1) Falenta w cenie 2) Zarząd kupuje nas i Bumech 3) mamy ok. 10-15 procentowe dyskonto do Bumechu na dzisiaj, który jedzie jutro dalej 4)Kampania Węglowa rusza http://biznes.interia.pl/gieldy/news/nasz-gigant-przemysłu uratowany,2031742,1844#iwa_item=1&iwa_img=1&iwa_hash=32578&iwa_block=business
Bumech miał tam niezłe kontrakty- może i przez obawę upadłości to dołowało Bumech i przez to nas
Oby. 8.09. KNF - można pod to zacznie się ruch...poza tym 3 kwrtał juz sie będzie kończył, a ten w przypadku ZWG już powinien być niezły (przypominam olej prio cos tam rozkręca się właśnie od II półrocza tego roku)
Do momentu fuzji ZWG nie przekroczy poziomu 5. Niestety, ale jeszcze kurs będzie utrzymywany na tym poziomie. Wzrosty od drugiej połowy września, najwyższy kurs po połączeniu - początkiem 2015. Jeżeli ktoś kupił za mniej niż 8, to zarobi. Wzrost + dysk za bumech dadzą dobry wynik.
ja sie dziwie czemu knf jeszcze dobral sie do zwg za sztucznie wielkie obroty po 500 tys albo kolo miliona , przeciez wiadomo kto za tym stal , falenty wrozka zebuszka.
A skąd Ty to wiesz? Gruby ci powiedział. Obroty jak w warzywniaku, zaufania do spółki nie ma. Pod co ma rosnąć. Już nawet Gruby milczy. Pogrążyli spółkę na pół roku albo dłużej w niebycie. Spółka równie o mitycznych zyskach jak i cały ten młyn, którym chwalą się na swojej stronie. Gruby jeszcze za to beknie. Dostanie tak jak Boni z plaskacza...lepiej przenieście kapitał na Lubawę.
Ale jak młyn w końcu ruszy, to się będzie działo. Tylko czy nastąpi to w tej dekadzie..?:):):) może warto potrzymać kilka kilo akcji przez 10-15 lat:):):)
Szanowni akcjonariusze, mam Was głęboko w d....pie, nie myślałem, że jesteście tak naiwni i uwierzycie tak łatwo w młyn, przejęcia, synergie i inne banialuki. Ja mam się dobrze, mam dobrą pensję trochę grosza w akcjach spółki, którą pomogliście mi wypromować frajerzy. A teraz pocałujcie moją szanowną d....pę. I następnym razem pomyślcie zanim zainwestujecie swoje oszczędności. Pozdrawiam frajerów.....ups sorry, akcjonariuszy. Zawsze z Wami. PREZES
A ja wierzę, że pod koniec roku czymś pozytywnym nas zaskoczą, np. Wynikami, spadkiem zadłużenia, lukratywnych kontraktem, przejęciem. A najlepiej wszystkim naraz.
Tak czytam komentarze i wydaję mi się, że pełno tu sarkazmu, frustracji. Może szala się przechyli, po połączeniu powstanie nowa jakość. Spółka o większych możliwościach. Cierpliwość jest wskazana, po restrukturyzacji Bumechu, obcięciu kosztów powinno być tylko lepiej. Przekonamy się o tym już wkrótce. Samo ZWG było zbyt małym podmiotem aby skokowo poprawiać wyniki. Sutkowski miał kilka miesięcy żeby przyjrzeć się Bumechowi. I na węgiel przyjdzie koniunktura, a wtedy najlepsze spółki odczują tego skutki. A milczący prezes? Ma strategię i tego się trzyma. Zarządzanie spółką o przychodach ok. 200 mln, to nie to samo co dawne Zwg z przychodami 10 razy mniejszymi. Będzie mógł się wykazać. Jako udziałowcowi powinno mu zależeć na wzroście wartości akcji, w przyszłości na wypłacie dywidendy. I szkoda tylko, że inni rosną gdy my spadamy. Dla tych co mają teraz cash, to dobry czas na inwestycję na najbliższe kwartały. Więcej optymizmu, mniej złośliwości, a jak komuś się nie podoba niech sprzedaje. Ja zaczynam dobierać. Oby tylko połączyli się do końca października. Bo niepewność nikomu nie pomaga w podejmowaniu decyzji inwestycyjnych. Cierpliwych pozdrawiam i trzymam kciuki.
Witam Akcjonariuszy! Kurs sterowany koniec spadów -dzień odbicia blisko BUMECH już powyżej 2,03 ------------------------ wykres ktoś z przemyśleniem rysuje tak jak jemu wygodnie cierpliwie tylko czekać...
BUMECH jest na podstawowym a ZWG czeka na impuls czyli jedno duże zlecenie i postawienie wysoko zlecenia na kupnie i ukrytego a wtedy będzie już pozamiatane -kurs powyżej 4,00 i sygnał kupna -------------------------- trzymać akcje i nie sprzedawać cierpliwość będzie wynagrodzona !
BUMECH 2,19 a ZWG 3,77 ------------------------------- połączenie w stosunku 2:1 ktoś kto kupi ZWG po 3,90 ma akcje BUMECHU po 1,95 to promocja a co za desperat sprzedaje po 3,77?
Na wykresie precyzyjnie rysowany jest klin i tylko cierpliwe czekanie przyniesie zyski. Kurs sterowany -czyli pod całkowitą kontrolą. ---------------------------------------------------------------
Do czasu połączenia kiszenie kursu. Im szybciej się połączą tym lepiej, w połowie listopada wyniki. Niestety potrzeba cierpliwości, za 3 miesiące może zacząć się jazda, w górę. Czy dojdziemy do poziomu 10pln, nie wiem, ale 9pln, tj. 4,5 po połączeniu, wydaje się dość realnym kursem. Chyba, że coś z młynem ruszy? Wtedy ciężko to oszacować.