• Pytanie do kolegi kolo_msx Autor: ~jsap [178.42.59.*]
    Witaj

Chciałbym poznać Twoja opinię o ostatnich spadkach na Msx. Czy już powinniśmy się martwić przy kursie 2,55 ? 3 tygodnie temu było chwilowo 4,00. Gdzie przewidujesz dno od którego kurs powinien odbić ? Jutro piątek to może jeszcze spaść.
    Ja przyznam się, że sądziłem, że po scaleniu kurs pójdzie na stałe powyżej 3,50. Nie mówię o umowie która ma być podpisana 31 sierpnia czy ewentualnym wejściu na giełdę w Londynie, ale chociaż tylko z powodu wejścia pana Krzysztofa Jędrzejewskiego, którego cenię.
    A tu cały czas sypią coraz niżej choć obroty maleją .Dziś kurs osiągnął ten sam poziom co w dniu debiutu po scaleniu (2,55) Także chyba tragedii nie ma, ale jednak trochę tego nie rozumiem. Spekuła działałaby chyba bardziej zdecydowanie. A może znerwicowana drobnica się wycofuje , a może ktoś po prostu umiejętnie zbiera na stałe ....
    Dzięki za Twoją ewentualną ocenę i pozdrawiam
  • Re: Pytanie do kolegi kolo_msx Autor: ~piko [164.127.100.*]
    A na jakiej podstawie twierdzisz ze sypia? Są jakies złe info?sami sie tu nakrecacie.Ja twierdze ze zbieraja akcje od takich jak ty
  • Re: Pytanie do kolegi kolo_msx Autor: ~Mongolgold [89.186.17.*]

Kolega koło. Mowil. Ze dno. Jest. Na. 30 gr. Pózniej. Na 20. 15. 10. Itp

Obecnie. Dno. Po scaleniu. Dla. Koło. To. 4. Zł. 3 50. 3. Oo. A teraz. 2. 50

Wszędzie. Odkupywanie. I usrednial. Bo jest. Inwestorem. Dziesięcioletnim

I. Cena. Nie robi. Na. Nim. Wrażenia
    No i tak własnie sie nakrecacie,głupie pytania,głupie dogaduszki,jak dzieci
  • Re: Pytanie do kolegi kolo_msx Autor: ~jsap [178.42.59.*]
    Dnia 2014-07-17 o godz. 17:44 ~piko napisał(a):
    > A na jakiej podstawie twierdzisz ze sypia? Są jakies złe info?sami sie tu
    > nakrecacie.Ja twierdze ze zbieraja akcje od takich jak ty

Piko nie Ciebie pytałem. Ja akcje mam i nie sprzedałem więc może zbierają od takich jak ty piko
    Nie rozumiesz,zadajac takie pytanie i piszac ze sypia akcjami sam nieswiadomie mozesz nakrecac spadki.Ktos kto to przeczyta moze sprzedac akcje.To miałem na mysli piszac ze sami sie nakrecacie.Na forum nie dostaniecie odpowiedzi a do rozmowy włącza sie naganiacze na spadki i oni nie przebieraja w srodkach piszac o spólce najgorsze rzeczy
  • fibo Autor: ~Andy [86.8.106.*]
    zniesienie fibo na 2,40zl - tak wiec dolek juz byl teraz tylko gora.... dobralem dzisiaj w dobrej cenie . Graja technicznie ale sie nie spiesza /ang/
  • Re: Pytanie do kolegi kolo_msx Autor: kolo_msx [31.174.115.*]
    Jestem tutaj od stycznia, dosyć dokładnie obserwowałem zachowanie papieru i byłem pewien dotychczas, że papier jest systematycznie skupowany, jednak podczas ostatniej podbitki (do 4zł) kupowałem i angażowałem się jedynie na początku do 3 złotych a potem zająłem się inną spółką i nie śledziłem jak był rozgrywany MSX. Jednak wykres sugeruje dystrybucję papieru, ostra podbitka na niskich obrotach i opadanie na znacznie większych, klasyczna dystrybucja. Możliwe, że ktoś zniecierpliwiony wysypał papier, albo spekuła postanowiła zrobić kolejne kółko i wyprzedać papier kupowany przed scaleniem i zaraz po scaleniu. Ostrzegałem Was na forum znacznie przed scaleniem, że takie zabiegi techniczne są przeważnie wykorzystywane przez spekułę aby skupić papier od zastraszonych a potem go dystrybuować. Jak wiadomo MSX to królestwo spekuły, więc wszystko wskazuje na to, że papier rzeczywiście był dystrybuowany, ale przez spekułę.

