widzę, że świeży narybek postanowił zasponsorować kilku gości EFH :) Kupujcie kupujęcie :) Ja nie wiem, że są ludzie którzy nigdy się nie uczą na błędach innych tylko na swoich :)
Olku,po co ty tak pouczasz wszystkich?Każdy ma swój rozum.Pilnuj swego portfela, a nie jesteś taki dobry wujek.A jak za parę dni będzie 0.70-0.80,to co?
Jak na tę chwilę ,jest piękny trend wzrostowy i po co pouczać?Może jak dojdzie np.do 1pln,to przynajmniej niektórzy odrobią straty, a niektórzy zarobią.Tyle na ten temat.
swoją drogą to naprawdę żałosne, że Ty sobie dajesz prawo do pisania bzdur o Patrowiczu i odpale i pouczasz w tym innych a mi odbierasz głos i prawo do opinii :) Zajęcia w szkole jeszcze nie ruszyły?
a jak za parę dni będzie po 1 gr to co ? Kupuj perłę jak masz chęć a mi pozwól to krytykować! Dla mnie to dystrybucja jakich na EFH było już kilka. Koniec kropka.
Jak ty nie masz tego w swoim portfelu,to po co zabierasz głos i jako "wujek dobra rada"wszystkim pomagasz w decyzjach?Ja mam tego dość dużo i uważam,że tylko ci,którzy mają ten papier ,niech zabierają głos, a nie tacy jak ty-nie masz ,więc nie bądż zainteresowany,cienki Olku.
dzieciaku, a co mnie obchodzi co Ty uważasz ?:))) To wolny kraj i załóż sobie forum i tam się produkuj na wyłączność:) Dawaj jeszcze parę tekstów o progu 5% albo innych Patrowiczach :) Miszczu :)
A znasz taką piosenkę "O mnie się nie martw".Jakoś od 16 lat jestem na giełdzie i nie znikam,a wiekowo to tatusiem twoim mógłbym być.Jak się nauczysz rozpoznawać trendy i stosować stop lossy,to wtedy pogadamy.Na każdym krótkim interwale czasowym jest trend wzrostowy.Nawet Olusiu ,na pięcio minutówce,tak dla twojej wiadomości.
Na każdej spólce opieram się na analizie technicznej,bo tylko jej znajomość i wiedza jaką posiadam od lat pozwala mi zarabiać,a nie być dobrym wujkiem-jak ty.Celowo pisze "ty" z małej litery.
inwestujesz od 16 lat czyli w moim mniemaniu od urodzenia i kupujesz spekulacyjną spółę kierując się at po dwóch dniach zwyżek (30 i 17 %)... :) W mojej opinii zmarnowałeś życie :) A tak serio - piszesz jak dzieciak, inwestujesz jak dzieciak -> jesteś dzieciak.
Olusiu,ty mylisz pojęcia.Inwestowanie to nie spekulacja.Żeby inwestować,trzeba mieć miliony i/lub wiadomości.Żeby spekulować trzeba umieć to robić,Mieć pewne zasady i rozumieć AT.Może ty nie wiesz,co to jest SL lub TP, i ile można zarobić lub ile stracić( aby portfel nie odczuł straty).Nie wiesz też lub nie rozumiesz ,kiedy jest akumulacja a kiedy dystrybucja i na jakich poziomach się odbywa.Poucz się trochę i popraktykuj,to wtedy pogadamy.
ręce opadają... ja nie wiem jakimi kwotami Ty obracasz ale stopy na takiej spółce z taką płynnością to sobie możesz... no chyba, że tak jak myślałem obracasz kieszonkowym...
Olusiu ustawiam SL,na takim poziomie,aby nie przekroczył 3-4% mego kapitału.Jak jesteś troszkę chociaż matematycznie wykształcony,to łatwo policzysz. Kupowałem po 15.000szt- 0,21,15.000szt z limitem aktywacji po 0.24,następnie 15.000szt po 0,29 i dziś 15.000szt po 0.33.Wylicz sobie średnią.Stop mam ustawiony na 0.12 , a TP na 0.72. Nawet jak spadnie do 0.12 i mój stop się aktywuje,to nie stracę więcej niż 3% kapitału.Proste?
