1. Kupują akcje 2. Straszą emisją bez pp 3. Kupują akcje i ujawniają się 4. Drukują wnioski o upadłość, bez podania powodu o jaką kwotę konkretnie chodzi i kim są wierzyciele. 5. Cały czas ktoś skupuje akcje bankruta- dlaczego? 6. Co stało się z majątkiem EFH , co ze sprzedażą działki oraz hotelu w Łebie?
Ja pozbyłem się tych akcji,niestety ze stratą.Było tego 52 tys, ale pomny tego co mi zafundowali Zarządzający na HBP nie będę czekal ,aż na jakiejś sesji poleci 40 % Tam też wystarczyło parę sesji i na koncie było prawie zero..Życzę powodzenia.
Kiedyś też trzymałem aby nie sprzedać ze stratą wbrew zdrowemu rozsądkowi ,niestety a może cale szczęście giełda mnie nauczyła ,że jak nie trafiasz z inwestycją to należy ciąć straty bo będą grubo większe , a próbować odrobić na innych spółkach .Pozdr.
ja już nie wiem co mam pisać... skąd Wy się wszyscy urywacie??? Dokładnie takie same teksty tutaj są pisane od poziomu 10 zł !!! Wystarczy przewinąć kilka stron... Ble ble tamto ble ble to a kurs od kilku lat spada. Po co Wy to kupujecie?
Olku czy ty musisz tu być ? Tyle lat tu siedzisz i się podniecasz błędami innych myślisz że pomagasz? Skoro EFH Cię nie interesuje to akcjonariat tym bardziej nie powinien .
sorry ale nic Ci do tego... Jestem tutaj bo to co się dzieje na EFH od jego debiutu to piękny przykład jak manipulować drobnym akcjonariatem... To wielka nauka patrzeć jak tutaj rozgrywane są niektóre sprawy... Ale co ja Ci będę o tym... siedzisz zapewne uwalony od dawien dawna i zaklinasz rzeczywistość... EFH i to co tutaj się dzieje to piękny obraz jak można kpić z prawa, akcjonariusz, rynku itd. Mnie to np. bardzo interesuje :)
do tego dochodzi własnie aspekt psychologiczny - podejmowania decyzji przez małych inwestorów... To piękne jak są tutaj manipulowani i rozgrywani.... Kto pamięta jak ładna Pani w tv namawiała do kupna EFH po 7 zł... I wiele wiele innych bardzo ciekawych zagrywek z pogranicza socjologii i psychologii. Dla mnie fajne...
do tego na żywo patrzę jak zachowują się inwestorzy na bankrutującej spółce tzn w sytuacji permanentnych strat... Obserwowania jak nie chcą się pogodzić ze stratą, wypierają ją, zmieniają rzeczywistość, nie przyjmują fatów... Wielu tutaj wykazuje bardzo ciekawe symptomy zachowania... Dla mnie rewelacja.
Widzę że masz super pożywkę :) Ja wielokrotnie zarobiłem na podbitkach i oczywiście panią w TV też pamiętam bardzo dobrze i jaj wspólnika. Dziwne jest tylko to że ona pada i pada i paść nie może ,szczerze to wolałbym by już w końcu upadła to bym odetchnęło trochę a zemną pewnie wielu.Masz rację mam od niedawna mały pakiecik i pewnie zarobię , jeśli będzie inaczej to też przeżyję to jakoś :)
EFH zbankrutowało przeszło rok temu jak ogłosiło, że nie jest w stanie spłacać wierzytelności. Wszystko co się dzieje od tego czasu to sprytne rozgrywanie aby wierzyciele nie zobaczyli ani złotówki. Jak widać robią to fachowcy i dopinają swego.
przy cenie 1 zł to można było straszyć ale nie przy 0,35 zł. Polecam cierpliwość. Spółka już wcześniej powinna przeprowadzić upadłość układową a nie tworzyć umowy z Cefarmem.
Nieruchomości, które posiada mają wartość. Nikt mi nie powie, że nie można zarobić na biurowcu w Warszawie.
Trzeba czekać a nie wpadać w panikę. Sprzedawać akcje to było sens po 1 zł a nie teraz.
A ja w ciągu ostatnich dwóch sesji kupiłem baaaardzo ładne pakiety.Przypomnę olkowi tak jak już wielokrotnie robiłem,że gdy znowu będę sprzedawał po ok. 1,1 to znowu zarobię grubo ponad 200%.Proszę olka o nie popisywanie się głupkowatymi komentarzami.Przypomnę się sam
tak tak wszyscy to widzieliśmy jak ostatnio brałeś po 55 groszy a teraz ile jest ??? Ja nie wiem przecież to wszystko jest w historii i można sprawdzić... Nigdy na tym nie zarobiłeś i taka jest prawda... No ale zawsze możesz pokazać ten post gdzie piszesz, że kupujesz i zobaczymy ile set % potem wzrosło :))))))))
Szczególnie przypomnij ten,w którym piszesz,że jeśli do końca maja 2013r spółka nie upadnie to dajesz słowo,że już nigdy !!!!!!!!!!!! nie napiszesz ani słowa na tym forum.Kończę z tobą idioto
heheheh aż tak długo tu siedzisz na stracie??:) A dokładnie właśnie wtedy spółka ogłosiła, że nie będzie spłacać zadłużenia czyli ogłosiła bankructwo! Ale rozumiem, że podstawy ekonomii są Ci obce... :)) Wytłumaczę Ci - jak ktoś nie ma kasy na długi to jest bankrutem :) a że EFH nazywa to restrukturyzacją :)))) zresztą zapytaj na forum kto dostał chociażby złotówkę od EFH :)))
czytając Wasze posty jak to wychodzicie z ogromnymi stratami na dołku to rzeczywiście jesteście spanikowani. Prosta matematyka, nawet jak akcje spadną 10% to spadną tylko 3,5 grosza.
Tutaj nie chodzi o panikę,tylko zdrowy rozsądek ! To już nie jest giełda z 2004- 2006 roku,gdzie spółka odrabiała straty z nawiązką !! Teraz ta pseudo gielda to zarabianie na spadkach ,im niżej tym lepiej ,bo potrzeba mniej kasy !! Pozdr.