popyt po3,8 -to wsparcie na dzisiaj opór -trudno dokładnie określić może 3,94 ----------------------------------- pewnie czeka nas powolny wzrost lub w stylu ZWG gwałtowne ruchy
28-tyś złoty to większe obroty raczej 147 tyś to są większe zerknij na wykres Historyczny
jak na-razie idzie w trendzie kiedy odbicie się okaże jak przebijemy na oko 4.87 -5.44 to będzie sygnał zmiany trendu a teraz to jedzie oby nie na 0.67 gr :)
za miesiąc to może być powyżej 5,00 popatrz na wykres ------------------------ dajesz głowę ,że odkupię po 3,80 czy to pisanie bez pokrycia ---------------- Lubawa już wystarczająco urosła ponad 40%
kiedyś zwg świetnie się komunikowała z inwestorami teraz zero , z jednego sie cieszę po aferze podsłuchowej , wszyscy sie dowiedzieli jakim przekrętem jest falenta , mam nadzieję że w dużym biznesie jest spalony.
dzisiaj będzie piękny wzrost kursu -------------------------------------------- nie ma już kto oddawać poniżej 4,00 to co ustawione służy do straszenia
Tam myślę, że emisja akcji Bumechu w celu przejęcia majątku ZWG, to coś jakby split akcji ZWG, co jest niekorzystne dla kursu tejże spółki. Szans na wzrost wartości tychże, upatrywałbym w uzdrowieniu kondycji finansowej Bumechu, patrz dodatnie wyniki. Której kurs w ostatnim roku zdołowany został potężnie. tylko dobre wyniki Bumechu po fuzji pozwoliłyby na wyższą wycenę połączonych spółek. A zatem, pozytywne efekty restrukturyzacji plus ciekawe infa odwrócić by mogły miekorzystny trend.
Chyba jasne z tego że ten kurs na razie mu odpowiada. Przecież nikt gruby nie wyszedł (falenta to inna para kaloszy) - kurs zbijamy malutkimi pakiecikami i trzymany. Ja uważam że to pod KNF - zbyt ryzykowaliby gdyby przejmowali BUmech z wyceną ZWG 10 zł, a Bumech 2 (KNF mógłby tego nie klepnąć tym bardziej gdy jednymz właścicieli jest Falenta), a tak jest bardzo neutralnie, a po zgodzie KNF uważam kierunek jeden - Up Up
dokładnie masz rację , już to kiedyś pisałem jak był program tvncnbc to tam się udzielał sutkowski , teraz ma w dupie drobnych , i jak tu się nie zrazić do inwestowania.
Zapewne kurs jest trzymany ręcznie ,i do chwili wyjaśnienia w związku z połączeniem się będziemy oscylować w okolicach 2 zł i 4 zł.możliwe że we wrześniu,może pażdzierniku knf wyda decyzję na zgodę.myślę że gruby też na to czeka.teraz jak mam wolne środki to kupuję .jak przyjdzie ostra zima węgiel zniknie z placów i posypią się zamówienia ale wtedy my będziemy już dużo dalej
Równie dobrze, mogliby trzymać kursy na wyższym poziomie, np. 3 i 6 pln. To nic nie zmienia, parytet ustalony. A tak duży spadek kursu nie budzi zaufania. Strasznie to zawiłe. Ale troszku dobiorę i poczekam do zimy.
A jaka kapitalizacja bumech, 17 baniek, chyba trochę mała? No chyba, że jest jakiś trup w szafie, ale Sutkowski wiedziałby o tym i nie pakował się w g....no. Niech wreszcie wycisną z bumech 3-4 bańki zysku netto i udowodnią, że to ma sens dla nich i drobnych, którym obiecywał wzrost wartości spółek po połączeniu. W tej chwili 17 + 110=127 baniek, hmm sam nie wiem co myśleć? Cholera wie jakie będzie 2 półrocze bo 1 nie jest rewelacyjne.
Tej spółce to już nawet mityczny młyn nie pomoże. Oby gruby się udławił. Wydymali drobnych z Falentą książkowo. Tutaj 5 nie zobaczymy w tym roku. Nawet Stiopa stracił nadzieję i zamilkł.
Przyłączam się do życzeń. Wydymali nas drobnych. Żadnego infa nt. kontraktów, potencjalnych przychodów. Zgnoili kursy. Dałem się nabrać grubemu. Trzeba zapomnieć o śmieciu i przenieść kasę na normalne spółki, dzielące się z drobnymi zyskami. Patrz PZU, Betacom, itp. Tfu, grubasie jeszcze los Ci odpłaci.
Ale jeśli uda im się połączyć z bumechem. To mistrzostwo swiata, tak nisko jest teraz wyceniany. 15 baniek kapitalizacji, a gdy sektor odbije, to może być warty kilka razy więcej.
widzę, że już totalna niechęć do spółki, nawet pisać nie ma komu. Zrobili sobie split, ale tanio wejdą w Bumech, za rok powinno być nieźle. Tylko jak będzie na giełdzie? Troszkę dokupię po 3,60 i poczekam. Tylko kto rozbuja kurs, jak przekrętas Falenta uciekł. A prezes zamilkł na pół roku.
Akcjonariusze bierzcie spółkę we własne ręce ----------------------- KUPIĆ ! trzymać i nie sprzedawać ze stratą oto rada / moim skromnym zdaniem / na spadki
Tylko, co mają zrobić ubrani po 8 i więcej złotych. K...a a miałem sprzedać to g....o i kupić Elzab. Żeby gruby się udławił tym połączeniem. Pogrywali z nami przez tyle czasu. Teraz żadnych informacji ze spółki, żadnych kontraktów. Górnictwo ledwie zipie. Po co się wp...li w Bumech. 11 baniek wydali na to g. a drobni mają olbrzymie straty. Ja opuszczam definitywnie pokład. Życzę powodzenia, ale ZWG jest mało wiarygodne. Kontakt z inwestorami żenujący. Jak wykręcą 15 baniek zysku to świat. W bumech wpakowali ponad 11. PO CO????
dlaczego tylu biadoli na kurs na spółkę włącznie ze mną , tylko że ja pisałem maile jakiś czas temu do typa który odpowiada za relacje inwestorskie , czemu wy nie zasypujecie jego mailami z pytaniami ?
Andrzej Bukowczyk mobile: + 48 667 767 565 e-mail: a.bukowczyk@zwg.com.pl
przełom jest -------------------------------- ktoś chce pozbyć się kilka tysięcy sztuk po 3,60 i niebawem to się zakończy inni kupują ja też kupiłem ładny pakiecik a zamknięcie dzisiaj w granicach 3,85 ------------------------ Bumech nie spada poniżej 1.90 nawet na kupnie po 1.91 przeliczenie proste 1.91 x 2 = 3,82
i pomyśleć, że kapitalizacja od października spadła prawie 3 krotnie. Sutkowski nadal milczy, czyżby zarząd miał gdzieś kurs akcji, a co za tym idzie wartość spółki. To jedna z gorszych spółek na gpw w ostatnim roku. Mam na myśli spadek kursu. Ciekawe kiedy będzie dno???