Kobudu
  • Re: już są Autor: ~ckmmln [89.161.38.*]
    Wszytsko juz w cenie. Zarząd ZWG S.A. traktuje wyniki III kwartału
    2014 roku jako incydentalne i przewiduje poprawę koniunktury już w IV kw 2014, jak i
    w całym 2015 roku
    Zobaczcie Bumech. Tam za to lekkie zaskoczenie na plus. Nawet mają zysk netto. Zobaczcie jak topnieją im długi - jak śnieg na wiosnę. Ewidentnie Sutkowski sprzedaje sukcesywnie aktywa i spłaca długi
  • Re: już są Autor: ~stypa [85.222.60.*]
    Wyniki są złe, ale nie dramatyczne. KOBUD mocno ratuje sytuację. Poza tym naszym kursem odniesienia jest BMC. Tam jest nieźle, a IV kwartał będzie jeszcze lepszy, więc siłą rzeczy ZWG up.
  • Re: już są Autor: ~stypa [85.222.60.*]
    Poza tym, gdyby nie miało rosnąć, to Zdzichu by nie dokupował...;)
  • Re: już są Autor: ~byk [82.139.51.*]
    cd poprzednika
    ------------------------
    Kiedy Zdzichu dokupuje
    nie bądź frajer...
    NIE ODDAWAJ !!!
    Możliwe że weźmie jeszcze.
    Za ok 1,5 miesiąca może 2 zamienią nam nasze akcje na 2 akcje Bumechu tj. wg. dzisiejszej wyceny dostaniemy 2 akcje Bumechu łącznie w cenie 3,30 , a zatem wywalanie po 2,90 nie jest chyba rozsądne tym bardziej że Bumech akurat opublikował całkiem przyzwoity raport i całkiem możliwe że i oni zakończą rok na niewielkim plusie zysku netto. Nie ma tam żadnych powodów do zjazdu a wręcz odwrotnie u nas z kolei ten słaby III kwratał powinien byc jednak w cenie.

IV będzie na dużym plusie
  • Re: już są Autor: ~jack [89.74.85.*]
    Wyniki b. złe, niedawno pisałeś, że u nich 3 i 4 kwartał jest najlepszy i że nie jest to spółka związana z górnictwem. A co piszą uzasadniając słabe wyniki? O pogorszeniu koniunktury w górnictwie. Pisałem, zakopać te akcje na 2-3 lata. Jeśli się połączą i poprawią wyniki Bumechu (jeśli branża górnicza się poprawi) wtedy kurs odbije. JEŚLI???
  • Re: Wyniki!! Autor: ~krul [89.72.124.*]
    czyli jednak zwg to gniot.
  • Re: Wyniki!! Autor: ~byk [82.139.51.*]
    czy to Zdzicho kupuje z ukrytego po 3,13 ?
  • Re: Wyniki!! Autor: ~stiopa [89.69.52.*]
    Nie wydaje wam się ,że ktoś korzystając z gorszego raportu ładuje ile wlezie od niezdecydowanych i zniechęconych...
    To bardzo dobrze ,że ktoś kupuje
    bo żal było patrzeć jak stało 75 000 po 2,55 i brak było odzewu
    dzisiaj też po 2,88 desperat wyrzucił
    --------------
    kto dzisiaj nie chce trzymać ma szanse sprzedać po 3,13- kupno czeka !
    i kurs ruszył
    kto kupował po 10,00 to też radosna wiadomość...
  • Re: Wyniki!! Autor: ~stypa [85.222.60.*]
    Coś forum dzisiaj nie za bardzo przyjmuje posty dotyczące ZWG...
    jakiś desperat wyrzucił po 3,35
    i nie chciał liczyć
    2 X Bumech to ponad 4,00 PLN
  • Re: Wyniki!! Autor: ~BYK [82.139.51.*]
    KUPOWAĆ PO 3,35
    ostatnio tak tanio
    sprzedający pomylił cyfry w cenie pewnie chciał 5,33
    ----------------
    tak dla humoru
    Co byś nie napisał byku, to poprawia nam humor... :)
    Przyjemnie popatrzeć jak batony ktoś zjada
    po 3,35 zakupiłem za wolne środki prawie 7000 sztuk
    tak dla humoru
    ----------------------
    prawie 700
    ...i już zarobiony !
    rozumiem żarty, ale bez przesady....lubię cię ale groszem to ty nie śmierdzisz
    Ładowanie do wora trwa. Jak pokazuje historia ZWG teraz mocno w górę ;)
    W poprzednim roku odbijając się szybko doszli do 10,10 ;) , więc wierzę w 5 pln do grudnia;)
    Jest i u nas info

http://biznes.pl/rynki/gielda/komunikaty-espi-ebi/drugie-zawiadomienie-akcjonariuszy-o-zamiarze-pola,259244,komunikaty-detal.html
    I co dalej ?
    moim skromnym zdaniem -odpoczynek w tym wzroście.
    Najważniejszy jest Bumech. Kurs powinien tam sie ustabilizować się w okolicach 2 zł, a u nas w takim razie musi być 4 zł.