Dodam jeszcze,że stosuję trailing stop (jeżeli wiesz co to jest),a nawet wg.twoich prognoz jak spadnie na 1 gr, gdy np zawieszą notowania i mój stop się nie zrealizuje,to strata nie przekroczy 5% kapitału.Uważasz,że stosunek potencjalnego zysku do straty jest zły a ewentualna strata jest nigdy nie do odrobienia?
15000 * 0,21=3150 15000 * 0,24=3600 15000 * 0,33= 4950 Razem 11700 zł za 45 000 akcji czyli średnia 0,26 Spadek do 0,12 daje stratę (nie chce mi się liczyć) przeszło 50 %... Popraw mnie w którym miejscu się mylę geniuszu :) Oczywiście za chwilę napiszesz, że chodzi o cały Twój kapitał ale zaliczenie 50% w plecy z inwestycji i takie tam gadanie Twoje to żenada...
a masz racje nie zauważyłem jeszcze jednej Twojej cennej inwestycji po 29 groszy... Czyli średnia jeszcze większa niż podałem :) Panowie z EFH są na bank mega szczęśliwi, że udało im się znowu uplasować trochę gorących kartofelków :)
Wiadomość dla Olka. I co Olusiu- "widzę,że........".Co teraz widzisz?Jakoś perspektywa twego 1 gr się oddala.Nie masz pojęcia to nie zabieraj więcej głosu.
w przeciwieństwie do Ciebie nie jestem dzieciakiem i umiem przyznać komuś rację. Tak zakup spekulacyjny w momencie kiedy Ty to zrobiłeś był dobrym STRZAŁEM ! i nic więcej. Firma to trup i każdy kto jest na tym forum dłużej niż tydzień dobrze wie co i jak pisałem. ! grosz będziesz miał a teraźniejsze rozgrywki to oczywiście jazdy spekulacyjne w które mogą się bawić dzieci z inwestycją na poziomie 10 tysi.
Śmiechu warte.Inwestycje Olka- to kwoty xxl,bo nawet 10.tys.to dla niego dziecinada.Pisałem tobie,że inwestycje,to może robić ktoś,kto ma miliony i/lub wiadomości.Cała giełda to spekulacja i jak się zna jej pewne reguły i ma zasady,to są duże szanse na zarobek.A ty ciągle o tym 1 gr.Zarabiaj, a nie wróżysz.Może np.LPP też będzie po 1 gr.Czekaj i przyglądaj się jak inni zarabiają.
szkoda gadać na tym poziomie ale oświecę Ciebie (bo pewnie nie wiesz), że dla większości drobnych inwestorów EFH jest w tej chwili po 4 gorsze... Ale mniejsza z tym, EFH to trup i każdy kto ma jakiekolwiek pojęcie o finansach o tym wie... Oczywiście można pisać bajki o Patrowiczach i tym podobne.
tu się w pełni zgadzam... To co teraz obserwujemy na EFH to zapewne kolejne szemrane rozegranie ludzi powiązanych z EFH. NIE zmienia to faktu, że można na tym zarobić ale tak jak pisałem, jakimiś śmiesznymi kwotami i w sposób podobny do gry w ruletę...Mówiąc krótka zabawa dla pryszczatych nastolatków szukających wrażeń...Nie wierzę, że znajdzie się jakikolwiek poważny inwestor która wjedzie do gry z tym szemranym towarzystwem, których działalność przez całe lata polegała na oszukiwaniu.
No właśnie.Na tym polega spekulacja a nie inwestycja.A "trupem",jak to ty nazywasz,to będzie jak wykluczą tę spółkę z notowań.Jak narazie pięknie idzie go góry.Ja dziś sprzedałem troszkę po 0,46 i po 0,50 i stoję na kupno niżej.Proste.Spekulacja.
Dla mnie ty jesteś prosty.Ja nie pisałbym głupot o 1 gr, gdybym nie był zainteresowany,nie mając tego w swym portfelu.Po co zabierać głos ,jak się nie jest zainteresowanym?