Chłopaki, spójrzcie realnie. Za niespełna 9 mln złociszy można mieć 1/4 WESTY z wszystkimi jej przyległościami. To naprawde taniocha. Zapasy ołowiu w Weście są tyle warte !!
To tak, jak 20 lat temu, gdy zdołowane było KROSNO, a same zapasy platyny w Krośnie (do "srebrzenia" kieliszków) były wtedy więcej warte niż cała jej wartość rynkowa.
Nie dajcie sie wyskubać z akcji .....
pewnie ,że ładnie ale na logikę--naliczyłem okołom 40m tys na sprzedaż łącznie w zleceniach a na kupnie !!! coś tu śmierdzi,,może ing chce nas wywalić z akcji,,mogli meila wysłać to bym sprzedał ale nie po tej cenie:)
całkowita kwota zleceń sprzedaży dzisiaj to 92,447 jakie wnioski wam się nasuwają?obrót prawie 2 bańki,,czyli sprzedali 1/20 całego obrotu mniej więcej,.,.:)
Na koniec jescze, bo zapomomniałem dodać: Dokupiłem dzisiaj w końcówce. Wprawdzie lekko mi spadła średnia cena zakupu dla całosci, ale ja się nastawiam na ZAROBEK, nie zaś na zarobek...............
Wczoraj i dzisiaj oddają ci, ktorzy długo moczyli w WEście i teraz wyjście lekko ponad zero lub zarobek 5-10 % ich satysfakcjonuje, bo chcą się bez kaca moralnego po Weście przesiąść na inne spółki z nadzieja na zarobek :) :)
Kiedyś tez myslałem takimi kategoriami: nie oddać ze strata, załapać chociaż minimalny zysk, żeby patrząc w lustro nie widzieć w nim frajera, który oddał ze stratą. Wyleczylem sie z tego, czasem oddaję zes tratą, ale zupełnie przestałem się interesowac sprzedawaniem z niewielkim, kilkunastoprocentowym zyskie, Zrobiłem kiedyś w dwa weekendy zestawienie swoich transakcji z 5 ostatnich lat. Wniosek byłe jeden: suma utraconych, potencjalnych zysków, jakie "starciłem" sprzedając akce zbyt wczesnie zadawalając się marnym zyskiem kilkunastu procent była prawie 4-krotnie wyższa, niż faktyczne straty poniesione na skutek nietrafionych inwestycji i sprezdazy pod kreską! WNIOSEK: nie sprzedawaj za wczesnie tego, co jeszcze rosnie !
To co może pocieszyć w tym dzisiejszym spadku to to, że na minusie poszło zaledwie 5% całosesyjnego obrotu natomiast ok 75% na grubym plusie ponad 85gr. Najbardziej prawdopodobny scenariusz na jutro to neutralne albo minusowe otwarcie oraz mocno wzrostowa końcówka ponad 20%. Natomiast zakończenie jutro poniżej 80gr będzie źle wróżyło na dalsze sesje
.,racja,,dlatego z rana może jeszcze postraszą 0,70 do 0,73 później powinno nastąpić mocne odbicie,,dziwie się ,że takie padło jak sado pociągnęli powyżej złotówki,,no cóż,,,
widzę znowu marzycie o 1zł...a może ktoś mi powie od jak dawna nie został osiągnięty poziom 0,90 ? to dlaczego ma byc 1zł ??
Ostatnio ktoś pisał o obronie na poziomie 0,80gr...każdy pisze co chce..