Coraz mniej śledzę notowania MSX a forum również mnie zniechęca, ale nic dotychczas nie zmieniło mojego dawnego postanowienia, aby sprzedać ten papier dopiero po wejście na giełdę w Londynie i nie taniej niż dawne 1zł (obecne 25zł).
    Dzięki za odpowiedź. Czyli nie wierzysz, że znowu poleci na grosze.

Pozdrawiam serdecznie
    Dnia 2014-07-17 o godz. 20:49 ~jsap napisał(a):
    > Dzięki za odpowiedź. Czyli nie wierzysz, że znowu poleci na grosze.
    --------------------------------------

W Ameryce można być pewnym jedynie śmierci i podatków, w Polsce tylko śmierci. ;)
    Na tytle jestem pewny zarobku na MSX, że po scaleniu sporo dokupiłem tego papieru, to chyba najlepsza rekomendacja.

...ale może zdążyć się np, że wybuchnie ostra, regularna wojna Rosji z Ukrainą a wtedy cały rynek ostro się obsunie. Może się zdarzyć, że wpląta się w wojnę NATO a wtedy KGHM może być poniżej 10zł. NIe można byc niczego pewnym jedynie szacować prawdopodobieństwo.

(po ostatnich komunikatach MSX, oszacowałem prawdopodobieństwo i dokupiłem papier, tuż przed wybiciem na 4zł, odgrażałem się dzień wcześniej na forum, ze tak zrobię ) ;)
    Ja też dokupiłem po scaleniu i mam średnią 3,20 - ale na razie minus :)
    Jeżeli ktoś z Was ma wolną gotówkę w banku, nie zainwestowaną to warto kupić podstawowy koszyczek walut a gdy zacznie się robić gorąco na Wschodzie, warto dokupić do tego złoto.

W lutym sporo kasy wydałem na Franki, Euro i Dolce, które trzymam do dzisiaj jako rezerwa "strategiczna" na wypadek pogłębienia kryzysu na Ukrainie. Świadomie wybrałem waluty, ponieważ wiedziałem, ze gdyby nic się nie działo to stracę/zyskam minimalnie, ale gdy się zaostrzy konflikt zyskam bardzo wiele, głównie bezpieczeństwo.

Złota jeszcze nie kupowałem, ponieważ konflikt moim zdaniem nie uzasadniał tego a nie chcę inwestować w złoto co najwyżej traktować jako zabezpieczenie.

Konflikt na schodzie nie jest jeszcze na tyle dramatyczny aby opychać papier i zrywać poważne inwestycje aby kupować walutę, ale gdy komuś pałętają się gdzieś na koncie wolne środki to warto zamienić je na koszyk walut i włożyć do "skarpety" (koniecznie razem ze spluwą) ;)))
    PS

Nie jestem zwolennikiem AT na tak stosunkowo maleńkich spółeczkach jak MSX i do tego tak bardzo zanieczyszczonych spekułą. Moim zdaniem szkoda czasu analizować MSX pod względem AT, gdyż doskonale wiem z doświadczenia na New Connect jak łatwo jest "rysować" wykresy. ;)))

AT świetnie sprawdza mi się na kontraktach a naprawdę dobre rezultaty przynosi dopiero na rynku amerykańskim, na WallStr. (Coraz częściej brokerzy w Polsce umożliwiają inwestowanie tam)
    AT świetnie sprawdza się \na rynku amerykańskim bo tamtejsi inwestorzy święcie wierzą w AT i wszyscy postępują zgodnie z AT a więc przewidywalnie :)
    W MBanku chyba nie ma możliwości inwestowania na na WallStr.

Co do MSX to ja przynajmniej poczekam do 30 sierpnia na te 135 mln PLN i zobaczę co się będzie działo
  • Re: Pytanie do kolegi kolo_msx Autor: ~jbg [193.201.19.*]
    Wiesz co się będzie działo 31 sierpnia br.?

