• Brać PP i obejmować akcje Autor: ~aaa [77.87.155.*]
    Zysk na różnice murowany
  • Re: Brać PP i obejmować akcje Autor: ~Seitaro [89.74.138.*]
    No z pewnością murowany... Pierwszy sprzeda swoje powiedzmy 10-20 tys akcji z zyskiem, a potem już będzie kurs 3,15 :P Straszna okazja...
  • Re: Brać PP i obejmować akcje Autor: ~nox [87.205.59.*]
    Wiedzę, że szanowny kolega nie bardzo rozumie, skąd się wzięła taka masakryczna wyprzedaż pp. Otóż fundy (Pionieer, PKO i PZU), które w ostatnich 2 miesiącach prędko zwijały się z akcjonariatu JWC, nie chcą brać udziału w nowej emisji. A mieli oni na początku czerwca coś prawie z 10 mln akcji. Dostali więc 10 baniek pp, które nie zamierzają realizować. Więc co robią? Ano wywalają wszystko pkc w rynek. I dlatego mamy kurs pp, jaki mamy. Pan W. nie jest za to odpowiedzialny, gdyż zapowiedział, że zrealizuje wszystkie pp. Gdyby chciał się zachować jak fundy, groziłoby to utratą przez niego kontroli nad spółką.
  • vel jack /// takiego SYFU się nie spodziewałem Autor: iluminat [178.36.211.*]
    NIE SPRZEDAŁEM ani 1-PP !!! obejmę około 30-40 % reszta p. w ch..... ! przecież sprzedawać po 1-gr. to cyrk-głupota. BA- nawet teraz nie można sprzedać po 1-gr. bo stoi na sprzedaży-haha ale jaja.Przecież JWC nie jest bankrutem z czasem kurs odbije i to znacznie. Akcje w dołku całkowitym a spółka przecież strat nie generuje a wprost przeciwnie każdy kwartał na +++++ rok do roku to samo . O co więc chodzi ?
  • Re: vel jack /// takiego SYFU się nie spodziewałem Autor: ~Seitaro [89.74.138.*]
    To wszystko w porządku... tylko jak masz tych PP za dużo to nie obejmiesz :D więc wolałem wywalić po 1 grosz niż w ogóle nie mieć z tego nic :P Przez własną chciwość i głupotę odnotowałem niepotrzebną stratę. Będzie nauczka na przyszłość
  • vel jack /// no i zostało po 1-groszu 1 400 000 PP na sprzedaży ! Autor: iluminat [178.36.211.*]
    Coś mi się wydaje że josek nie zbierze tej kasy co zamierzał. Chyba że sam kupi to co nie zostanie objęte ? Ja NIE SPRZEDAŁEM ani 1-pp !!!!! obejmę część a reszta przepadnie- niestety .Na starych akcjach popyt po 3,24 był na koniec sesji ! będzie ciekawie za parę dni.Pozdrawiam -chciwość też mnie zgubiła-kilkanaście tys. zł. poszło się je....ć !!! Liczyłem na odjazd dzisiaj i się przeliczyłem.
  • Re: vel jack /// no i zostało po 1-groszu 1 400 000 PP na sprzedaży ! Autor: ~Seitaro [89.74.138.*]
    To przynajmniej nie byłem sam :P najpierw lekka wtopa na samym JSW, miałem w sumie ze średnia poniżej 4,00, jak dochodziło do tego poziomu wiekszośc sprzedałem, potem info o cenie emisyjnej i spadek... ta reszta akcji przyniosła mi więc strate. Miałem troszke praw poboru, sprzedałem w piątek inne akcje by miec na emisje... cos mnie tknęło że szybko zarobię na PP.... no i poszło się j... no -75% w jeden dzień :P to będzie na drugim miejscu wśród moich błędów giełdowych, ale tylko dlatego, że na niedużym pakiecie :D nie prześcignęło co prawda uśredniania na PPG ale tego mi chyba długo nic nie przebije :P tak... PPG jest jest number one w rankingu (zwłaszcza, że trzy razy mogłem wyjść z zyskiem w przedziale 50-100% zysku na około 20-30% portfela, teraz jest -60% straty, na ok. 2/3 portfela) a na trzecim bym uplasował hmmm... chyba Plaze :D w pare dni można było zrobić 100% zysku ale brakło zimnej krwi mimo dokładnych obliczeń i taktyki która okazałaby sie skuteczna... niestety nerwy :P kupnopo 32 grosze, spadek ponizej... sprzedaz po 27... a pare dni poźniej dobijało do 70 groszy :P
  • Re: vel jack /// no i zostało po 1-groszu 1 400 000 PP na sprzedaży ! Autor: ~Seitaro [89.74.138.*]
    Jak przy takich wtopach jestem niemal na zero... gdyby nie to PPG byłby pokaźny zysk. Ratuje mnie to że generalnie dobre spółki dobieram... gubi chciwość :D nie godzę się ze stratą, taktyka uśredniania zebrała w końcu swe żniwo na PPG, pewniak i wielkie zyski przerodziły się w puste obietnice i pikowanie w dół z prędkością światła :D A byłoby tak pięknie... może jeszcze będzie, co zobaczymy za miesiąc już :P już drugi rok zbieram doświadczenie i mam nadzieję, że popełnione gafy zaprocentują w przyszłości bo takich błędów się nie da zapomnieć i myślę, że drugi raz ich nie popełnię
  • Re: Brać PP i obejmować akcje Autor: ~nox [77.255.206.*]
    Józek popełnił błąd decydując się na emisję w momencie, gdy fundy były zajęte ewakuacją ze spółki. Skończyło się to pełnym bojkotem nowej emisji ze strony pozostałych akcjonariuszy. Wygląda na to że Józio praktycznie sam będzie musiał łyknąć tę emisję. Ale może właśnie o to mu chodziło. Plus jest taki, że zamiast planowanych 40 baniek nowych akcji może zostać objętych tylko 30, co oznacza mniejsze rozwodnienie. Chyba że Józek weźmie pozostałe 10 w zapisach uzupełniających. Suma sumarum jego pozycja w akcjonariacie znacznie się wzmocni.
  • Re: Brać PP i obejmować akcje Autor: ~ant [87.205.212.*]
    - niska cena nowej emisji 3,15 PLN pozwoliła objąc więcej akcji za wierzytelność,

