• Gotowa? Autor: ~Arc [81.190.39.*]
    wartość 3x wyższa niż kurs a w banku kupa kasy.K iedy łapać dołek?
  • Re: Gotowa? Autor: ~przemysław [85.221.174.*]
    mam już pokaźny pakiet ale z troche wyższą średnią. W przyszłym tyg. jade do Pruszkowa zobaczyć jak funkcjonuje faktycznie firma. Czy w ogóle coś się tam dzieje. Powiem szczerze, że jestem już na agromie długo i z raportów okresowych widzę że dzieje się dobrze. Jeżeli czytaliście raport roczny to można tam dostrzec wiele zmian i widać, że idą w dobrym kierunku.
    Co do upadłości uważam, że gdyby miała takowa być to wniosek byłby już w tam tym roku. Teraz tylko góra. Widzieliście strone?? Nawet strone internetową uzupełnili, która w tamtym roku była nieaktualna. Teraz można przejrzeć ich oferte przez internet.
    Jeżeli pojawi się inwestor to może być naprawde grubo.
    Pozdrawiam cierpliwych.
  • Re: Gotowa? Autor: ~gotowy [83.20.89.*]
    http://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/AGROMA
  • Re: Gotowa? Autor: ~Rafi [83.30.42.*]
    O czym wy wogóle piszecie? Spółka generuje same straty, pierwszy kwartał już ponad 500 tys strat. To upadnie szybciej niż wam sie wydaje.... Większośc oddziałów abe zlikfidowane albo pozamykane. Spółka trup
  • Re: Gotowa? Autor: tornwald1 [83.12.122.*]
    szkoda że nie opublikowano mojego postu...Jestem jednym z byłych dealerów Agromy.
    Oni nie mają czym handlować jest tragicznie.Chcecie sprawdzić ? Zadzwoncie do jakiegokolwiek dealera z ich strony i zapytajcie o asortyment w/w...przekonacie się o prawdziwej ofercie
  • Re: Gotowa? Autor: ~Adam [83.21.61.*]
    Przecież dostali kasę od chińczyków, tylko brac nie ma komu, dlatego jest, jak jest. O czym Ty piszesz? Uzgodnili z bankiem terminarz spłat, reszta zobowiązań publiczno-prawnych też domówiona. Problem jest w tym, że oni sprzedawców mają do d_py, a cały marketing jest nic nie warty. To jest problem. Zatowarowani to oni są, więc nie gadaj głupot. Zbytu nie ma, a to problem innej natury.
    Nie rozumiem dlaczego zakładasz że mówię nieprawdę?
    Od kiedy Chińczyk daje kasę...? Umowa była podpisana na zakup. ale żeby kupić trzeba zapłacić a kasy brak. Z bankami ugoda na przesunięcie spłat. Co do handlowców...nie ma ich.A co do zatowarowania-dlaczego piszesz jak nie masz pojęcia o faktach?
    2 lata temu Agroma była liderem w sprzedaży części zamiennych do sprzętów ogrodniczych teraz nie mają prawie nic-nawet do swoich kosiarek wiem bo pracuję w tej branży od 15 lat i przez te lata współpracowałem z Agromą. Oni mają resztki drogich " chińczyków " których nikt nie chce kupować. to są fakty.

Od chińczyka dostali kasę na zakupy -prościej nie mogę tego ująć :) I towar mają, ale kiepskich handlowców, a czasy, kiedy ludziska same przychodziły po towar już dawno się skończyły..Gdyby było tak źle, już dawno by się zawinęli, a jednak dłubią. Po jaką chol_erę, jeśli nikt nie kupuje i nie ma perspektyw? :) Przyznasz, że kurs jest mega niski i choćby tylko dlatego, że to stara marka Agroma, powinien śmigać kilka razy wyżej :) I tak będzie, choćby spekulacyjnie. Pytanie, kiedy? :)
    Nie znam się na giełdzie:) nie inwestuję więc tu nie mogę nic powiedzieć.
    Prowadzę dużą firmę handlowo usługową w tej branży. Co do sprzedawców ...Firmy takie jak Grass, Hortmasz mają towar taki że przebierają w dealerach i już w 3/4 wyprzedały asortyment na ten rok. Notują one wzrost sprzedaży około 20-40%. Agroma ma bardzo słabą( niewielką) i drogą ofertę. Całkiem nietrafione zamówienia już od kilku lat pogrążają firmę. Czemu istnieją ? nie mam pojęcia. Co do tych Chińczyków to w raporcie napisano:
    "Zakończenie rozmów z dostawcami chińskimi w zmierzającymi do zmian w organizacji dostaw
    towarów i uzyskania kredytu kupieckiego / w chwili obecnej dostawy odbywają się dużym udziale
    na zasadzie 100% przedpłaty /."
    Chińczyk nie daje kasy....:) -mają taką umowę na odśnieżarki
    Nie do końca. Spójrz na wyciąg z raportu rocznego. Jest inaczej.