W grudniu powinno być 2,5 - 3 zł na Bumechu
    zabrakło paliwa ?
    i pewnie spadek do 3,3
    albo w kierunku 3,00
    ------------------------
    a ja mimo ,że optymista sprzedałem dzisiaj po 3,48
    Oczywiście te 7 tysięcy co wczoraj kupiłeś. Żartownisiu ty
    tylko 350 sztuk tak na próbę
    Uprzedzaj na przyszłość o swoich planach, żebyśmy wiedzieli w jakie spółki nie inwestować inwestorze zarabiający po 20 złotych na transakcji...
    Ile razy apelowałeś do użytkowników forum " nie sprzedawajcie trzymajcie - tylko taki jest sposób na zaprzestanie obniżania kursu..." - a co sam robisz - łasisz się na groszowe zyski...
  • Re: Wyniki!! Autor: ~robertbham [92.232.132.*]
    on jest tak irytujacy ze brak slów. Debil jakich malo. Gosciu czy ty nie widzisz ze nie jestes tu mile widziany? idz zarabiaj te 5-10zl na innych spolkach a ta zostaw w spokoju.
    dobrze że w dół nie leci.
    Do momentu połączenia nie ma prawa lecieć w dół . BMC idzie w kierunku 2 pln , więc ZWG musi iść w kierunku 4. W piątek w ciągu dnia może dotknąć czwórki.
    Połączenie zbliża się wielkimi krokami, co optymistycznie kurs Bumechu reaguje na to ladnymi wzrostami...

a to ostatnie info

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/650255,zwg-sa-zatwierdzenie-przez-komisje-nadzoru-finansowego-aneksu-nr-1-do-memorandum-informacyjnego
  • Re: Wyniki!! Autor: ~jack [89.74.85.*]
    Powtórzę jeszcze raz, to spółka na lata. Górnictwo w recesji, niestety tu też są synergie i nic tego nie zmieni, może po połączeniu coś wykrzeszą z Bumechu? Oby....
  • Re: Wyniki!! Autor: ~aaa [46.5.16.*]
    co sie tutaj stało na tej spółce ze jest tak nisko. Było po 11 i wyżej a tu co lipa
    Młyn zmielił mózgi zarządowi.........
  • Re: Wyniki!! Autor: ~dixi [83.28.145.*]
    Widzę że buc-byk już kupił 200 po 3,40 i sprzedał 10 po 3,53.
    I to się nazywa smykałka do biznesu... BRAVO BYK !
    Kiszonka do walnego....
  • Re: Wyniki!! Autor: ~byk [88.156.141.*]
    3,31
    bez komentarza
    Mimo wszystko dziwi mnie niewspółmierny kurs ZWG i BMC. ZWG powinno oscylować w granicy 3,7-3,8 , a tak jest pond 10% poniżej tego progu. Czy wynika to tylko i wyłącznie z ostrożności inwestorów ? Kiszonka to jest na maxa, ale na BMC;)
  • Re: Wyniki!! Autor: ~zmartwiony [88.199.25.*]
    Faktycznie dziwne. Albo BMC jest za drogie, albo ZWG jest zbyt tanie, albo ja jestem głupi i czegoś tu nie rozumiem.
    Martwię się, że ta ostatnia opcja jest prawdziwa :(
    Główną przeszkodą jest batoniarz na ZWG. Dzisiaj znów postawił batonka. Pocieszające jest to że stawia je już coraz wyżej , bo boi się Zdziska, a poza tym mysśe że już resztki sprzedaje
    Free float: 13,88, więc mam nadzieję, że ten batoniarz nie należy do grupy dużych akcjonariuszy, tylko to jakiś łobuz co kupował po 2,5, a teraz wywala bo chce kupować po 3-3,1
    Fundacja, której Sutkowski podarował kilkaset tysięcy akcji w połowie roku. Logiczne że zamieniają na gotówkę jakieś "papierki", bo dostali je za darmo
    Dzięki, trochę uspokoiłeś. Siedzę tu od 7,7 i szlag mnie trafia, bo widzę że w spółce potencjał jest, a u mnie strata :(
    Skąd pewność, że to fundacja sprzedaje ? Szczerze mówiąc, to byłbym bardziej podejrzliwy w kwestii tej fundacji. Myślę, że chodzi tu raczej o oszczędności podatkowe związane z różnicą juz ponad 1,2 miliona pln na kursie 300K darowanych akcji powyżej 7 pln. Możliwe też, że akcje te były przeznaczone do spekuły, żeby maxymalnie zaniżać kurs i stawiać batony ? Kto wie... Wróżki nie ma, ale jest fundacja;) Swoją drogą ciekawe ile z tego zebrał Zdzisiek...
    Niech będzie nawet pięciu batoniarzy... Cena nadal jest okazjonalna i teoretycznie ktoś to powinien łyknąć.
[x]
ZWG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.