a ja cały czas zastanawiam się jak to jest, że tacy złodzieje nie boją się chodzić po ulicach bez obstawy i śpią spokojnie? Ja bym w takiej sytuacji chyba chodziła z oczami z tyłu głowy a spałabym baz zamykania powiek z obawy o swoją rodzinę i swoje życie... Ale może ja jakaś naiwna jestem i niedzisiejsza? Kiedyś za obrazę swojej kobiety, jej mężczyzna stawał do pojedynku na śmierć i życie. Dzisiaj za takie złodziejstwo Anioła wozi się nadal furą na którą mnie nie będzie nigdy stać a jego rodzinka żyje bezstresowo... (paradoksalnie w przeciwieństwie do mojej...)
P.S. A może jednak w końcu znajdzie się jakiś desperat, który dla pocieszenia duszy innych okradzionych, przestrzeli przypadkowo komuś kolanka albo zupełnie przypadkiem podpali komuś dom/mieszkanie albo podetnie przewody hamulcowe w furce?
Do Eliza,
"....A może jednak w końcu znajdzie się jakiś desperat, który dla pocieszenia duszy innych okradzionych, przestrzeli przypadkowo komuś kolanka albo zupełnie przypadkiem podpali komuś dom/mieszkanie albo podetnie przewody hamulcowe w furce?"
Jak mozna pisać takie bzdury? Znasz tych ludzi? Nie pomyślałaś o tym, że być może w ich domu take rozgrywa się teraz osobista tragedia? Rozumiem, że firma Tobie nie zapłaciła lub cokolwiek innego, ale zastanów się co piszesz!!!!!!!!!!!!
Złodzieja nie żałuj ! Kara musi być a nie ze nic się nie stało. Od IPO i unikania wywiadów w TV, coś sie kroiło i się okazało na koniec, ze to wyrachowani oszuści i złodzieje. Do lasu i nie w kolanka...
przehulali przez rok prawie 17 baniek i biorą za to kosmiczne wynagrodzenie. "Ponadto przeciwko spółce toczy się 108 spraw o zapłatę, łączna kwota należności głównych w tych sprawach wynosi ok. 2.717,5 tys zł." Nawet nie ma czego tu komentować.
Tylko 2,7 mln ? No to mnie uspokoiłeś bo spodziewałem się , że co najmniej kilkanaście milionów. Co do przechulania, to myślę że są to jednak przede wszystkim odpisy na aktywa które miały uzasadnić ich niską wartość i tanie przejęcie przez słupy. Straty musiały być pokazane aby też uzasadnić konieczność układu.
Oznacza to, że tyle spraw jest w sądzie na taką kwotę a nie sumę zobowiązań. Teraz po akcjonariuszach wierzyciele powinni składać zawiadomienia do prokuratury o oszustwie, przecież aniołowie nie zamierzają nikomu zapłacić a kolejny rok po zawarciu układu umożliwi im wypłacenie sobie kolejnego 1,2 mln za "zarządzanie" oraz wyprowadzenie tego czego nie dało się zrobić w ubiegłym roku. Piaseckiemu wałek chwilowo się wymknął spod kontroli bo bank mu zabrał 3 mln za poręczenie kredytu Aniole ale pewnie sobie z tym poradzi stąd ta propozycja układu i gra na czas. Ale ty pewnie byś im dał złote medale i sowite premie.
Wcale się Tobie nie dziwie, zakładając że jesteś drobnym przedsiębiorcą dostaniesz tylko 50% i to w 13 miesiącu jeśli układ przejdzie, czyli 500 zł z każdego tysiąca. Jeśli byś wyksięgował faktury to zostanie trochę więcej bo 623,7 zł. Przecież to jawne złodziejstwo. Członkowie stowarzyszenia skupują długi Anioły aby uświadamiać wierzycieli. Przyłącz się do nas.
Ani medali ani premii. Każdy ich ruch powinien być pod kontrolą nadzorcy sądowego. Może jestem naiwny ale wydaje mi się, że chłopaki zrozumieli, że nie mogą sobie bezkarnie pogrywać z majątkiem. Firma w mojej ocenie ma szansę wyjść na prostą pod warunkiem, że chce tego też "wielka trójca".
na jaką prostą ? gdzie Ty żyjesz ? wszyscy wyrąbani dookola, a Ty mówisz o prostej.
Anioła, Krakowski i Nowak okradli tylu ludzi a Ty opowidasz farmazony. Teraz widać dlaczego kiedyś Blumerang wyszedł z tego bagna, gdy zobaczył "kwalifikacje menezerskie" prezesa. Od razu wiedział co tu się święci.