Od połowy 2013 roku prowadzone były rozmowy z dostawcami chińskimi na temat systemu
    dostaw towarów na sezon zimowy bez konieczności wcześniejszego angażowania gotówki. Tak korzystnie wynegocjowana umowa została podpisana w lipcu. W czwartym kwartale zamówione przez Agromę odśnieżarki zaczęły docierać do magazynów. Niesprzyjające warunki klimatyczne, brak zimy a przede wszystkim opadów śniegu spowodowały niewielką sprzedaż tych urządzeń .
    To, że mają się słabo -to każdy widzi. Pewnie dlatego, że nie upchnęli odśnieżarek, to i teraz skośnooki chce przedpłaty i błędne koło :) Ale dlatego, że jest słabo, jest szansa w dołku wyrwać akcje i liczyć na odbicie. Zawsze tak jest. I zawsze ta sama maksyma -albo zysk, albo w pysk :) Zobaczymy, jak będzie tutaj :) Zauważ, że większość papiera po wywaleniu ich przez PSA, kumulowała się od 25-6 groszy, także obecne poziomy są absurdalnie niskie. Pytanie zasadnicze -co dalej zamierza sama Agroma. Staszewski nie utrzymywałby bandy nierobów, gdyby nie widział jakiegoś celu..ma zobowiązania i jest ogólnie pod dużą krechą, ale układa i restrukturyzację wobec banku i ugaduje pozostałych. Także w jakiś tam sposób działa. I to jest wielki pozytyw. Najlepszym rozwiązaniem byłaby sprzedaż udziałów>marki Agroma, a to jest COŚ warte (parę milionów na pewno) i wtedy mamy ciąg do przodu jak rażeni prądem :)
    Ty piszesz jako inwestor i pewnie Masz rację ja piszę jako handlowiec i dla mnie oni " umierają" w tym segmencie trzeba sprzedawać żeby sprzedawać trzeba mieć atrakcyjną ofertę . Jedynym ratunkiem są bardzo przemyślane zamówienia -szybko rotujące ( odśnieżarki choć mają niezłe są towarem kapitałochłonnym, chimerycznym ze względu na pogodę) Sezon wiosenno letni jest tu kluczowy a bez kasy....słabo. Tylko bogaty inwestor może uratować sytuację bo nawet przy trwaniu takim jak teraz marka Agroma za 2 lata będzie dużo mniej warta niż teraz.
    Tylko, że ich oferta zasadniczo się nie zmieniła. To skąd takie wyniki w 2011 i 2012? Co takiego robią TERAZ źle? Pomijam zachłyśnięcie się tymi dobrymi wynikami i niewykorzystanie tamtej, dobrej passy na emisję/pozyskanie kapitału/inwestora itd.

I dopowiem -całą giełdową Agromę "rynek" wycenia teraz na 730-870 tys. (!!!!) Z czego ff, którym można handlować, przy braku jakiejkolwiek podaży ze strony akcjonariusza Staszewskiego (ma już tylko akcje niedopuszczone do obrotu) - to wycena ok. 480 tys. Widzisz absurd tej sytuacji? :)
    Jak już pisałem nie znam się na funkcjonowaniu giełdy więc sie nie wypowiadam.
    Co do wyników 2011-2012 już wtedy to był początek końca . Onie 3-4 lata wcześniej mieli to x3 i wyższe marże. Za późno dostrzegli Chiny -tracili przedstawicielstwa wielu znanych firm. potem to już tylko tragedia. Wyobraźcie sobie że w ofercie mieli 30-40 modeli kosiarek i z 15 -20 traktorków potęga.Teraz ...
    Ok życzę wam wyjścia bez strat a Agromie inwestora. Panu Staszewskiemu słuchania rynku a nie doradców.
    Nie mając funduszy, wszystko się kurczy. Pytanie, czy dopną strategicznego np. z Chin, z którymi współpracują i on ich przejmie, czy znajdą branżowego, który jednak wyłoży kasę, choćby dla samej marki. A Staszewski widocznie ma kiepskich doradców, skoro na ich doradztwie tylko się przewiózł. Albo mało płaci/nie płaci/nie dotrzymuje obietnic i tym samym oszukuje -jedno z dwóch.
  • Re: Gotowa? Autor: ~Joe [82.177.145.*]
    Adam, nie obraź się ale głupoty piszesz z tym, że mają towar i tylko inwestora im trzeba i że ich marka może być dla kogoś interesująca.
    Spójrz na Bilans w ostatnim raporcie. Szczególnie Aktywa > BI4 > Towary, oraz BI5 > Zaliczki na dostawy (strona 5 raportu). Na koniec Marca tego roku mieli na magazynie towaru o wartości zaledwie 2.778.000 zł a zaliczki na dostawy to już całkowita rozpacz - 150.000 zł.
    Następnie zerknij na ostatni rachunek zysków i strat. Rubryka A IV, "przychody ze sprzedaży" = około 466.000 zł i porównaj to z rubryką B VIII "wartość sprzedanych towarów i materiałów" = 453.000 zł. To znaczy, że towar za który zapłacili 453.000 zł sprzedali za 466.000 zł. Wychodzi więc zatrważająco niska marża = 2,7%.