Podany zostanie nowy termin. I tak do usr...ej śmierci :)))
    Zobaczymy. Nie twierdzę, że nie masz racji. Ale póki co wierzę w spółkę
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [164.127.100.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [164.127.100.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: kolo_msx [31.174.115.*]
    Dnia 2014-07-17 o godz. 21:28 ~piko napisał(a):
    > Tak jak pisałem,sami sie tu nakrecaja,opisałem mechanizm jak dymaja
    > drobnice z akcji ,tu nikt sie akcji nie pozbywa,bo niby pod co,same
    > pzytywy,mamy tylko doczynienia z zanizeniem kursu do obecnych poziomów
    > gdzie znowu trwa odbieranie akcji od drobnicy zapewne znowu pod pozytywne
    > info,tylko ze teraz kurs bedzie na coraz wyzszych poziomach.Opisałem to
    > bardziej szczegółowo ale moderator usunął post
    --------------------------------------------------

Doskonale wiem jak łatwo jest manipulować tłumem i mniej doświadczonymi jednostkami, dlatego poważnie traktuję wszystkie próby kłamstw na forum i mówiąc kolokwialnie "nie opir**** się" tylko zgłaszam tym, którzy dostają ogromne pieniądze podatników za pilnowanie naszych interesów.

Dla mnie nie pojęte jest co dzieje się z polskimi drobnymi inwestorami, którymi łatwo poniewierać o oni nawet nie ruszą palcem aby się bronic. Dziwi mnie, to, ze ktoś inwestuje w spółkę grubą kasę (dla jednego 10tys da innego pół melona) , ale nie chce wydać kilkuset złotych na benzynę, hotel i knajpę, aby pojechać do miasta, gdzie jest siedziba spółki i zobaczyć na własne oczy w co inwestuje. Pogadać z pracownikami, sąsiadami, pójść do urzędy i zadać zapytać chociażby o to czy nie zalegają...

Ryzykownie inwestując na NC, dwukrotnie ocaliłem GRUBE pieniądze, tylko dlatego, że pojechałem do odległego miasta i odkryłem,że spółka nie ma już nawet biura a z prezesem spotkałem się w kawiarni!!!!! Od sąsiadów dowiedziałem się o komornikach i nawet nie wracałem do Warszawy tylko zacząłem opychać papier.

INFORMACJA TO PIENIĄDZE, (pisałem to Wam wielokrotnie a'propos poznawania dokładnie wroga czyt. drobnej spekuły, cwaniaczków) ;P
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~piko [164.127.100.*]
    To po co piszecie o jakiejs dystrybucji akcji,sami w ten sposób robicie ferment przyczyniajac sie do psychologi tłumu
    Dnia 2014-07-17 o godz. 22:06 ~piko napisał(a):
    > To po co piszecie o jakiejs dystrybucji akcji,sami w ten sposób robicie
    > ferment przyczyniajac sie do psychologi tłumu
    ---------------------------------------------------

Uprzedzałem Was na początku czerwca. Przecież spekuła nie inwestuje na długo a stale siedzi na tym papierze. Wiadomo było, ze wykorzystają moment aby podgrzać obawy drobnicy przed zawieszeniem notowań i przed "niewiadomym", czyli przed scaleniem. Wiadomo było, że wykorzystają ten moment aby skupić papier a potem poczekać na wzrost, lub zrobić podbitkę i opchać.

Nie stało się nic nadzwyczajnego, spekuła obróciła kolejny raz na tym papierze a dołączyli się do niej ludzie z forum, których już nami nie ma. ;)))

Czy wy rozumiecie co ja do was pisze czy nie?skoro podzielacie moje zdanie to po co w wczesniejszych postach piszecie o wątpilwosciach i dystrybucji akcji? w ten sposób wprowadzacie ferment.Fora juz dawno przestały pełnic role pogaduszek.Tu odbywa sie walka o utrzymanie kursu na odpowiednim poziomie,im predzej to zrozumiecie to lepiej dla was,trzeba miec twarde jaja i twardo wyrazac swoje zdanie,inaczej wprowadza sie ferment
    Dnia 2014-07-17 o godz. 22:41 ~piko napisał(a):
    > Czy wy rozumiecie co ja do was pisze czy nie?skoro podzielacie moje zdanie
    > to po co w wczesniejszych postach piszecie o wątpilwosciach i dystrybucji
    > akcji? w ten sposób wprowadzacie ferment.Fora juz dawno przestały pełnic
    > role pogaduszek.Tu odbywa sie walka o utrzymanie kursu na odpowiednim
    > poziomie,im predzej to zrozumiecie to lepiej dla was,trzeba miec twarde
    > jaja i twardo wyrazac swoje zdanie,inaczej wprowadza sie ferment
    ---------------------------------------------------------

