• Spółka milczy Autor: ~Nawigator [178.180.6.*]
    Tel. do EFH został wyłączony , więc się nie dowiem jaki majątek spółki składa się na kwotę tych pozostawionych w spółce 7mil. 330 tyś zł.
    Miałem nadzieję ,że się dowiem jakim cudem chcę sprzedać nową emisję po 0,50 gr , skoro na rynku są problemy ze sprzedażą akcji o wiele taniej. Co takiego cennego zaoferuje spółka nowym nabywcą akcji. Osobiście oprócz ogromnych strat przez 4 lata na tej spółce niczego pozytywnego nie doświadczyłem. Należało by założyć stowarzyszenie poszkodowanych akcjonariuszy przez Panów prezesów spółki EFH.
  • Re: Spółka milczy Autor: ~aut [176.98.124.*]
    wyjątkowa banda
  • Re: Spółka milczy Autor: ~D_ [193.218.148.*]
    Do emisji (szczegolnie duzej), wg mnie, trzeba miec inne podejscie i nie mozna łączyc jej z obecnym kursem.

Zrobmy zalozenie ze jest... gdzies tam :-) :
    - potencjalny inwestor zainteresowany przejeciem kontroli nad spolka
    - dadatkowo, ma pomysl na biznes (wg mnie niewiele trzeba zeby byl pozytywny wynik EBITDA)
    - z rynku nie uda sie zebrac duzej ilosci bez duzego wzrostu kursu
    - dodatkowo pieniadze wydane na skup z rynku nie oddluzaja spolki
    - zakupy przez emisje to stala cena za duza ilosc plus odluzenie spolki (ktore jest kluczowe w tym momencie)
    - nowa cena nominalna jest z ogromnym dyskontem do wartosci ksiegowej (pomimo tego ze moze .. i pewnie jest ona.bardzo przeszacowana)

Powyzsze moze byc interesujace dla inwestora z wizja.

Jezeli emisja sie uda, to spolka ma realne szanse na "oddech" i skoncentrowanie sie na podstawowym biznesie.
    To moze dac dlugoterminowo zmiane trendu.

Jest oczywiscie wiele "ale" w powyzszym teksie...
    Ale.... :-) najblizsze miesiace beda kluczowe
    Pzdr
    D
  • Re: Spółka milczy Autor: ~irek [79.185.14.*]
    ciekawe i możliwe a kiedy emisja dokładnie?
  • Re: Spółka milczy Autor: ~D_ [193.218.148.*]
    Szczegolow emisji nie znamy.
    Ceny emisyjne tez nie (wiemy ze nie moze byc nizsza niz nominal)
    Wiemy tylko jaka moze byc jej wartosc maksymalna i do kiedy musi sie zakonczyc.
    Szczegoly widoczne sa w reportach z 2 ostatnich walnych.

Zarzad zrobil wszelkie wymagane kroki prawne do skutecznej emisji.
    Znaczne obnizenie nominalu to duze dyskonto dla nowego inwestora (to jest tez grozne jezeli ktos chce tanio przejac nieruchomosci)

Trzeba czekac na wiesci
[x]
EFH 0,00% 0,03 2015-12-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.