juz jest walne Bumechu, zaraz dadzą info o naszym, a co d plotek macie projekt uchwały cyt.
Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki BUMECH S.A. z siedziba w Katowicach, działajac na podstawie art. 431 § 1 i art. 433 § 2 Kodeksu spółek handlowych postanawia: 1. W celu realizacji połaczenia podwysza sie kapitał zakładowy Spółki BUMECH S.A. z kwoty 8.308.029,00 zł (osiem milionów trzysta osiem tysiecy dwadziescia dziewiec złotych) do kwoty 64.468.029,00 zł (szescdziesiat cztery miliony czterysta szescdziesiat osiem tysiecy dwadziescia dziewiec złotych ), tj. o kwote 56.160.000,00 zł (piecdziesiat szesc milionów sto szescdziesiat tysiecy złotych) poprzez emisje 56.160.000 (piecdziesiat szesc milionów sto szescdziesiat tysiecy) akcji zwykłych na okaziciela serii F o wartosci nominalnej 1,00 zł (jeden złoty) kada akcja, z przeznaczeniem dla akcjonariuszy spółki przejmowanej ZWG S.A. 2. Wydanie akcji serii F akcjonariuszom ZWG S.A. nastapi w stosunku wymiany 1:2,00 (słownie: jeden do dwóch i zero setnych), to jest w zamian za 1 (jedna) akcje ZWG S.A. zostana wydane 2 (dwie) akcje serii F wyemitowane przez BUMECH S.A. na podstawie niniejszej uchwały. Wydanie akcji serii F nastapi według stanu posiadania akcji ZWG S.A. przez akcjonariuszy ZWG S.A. w dniu referencyjnym, który zostanie okreslony przez Zarzad BUMECH S.A., jako spółki przejmujacej, zgodnie z
Druga połowa stycznia 2015 jest realnym terminem debiutu na GPW. Co do kursu początkowego, to słyszałem informację,że pod 3 pln ma bumech startować już po połączeniu.
Jak na 10 listopada w skali new connect nie wygląda to źle. Zarówno ilość transakcji, jak i obrót. Wszak mamy długi weekend - nawet na forum spokojnie... ;)
Przed świętami raczej nie zdążą - musieli by się uwinąć w kilka dni roboczych. Z drugiej strony historia pokazuje, że "debiuty" końcem roku są zazwyczaj atrakcyjniejsze niż początkiem następnego...
ja mam nadzieję że sutek i ekipa wiedzą co robią , my się dziwimy co do połączenia ale coś musi być na rzeczy bo nie pchali by się w dziwne połączenia tylko po to żeby zrobić na złość inwestorom.
Nie zapominajmy, że oni sami są akcjonariuszami... Może dołowali na maxa, żeby rodziny i znajomi ( w tym Zdzichu) mogli kupić ? Możliwe, że to najlepsze rozwiązanie finansowe pod emisję nowych akcji o wartości nominalnej 1 pln.
Moim zdaniem startujemy w długi marsz. Akcje modelowo zebrane na samym dnie przez Zdziska, modelowe podwójne dno, wyjście z kanału spadkowego, na dniach raport i w ciagu ok 2 miesięcy przejście na główny pod nazwą Bumech. Chyba powód jest...
czas na granie poziom dobry dla DT ------------------ kupiłem po 3,15 /dzisiaj 13 ! i zawsze są spadki / sprzedałem po 3,25 sygnał do wzrostu dał p. Zdzisław -inwestor ------------------- moim zdaniem umówiony z fundacją na tanie zakupy
Zapominasz ,że jest kupno i sprzedaż ------------------------------------------------------- jak kurs spada to kupuję jak rośnie to sprzedaję i czekam na ponowne kupowanie nie posiadam 5% nie muszę podawać oficjalnie ile mam nie mam też tyle środków ,żeby kupić 75 000 po 2,55 --------------------- a swój pakiet TRZYMAM !
Byku nie mecz bo tylko ty siebie mozesz sluchac i czytac reszta wymiekla juz dawno po twoich wypocinach. Daj nam spokoj zarabiaj ale sie nie udzielaj tego ci wszyscy tu zycza