Może jestem naiwny, ale forum traktuję jako miejsce szczerych "pogaduszek" i właśnie dlatego bez wahania donoszę do KNF na drobnych cwaniaczków, którzy traktują to miejsce jako pole walki o kurs. (to nie o Tobie)

Zamiast wściekać się, ze ludzie chcą uczciwie pogadać o spółce to wysyłaj do KNF informacje o prawdziwych przestępcach, którzy świadomie i celowo kłamią, konfabulują i naganiają aby wpłynąć na kurs. Autocenzura nie jest rozwiązaniem, trzeba oczyścić forum ze śmieci.
    Wsciekam sie ze sami wprowadzacie zamet raz piszac ze to zanizanie kursu a obecnie w wczesniejszych postach ze to byc moze dystrybucja i wywalanie akcji,czy naganiacze na spadki postepuja w ten sposób jak wy?sa twardzi i nieugieci.Sami w ten sposób innym akcjonariuszom robicie koło pióra ale wy tego nie zrozumiecie,bez odbioru,szkoda czasu
    Dnia 2014-07-17 o godz. 23:02 ~piko napisał(a):
    > Wsciekam sie ze sami wprowadzacie zamet raz piszac ze to zanizanie kursu a
    > obecnie w wczesniejszych postach ze to byc moze dystrybucja i wywalanie
    > akcji,czy naganiacze na spadki postepuja w ten sposób jak wy?sa twardzi i
    > nieugieci.Sami w ten sposób innym akcjonariuszom robicie koło pióra ale
    > wy tego nie zrozumiecie,bez odbioru,szkoda czasu
    ------------------------------------------------------

Sam wiesz, ze nikt z nas nie redaguje postów z wyprzedzeniem, tak jak przygotowuje się artykuły, lub opracowania. Piszemy nasze wypowiedzi to na bieżąco i stąd mogą wynikać jakieś drobne nieścisłości, lub nieporozumienia. (gdy spekuła sprzedaje papier kupiony 2 tygodnie wcześniej to również jest dystrybucja, gdy papier sprzedaje jakiś tłustszy okoń to również jest dystrybucja) Nigdy nie sugerowałem, że Solorz lub Jendrzejewski sprzedają papier a to właśnie ze względu na nich warto tutaj siedzieć. ;)

• Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Mongolgold [89.186.17.*]

Rozumiem. Ze. Byłeś juz. W. Mongoli. I. Luxemburgu
    Jesli macie watpliwosci czy tez daliscie soba zmanipulowac to sprzedajcie akcje i odejdzcie,nikt was tu nie trzyma
  • co będzie Autor: ~Arnold [188.33.119.*]
    panowie, Solo i Jędrzej nie poto tu weszli aby stracić i szargać w przyszłości ich nazwiskiem, to są poważni goście. Ja dopiero sprzedam, gdy oni zaczną wychodzić, do tego czasu może spaść nawet na 1zł albo polecieć na 20zł, nie ma to znaczenia.
  • realnie Autor: ~Tomek [93.105.42.*]
    MSX jeszcze niczego nie robi, narazie są plany i potencjalne możliwości. Nikt o zdrowych zmysłach nie pakuje się w taką spółkę gdy szeroki rynek powoli się obsuwa. Najważniejsze są fundamenty, jeżeli są złe dane z gospodarki, a takie są, to poważni INWESTORZY są ostrożni. Nie wszyscy którzy inwestują siedzą i czytają forum bankiera, poważni ludzie mają swój rozum, strategie i doświadczenie. Jeżeli są fundamentalne zagrożenia dla całej giełdy to czemu jakiś msx ma rosnąć bezpodstawnie. Nie słuchajcie naganiaczy, poczytajcie troche pouczcie się i nie liczcie na szybkie 20% i do domu. Powodzenia i pozdrawiam, a spekulantom dziękuje za płynność.
  • Re: Pytanie do kolegi kolo_msx Autor: ~ss [83.29.5.*]
    ddd
  • Spadam z forum ;) Autor: kolo_msx [31.174.115.*]
    Spadam z forum aby znowu ktoś mi nie zarzucił, że rozgadałem się i zachowuję się jak Król Lew. ;)
  • no jak tam NAGANIACZE na BALONA ? gdzie te wasze 13zlp ? Autor: ~xxx [77.254.115.*]
    j.w.
[x]
MSXRESOUR 25,00% 0,05 2016-03-31 15:28:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.