• mam w doopie emisje Autor: ~karolek [83.5.130.*]
    co sprzedalem dzis odkupilem po 3,14
    jozek moje pp moze se wsadzic w du..
  • Re: mam w doopie emisje Autor: ~MAPI [89.78.69.*]
    Józkowi właśnie o to chodzi, chce sam objąć emisję a potem zrobi wezwanie i będzie chciał wycofać Spółkę z giełdy. Kiedyś sprzedał ją drogo na giełdzie a teraz odkupi za friko. Jeżeli ten scenariusz się sprawdzi to szykuje się niezła jazda w górę pod przyszłe wezwanie.
  • Re: mam w doopie emisje Autor: ~nox [87.204.190.*]
    W jednym z publicznych wywiadów Józek sam przyznał, że kurs jest obecnie "niechlubnie" niskim poziomie i jeżeli prędko nie wzrośnie, to zrobi wezwanie. Tak że powyższy scenariusz wydaje się mi dosyć prawdopodobny. Wie też o tym niemała grupka naganiaczy, która usiłuje zlokalizować i wystraszyć nieco "leszczy" z tego forum, by sprzedali im akcje po obecnym niskim kursie. Potem tylko poczekają sobie na wezwanie Józia i zysk pewny.
  • Re: mam w doopie emisje Autor: ~jus [46.186.6.*]
    dajcie na luz ! wezwanie ale do prokuratury !!!
  • Re: mam w doopie emisje Autor: ~nox [77.253.72.*]
    Józio ma obecnie ponad 64 % udziałów w spółce. Jeżeli w wyniku emisji przekroczy 66%, będzie musiał ogłosić wezwanie:

Ustawa o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych
    Dz.U.2013.0.1382, Art. 72, pkt 2:

Art. 74. Przekroczenie progu 66 % ogólnej liczby głosów w spółce publicznej
    2. W przypadku gdy przekroczenie progu, o którym mowa w ust. 1, nastąpiło w wyniku pośredniego nabycia akcji, objęcia akcji nowej emisji, nabycia akcji w wyniku oferty publicznej lub w ramach wnoszenia ich do spółki jako wkładu niepieniężnego, połączenia lub podziału spółki, w wyniku zmiany statutu spółki, wygaśnięcia uprzywilejowania akcji lub zajścia innego niż czynność prawna zdarzenia prawnego, akcjonariusz lub podmiot, który pośrednio nabył akcje, jest obowiązany, w terminie trzech miesięcy od przekroczenia 66 % ogólnej liczby głosów, do ogłoszenia wezwania do zapisywania się na sprzedaż lub zamianę wszystkich pozostałych akcji tej spółki (...).
[x]
JWCONSTR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.