dostałem odpowiedz na temat połączenia od Andrzeja Bukowczyka w zwg odpowiada za relacje inwestorskie:
Co do połaczenia, to dokumenty (memorandum połączeniowe) zostały złożone do KNF. Wymagane jest zatwierdzenie ich przez KNF. Ile to potrwa, nie wiem. Potem zostaną zwołane walne połączeniowe, które podejmą decyzję o połączeniu.
Tak w tym roku może dojść do połączenia, jeśli: 1) KNF zatwierdzi memorandum w miarę szybko, 2) walne ZWG i walne BUMECH przegłosuje połączenie.
powstanie duza grupa kolbud zwg bumech obecnie kursy sa bardzo zanizone , firma generuje coraz lepsze wyniki jest tanio , bumech i zwg wcaniane sa przez agencje obecje na 4,83 bumech i ponad 8 zł zwg
Zainteresowanym polecam raport, a szczególnie cześć dotyczącą wyników jednostkowych.
Jasno z tego wynika jakie przychody i zyski generuje część firmy związana z wyrobami gumowymi i olejem. Przypominam tylko że tam umowy zaczynają naprawdę generować potężne przepływy od II półrocza tego roku ( szczególnie olej i umowa na 5 lat).
ZWG po przejęciu Bumechu będzie stało na 4 nogach: guma (wyroby), olej, maszyny górnicze, prace przygotowawcze w kopalniach.
Zysk netto całości firmy - ostrożnie ok. 20 mln
Przychody ok 200 mln (ale raczej więcej o kilkdziesiąt mln)
Zadłużenie w obu firmach w mairę pod kontrolą tj. ok 2 razy kapitał własny
zbiorcza c/z za 2014 r. przy cenie akcji 2,50 Bumechu (w tym ZWG ok 5) poniżej 10
teraz to gówno będzie się kręcić w okolicach 4 , ciekawe co dalej , kiedyś jak kurs leciał na pysk to sutkowski wypuszczał ciekawe infa , nie ważne że przeważnie bzdury ale podtrzymywał inwestorów na duchu , teraz ma ich w dupie. giełda to jest piramida finansowa
dostałem odpowiedz na temat połączenia od Andrzeja Bukowczyka w zwg odpowiada za relacje inwestorskie:
Co do połaczenia, to dokumenty (memorandum połączeniowe) zostały złożone do KNF. Wymagane jest zatwierdzenie ich przez KNF. Ile to potrwa, nie wiem. Potem zostaną zwołane walne połączeniowe, które podejmą decyzję o połączeniu.
Tak w tym roku może dojść do połączenia, jeśli: 1) KNF zatwierdzi memorandum w miarę szybko, 2) walne ZWG i walne BUMECH przegłosuje połączenie.
Jesień. Za parę dni raport Bumechu - zobaczymy jak w całości wygląda sytuacja, a chyba nie może być źle skoro insajderzy kupowali w lipcu od 2,20 wzywż. wyniki już znali...
Jeśli bumech wyprowadzą na prostą to może być pozytywne zaskoczenie na koniec tego roku. Bumech musi mieć 3-4 bańki zysku netto. Inaczej nic z tego nie będzie.
Niezły biznes zrobili debile, płacąc po 6,40 za akcje. Teraz śmieć jest po 2 i nikt tego nie tknie. Sutkowski to ma łeb do biznesu:}. Synergia na całego. Jutro wyprzedaż śmieci. Tylko mityczny młyn Was ratuje. Może w 2019 roku:}????
Tu już scenariusz napisał gruby i spółka, i albo jest debilem, albo niezłym cwaniakiem. Miał ponad pół roku żeby się przyjrzeć śmieciowi. Nie chce mi się wierzyć, że znacząco poprawią wyniki w następnych kwartałach. a gdzie te 14 kombajnów, które mieli zbudować?????
- ponad 80 mln przychodów - ok 25 mln dodatnich przepływów operacyjnych - ok 6-7 mln zł gotówki w kasach - zysk netto 5, 4 mln zł
dług do kapitałów własnych ok 2 do 1 (czyli dość duży, ale nie przekraczający granic uznawanych za niebezpieczne), ale przy takich przepływach i obniżaniu go w Bumechu spokojnie obsługiwany
c/z za 2013 łącznie ok 10, a wg. spodziewanego w 2014 (zwg ok 20 melonów, a bumech w okplicach 0) ok 6
Nie płakać ,zostawić -kiedyś wzrośnie --------------------------------------------- kupować kiedy tanio-sprzedać z zyskiem chyba o to na giełdzie chodzi !!! kurs pod całkowitą kontrolą -ktoś rysuje wykres i ma w tym swój cel.
daliśmy się wyruchać jak ci biedni ludzie co oddali oszczędności do amber gold , bydle , mitoman sutkowski zamilkł , nie mogę tego zrozumieć jak taka firma jak zwg mogła chcieć się łączyć z padliną bumechem , po co to było ?