Dnia 2015-04-07 o godz. 11:57 ~Ash napisał(a): > Jak myślicie, przełamana zostanie bariera na 52? > Widać ,że komuś bardzo zależy na trzymaniu kursu .
Sporo już tych akcji poszło po 52 zł. Więc zaraz powinna skończyć się dystrybucja, albo będziemy mieli jakiś komunikat o zmniejszeniu stanu posiadania.
Na trzymanie kursu raczej to nie wyglada, praktycznie nie ma podaży poniżej 52.00. Wyraźnie ktoś chce wyjść po 52PLN i nie zalezy mu ani na dywidendzie ani na wyższym kursie. Ma sporo towaru, ale nie jest zbyt aktywny i jak dotychczas nie zamyka popytu ponżej 52. Ciekawi mnie zachowanie po D-day, a to juz niedługo.
Witam, szczerze jak widzę co się dzieje w tym Abrisie to jak dla mnie jest to bardzo pozytywna informacja że ten fundusz wychodzi z inwestycji. Sądzę że nowy inwestor pociągnie ten kurs na północ :) Trzymam kciuki. Pozdrawiam
Nie zgodzę się z ta opinią. To Abris zbudował tę fimę i teraz jako wałściciel ma pełne prawo wyjść z inwestycji. Z Abrisem było dobrze. Jak będzie po - jeszcze nie wiadomo. Jeżeli przyjdzie inwestor branżowy to może być naprawdę różnie, łącznie z wezwaniem i wycofaniem spółki z obrotu. Trzeba być ostrożnym.
Powoli powracamy na poziomy powyżej 50. Zakupiłem drobny pakiet na spadkach, chciałem więcej ale nie wpadło. Teraz chyba będzie czas na poziomy z rekomendacji. Pozdrawiam.
Czy PCM kupować? Ja zakupiłem po odcięciu dywidendy.Uważam że spółka jest na topie i powinna dać przyzwoity zysk.Następuje zmiana akcjonariatu.Akcje wyrażnie przechodzą z rąk "słabych" do rąk" mocnych".
Zysk będzie przyzwoity. Akcje od Fleet Holdigns przejęli inwestorzy finansowi, po czym jeszcze zwiększyli spółce kredyty o 100 mln. W kiepski interes tyle by nie inwestowali.