- mały, jak dotąd popyt na nowe akcje (o czym świadczyć może brak ochoty do kupna pp nawet po 0,01 PLN) wynika moim zdaniem z :
    - z terminu emisji (wakacje, Ukraina, demontaż OFE, zastój w deweloperce), pytanie kto wybrał ten termin i dlaczego?
    - niskiej cenie akcji JWC na giełdzie - co jest wynikiem małej płynności, ciekawie byłoby gdyby w ostatnie dni emisji kurs na giełdzie zjechał poniżej 3.15 PLN,

- pewnie po podwyższeniu kapitału - udział głównego akcjonariusza zwiększy się jeszcze bardziej, pytanie jakie będzie miał dalsze plany np. co do niewyplaconych jeszcze nigdy od 2007 roku dywidend
  • Re: Brać PP i obejmować akcje Autor: ~maja [83.27.72.*]
    juz jest po 3,16

ciekawe kiedy ponizej 3zl
  • Re: Brać PP i obejmować akcje Autor: ~nox [178.37.167.*]
    Wszystko zależy od tego, ile jeszcze Pionierowi zostało. Jak ze 2-3%, to rzeczywiście do tych 3 może spaść.
  • Re: Brać PP i obejmować akcje Autor: ~sterw [178.36.159.*]
    ja mysle ze spokojnie moze spasc do 0,30 zl
[x]
JWCONSTR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.