Analitycy Dr. Kalliwoda Research, w raporcie z 12 marca, rozpoczęli wydawanie rekomendacji dla ZWG od zalecenia "kupuj" i wyznaczenia ceny docelowej akcji spółki na poziomie 13 zł.
Raport został przygotowany przy kursie 7,12 zł. Analitycy Dr. Kalliwoda Research oceniają, że obecna cena akcji ZWG nie uwzględnia jeszcze przejętej w ubiegłym roku spółki Kobud. Według ich szacunków, w 2014 roku na poziomie skonsolidowanym ZWG może wypracować 129 mln zł przychodów ze sprzedaży, 30,63 mln zł zysku EBITDA, 24,82 mln zł zysku EBIT oraz 22,38 mln zł zysku netto.
Nie dziwne... Nadmuchany balon, wróżka zębuszka i młyn do mielenia dronych... Wszystkie racjonalne wskaźniki giełdowe rekomendują mocne sprzedaj... Bajki o spółdzielni blokującej kurs i codziennym odbiciu niestety należy odłożyć na bok. Wiadomo, że w zaistniałej sytuacji i niesprzyjających do wzrostu okolicznościach (połączenie, sprawa Falenty) kurs może spadać, ale nie w takim tempie. Czy ktoś inny poda mi podobny przykład, gdzie podczas łączenia miała miejsce podobna sytuacja, a później następował powrót do kursu wyceny (w przypadku zwg ponad 8 pln) ?
Ja jestem od 5 i poki co to oscyluje. Calkowita stopa zwrotu ok. +80% (co na 5 lat nie jest jakims super wynikiem)... Zastanawiam sie, czy tj. wynik sredni wsrod poczatkujacych, czy slabizna..
Jak większość pierwszoroczniaków zarobiłam, drugi rok straty - dzięki Bogu pokora kazała mi sie zabrać za konkretną naukę. No i miałam szczęście do szukania ciekawych inwestycji. Kupowałam Megicalg po 46 zł, ekexport po 1,83. ... W zeszłym roku zdajsie kupiłam glcosmed po ok.1,80-2,00. Raczej długofalowo, choc czasmi pogram. Oczywiście ZWG oglądam od sprawy Falenty. Wiedziałam,że spółdzielnia to wykorzysta, zresztą każdy wiedział. Liczę na potężny zarobek - wczesniej czy póżniej.
moim skromnym zdaniem to koniec spadania 2,95 dołek a teraz powolne wspinanie ------------------------------------ pozdrawiam Posiadaczy tego ciekawego ZWG !
Jakoś na horyzoncie nie widać jaskółek czyniących wiosnę... Ciekawe na czym bazujesz swoje prognozy i jak one według Ciebie wyglądają - podziel się - chętnie posłucham jako niedoświadczony inwestor...
W sumie racja... pogrzebu nie było... Patrząc na ostatnie 12 miesięcy sytuacji jest pod kontrolą i zmierza pewnie w kierunku rekomendacji na 10,40 , lub 13,00... Kto w akcjonariacie jest gwarantem kursu ?
Młyn też dawał nadzieję... Równie dobrze można liczyć, że chilijskie kopalnie KGHM pozytywnie wpłyną na wyniki...
Negatywne przesłanki: 1. Kara KNF dla Falenty - wzięcie pod lupę jego aktywności giełdowych - ostrożność KNF przed wydaniem ewentualnej zgody, obstrukcja planów połączeniowych 2. Wycofanie się dużych funduszy jesienią 2013 z ZWG 3. Systematyczna wyprzedaż i brak odbicia - mimo młota końcem sierpnia... 4. Najniższy kurs od 250 sesji
rzeczywiście cisną Falentę Szkoda a zapowiadała się dobra spółka Jak tak przeanalizowałem notowania od początku to były bardzo duże obroty dwa lata temu poniżej złotówki ktoś systematycznie wychodzi i to źle wróży do tego musza spłacić kredyt 3mln do końca października w PKO co prawda na rachunku pod koniec IIkw była taka kasa ale w takim razie gdzie reszta kasy się podziała kupili Bumech przynoszący straty.do tego emisja 56mln akcji dla Bumechu wiec jak może taka spółka kosztować po połączeniu prawie 300mln zł. czy to nie zaduzo cos mi się wydaje że się otrzoąsnęli niektórzy jak będzie kosztowac 100mln ti i tak dużo .
to czekamy ale kupowanie po tych cenach to jest jeszcze za drogo. Tym bardziej że Bumech nie przynosi zysku a więc ilośc akcji się potroi do prawie 90mln tj kapitalizacja ok na dziś 300mln zł. a zysk jeśli będzie to tylko z ZWG Wiec kto mnie przekona że dzisiejsza cena to dobra cena Czyli cena powinna się skorekcic o połowę wtedy powiem ze jest ok
Wiśnia czy dojdzie do 0.50<>0.99,- watpię. ale koło 1,50<>2,50,- może dotknąć. Spółdzielnia inaczej cinkciarze pogrywają nie tylko na tej spółce. Pożyjemy zobaczymy. Nie mam od 7.50.-7.90.-
wczoraj dołek na 2,89 a dzisiaj otwarcie 3,30 ----------------------- jaki wniosek ? nie ma już straszenia , obrót marny ale poziom dużo wyżej, pojawiają się sygnały kupna.
No to czas zakopać to g...... na ładnych parę lat. Poczekam 3-4 lata. Szkoda kapitału, ale nas przemielili. Może KNF nie zgodzi się na połączenie? Z tego nawet trudno wyjść, popyt zerowy. Panie Stiopa, takiego oszołoma jak Ty ze świecą szukać...Szczęśliwcy wyszli powyżej 8-9, a pechowcy umoczyli.
masz rację , wiesz dlaczego i ty i ja i masa innych nie wyszliśmy przy 7 lub 8 pln , przez pazerność , byliśmy pewni że będzie jeszcze wyżej a tu ch.....j
Masz rację, w maju po ogłoszeniu planu połączenia trzeba było wywalić. Teraz to już mam w czapce, czy będzie po 2,3 czy 1,50. Nie ruszam tego długo. Cóż zrobić, pretensje mogę mieć tylko do siebie i swojej naiwności. Droga nauka, oby nie poszła w las...Czasami tu zajrzę, co kwartał, aby przeczytać raport. A Sutkowski z Falentą......szkoda gadać. Pzdr. naiwnych i nabitych w butelkę.