    To nie jest sprzedaż tylko wyprzedaż. Kolega z którym prowadziłeś dziś na forum korespondencję ma rację twierdząc, że nie mają towaru tylko próbują się pozbyć z magazynu tego co im zostało z poprzednich lat.
    Biorąc pod uwagę fakt, że wiosna to dla nich główny sezon i mają na koniec marca towaru za 2,7 mln zł (i to niewątpliwie starego i nierotującego), to wybacz ale nie wróżę im sukcesu w 2 kwartale tego roku. Szczególnie, że widząc jakie mają zaliczki na dostawy (150.000zł), wychodzi na to że to już koniec ich zatowarowania. Zauważ , że z Chin o których piszesz trochę czasu towar płynie i zapewne Chińczyk musi mieć również czas na wyprodukowanie czegokolwiek, a oni nawet nie mają zaliczek popłaconych. Tak więc dla Agromy to już raczej po sezonie.

A co do marki Agroma. Zerknij sobie na http://fundacja-agroma.pl/ . Marka Agroma należy do grupy niezależnych firm. Raczej nikt nie będzie zainteresowanym do zainwestowania w markę której nie może zostać wyłącznym właścicielem. Jakby taki był to by już się dawno znalazł. Poza ty skoro już 2-gi rok praktycznie nie sprzedają to znaczy, że konkurencja zajęła już ich miejsce. Wolny rynek "dziur" nie toleruje.
  • Re: Gotowa? Autor: ~Leonek [91.90.160.*]
    W końcu fajna, merytoryczna rozmowa. Ale tak na chłodno, każdy z Was ma rację. Jakaś tam szansa na uratowanie marki jest, nie poddali się, koszty stałe rosną, także gdyby nie liczyli na..cud? -dawno zwinęliby zabawki. A jednak tak nie jest. Nie wiemy też, czy towar za 2,7 mln to stary towar, czy jednak nowy. Kwestia marki -owszem, jest kilkanaście Agrom, ale tylko jedna giełdowa. Jedna z największych i na pewno najbardziej rozpoznawalna. A co do giełdowej wyceny, sądzę, że będzie petarda i to całkiem solidna i to niedługo. Zobaczycie sami :)
  • Re: Gotowa? Autor: ~tryc [31.1.132.*]
    dlaczego optymiści stale chodzą ze spuszczoną głową [bo na marzeniach się życie nie opiera] tylko na realiach
    Moja głowa jest zawsze podniesiona do góry :) I wcale nie jestem niepoprawnym optymistą :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.40.74.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Gotowa? Autor: ~Adam [83.5.187.*]
    Przyczajony tygrys, ukryty smok? :) Kiedy dzida 300%? :) Jakby miało odpalić..
    Coś jest na rzeczy :) Nie ma już handlu po 4-5-6 groszy, a uparcie ćwiczą drobnymi 7-kę :) A zleceń w arkuszu na S coraz mniej :) Powinni tu pompę do nominału 50 groszy zrobić, tym bardziej, że nie ma kto sypać, także luzik :)
  • Re: Gotowa? Autor: ~bogdan [89.66.153.*]
    do 1 zł nie dojedzie?? jak wejdą chińczycy...
  • Re: Gotowa? Autor: ~jan [85.221.174.*]
    Pojechałem do nich do Pruszkowa i powiem tak: jestem miło zaskoczony. Firma funkcjonuje, ludzie robią co mogą żeby wyprowadzić firme na prostą i w ogole nie myślą o żadnej upadłości. Rozmawiałem z jedną osobą, która tam pracuje i faktycznie mówi, że mieli poważne problemy, ale wszyscy robią co mogą i powoli widać efekty.
    Naprawdę wyglądało to nieźle. Ruch w firmie, klienci. Warto pojechać, zobaczyć i się przekonać. Ja w niedalekiej przyszłości coś dokupie. Średnią mam wyższą, ale widzę, że jest szansa na duży zarobek bo potencjał wzrostu jest. Aby wyniki były to kurs urośnie!
    Pozdrawiam wytrwałych akcjonariuszy.
  • Re: Gotowa? Autor: ~ Igor de Lampedusa [31.2.58.*]
    najlepiej zapomnieć to zdrowe dla umysłu o Agromie i uważać już że tej forsy j nie ma co by nie myśleć to pełen bankrut strate odbiłem na energii dała 4 zl w 3 m-ce nigdy żadnego new conekt tylko banki chemia i kghm żadnych parchów w portfelu ratuje się kto może
  • Re: Gotowa? Autor: ~Rebel MC [83.27.241.*]
    Kolejny mądry, co chce tanio kupić i głupoty gada.
  • Re: Gotowa? Autor: ~Stefan [91.90.160.*]
    Zbierają wszystko po 6 groszy.
  • Re: Gotowa? Autor: ~igor de Lampedusa [31.1.195.*]
    kolego Rebec MC nie mądrala ale geniusz pomyliłeś się lekko
    Trochę ponaganialem, ale myśle, ze warto :) Akcje po 1/10 grosza :) Taniej nie znajdziecie :)
  • Re: Gotowa? Autor: ~norbi [46.112.207.*]
    jest gotowa
[x]
AGROMA 0,00% 0,02 2016-11-07 15:00:51
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.