• CEDC - nacjonalizacja Autor: ~Geo [149.156.28.*]
    A może by tak zmusić CEDC do wykupu akcji, a w przeciwnym razie spółkę znacjonalizować.

Kompromitacja KDPW, KNF i Zarządu GPW
  • Re: CEDC - nacjonalizacja Autor: ~NOWY [212.14.63.*]
    Nieudacznicy i kombinatorzy !!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.36.11.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~miałem akcje [91.234.102.*]
    jestem za
  • Re: CEDC - nacjonalizacja Autor: ~Matoł [89.72.91.*]
    Według mojej oceny to jest nie jego zrabował nasze akcje bezprawnie niech amerykanom anuluje to oni u siebie narobili długu i według swojego prawa - skolei u nas nie ma takiego prawa i żadnych kombinacji nie robili to tylko jak chce miec moje akcje to niech sobie odemnie kupi to co jest zrobione to chyba ktoś powinien iśc do pierdla za pozwolenie zrabowana moich papierków...taka jest moja ocena zaistniałej sytuacji......... heeee... heee... jeszcze przyniosą mi moje pieniądze w zębach wraz z odsetkami......
  • Re: CEDC - nacjonalizacja Autor: ~pikuś [89.73.176.*]
    Należy się pozew zbiorowy przeciwko KNF oraz poszczególnym pracownikom KNF odpowiedzialnym za dokonanie bezprawnego anulowania akcji, podstawą jest ustawa z dnia 20 stycznia 2011 roku o odpowiedzialności majątkowej funkcjonariuszy publicznych za rażące naruszenie prawa (Dz.U. Nr 34, poz. 173) ze wskazaniem, że ustawa ta normuje odpowiedzialność pracowników Komisji Nadzoru Finansowego za szkodę powstałą przy wykonywaniu władzy publicznej z rażącym naruszeniem prawa.

http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20110340173
  • Re: CEDC - nacjonalizacja Autor: ~miałem akcje [95.50.72.*]
    to prosimy o przygotowanie treści takiego pozwu. Kto z forumowiczów chce przystąpić do pozwu zbiorowego proszę zgłaszać akces. podać adres mailowy to się zgadamy co do spotkania podpisania i złożenia pozwu
  • Re: CEDC - nacjonalizacja Autor: ~zgrywus [178.36.11.*]
    Ja jestem ZA -może poczekajmy tylko na ustosunkowanie się prokuratury
  • Re: CEDC - nacjonalizacja Autor: ~xxx [83.22.195.*]
    przyłączam się .....
    myślę że "pikuś" w dogodnym momencie napisze pozew i da sygnał do działania, gdyby prokuratura wszczeła śledztwo byłoby nam łatwiej. A może pozwem cywilnym przyśpieszylibyśmy działania prokuratorskie? Musiał bu się wypowiedzieć "pikuś" Bo gdyby zrobić taki myk: złożyć pozew zbiorowy następnie na pierwszej rozprawie wniosek o zabezpieczenie roszczeń na majątku CEDC i jednocześnie wniosek o zawieszenie postępowania do czasu zakończenia śledztwa prokuratorskiego.
    Do pozwu zbiorowego trzeba znaleźć grupę 10 osób, którym anulowano niewielką liczbę akcji, bo wtedy ewentualne koszty będą niewielkie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pozew_zbiorowy

a dopiero po wygranej pierwszych dziesięciu osób będzie można składać kolejny pozew na większe kwoty, także miodu nie ma w sprawie pozwu zbiorowego.
  • Re: CEDC - nacjonalizacja Autor: ~NOWY [77.254.84.*]
    Ja jestem ZA. Pozdrawiam
    O pozwie zbiorowym to bym raczej myślał w stosunku do KNF, bo CEDC udaje że ma siedzibę w USA i tu nas blokuje z pozwem, a jeszcze przed wysłaniem pierwszych doniesień do prokuratury mendy podawały, że siedzibę mają w Warszawie

> myślę że "pikuś" w dogodnym momencie
    > napisze pozew i da sygnał do działania, gdyby prokuratura
    > wszczeła śledztwo byłoby nam łatwiej. A może pozwem
    > cywilnym przyśpieszylibyśmy działania prokuratorskie?
    > Musiał bu się wypowiedzieć "pikuś" Bo
    > gdyby zrobić taki myk: złożyć pozew zbiorowy następnie na
    > pierwszej rozprawie wniosek o zabezpieczenie roszczeń na
    > majątku CEDC i jednocześnie wniosek o zawieszenie
    > postępowania do czasu zakończenia śledztwa
    > prokuratorskiego.
  • Re: CEDC - nacjonalizacja Autor: ~zgrywus [178.36.18.*]
    Ja do pozwanych dołączył bym jeszcze KDPW ponieważ wbrew nazwie był on tylko tzw. depozytariuszem wtórnym (czego nigdzie nie ujawniał)faktycznym depozytariuszem był jakiś klon z Luksemburga z założenia tzw-wałek
    Można spróbować i złożyć pozew zbiorowy cywilny przeciwko CEDC. A może Sąd stwierdzi gdzie CEDC ma siedzibę główną bazując na danych przed przekrętem. Możemy na początek złożyć pozew na kilka akcji na głowę a w trakcie powiększyć kwotę roszczeń.
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 17:33:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.