• umorzyli postepowania Autor: ~mrfiesta [83.8.212.*]
    Panowie dzwonilem na sekretariat prokuratury umorzyli postepowanie tak mi babeczka powiedziala z data 31.01.14 lipa jak nie wiem chyba nasze szanse sie wyczerpaly
  • Nie wszystko stracone Autor: ~zyx [109.231.49.*]
    Evangelos Evangelou były dyrektor operacyjny CEDC skarży CEDC o nieuregulowanie wobec niego zobowiązań na kwotę 1 mln usd, przez co firma naruszyła przepisy planu reorganizacji zgodnie z Chapter 11. Sprawa w sądzie (08.01.2014).

http://www.law360.com/articles/499424

Ale faktycznie coraz mniej możliwości. Jeśli się dogadają, to można liczyć właściwie już tylko na pozwy w USA.
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~mrfiesta [83.8.212.*]
    Ja tylko przekazalem informacje jaka dostalem, a co bedzie dalej zycie pokaze. Widac ze jak w USA nic nie zrobia to nasi nawet palcem nie kiwna. Dla mnie ten caly plan reorganizacji to pic na wode i sad powinien tam to uniewaznic, wtedy bysmy mieli duza szanse, bo tutaj jak widac nic nie wskuramy.
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~zgrywus [178.36.33.*]
    Ja myślę że w USA nic nie mogą zrobić ponieważ nie był to wyrok tylko orzeczenie sądu - a orzeczenie nie podlega zaskarżeniu
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~pikuś [89.73.176.*]
    No nie zostało nic innego jak zaskarżyć postanowienie prokuratury, głowa do góry, jest ciężko ale trzeba walczyć !
    Mozemy taka apelacje jedna wniesc??? cos kiedys pikuś wspomniales. Mi sie wydaje ze droga skuteczna bylaby w USA, jakby cos tem byly menedzer wkural to bysmy za nim poszli
  • Skuteczność na terenie Polski orzeczenia zagranicznego Autor: ~zyx [109.231.49.*]
    Skuteczność na terenie Polski orzeczenie zagraniczne uzyskuje z chwilą uprawomocnienia się postanowienia o jego uznaniu. Należy przyznać uznanemu zagranicznemu orzeczeniu skuteczność „ex tunc”.

W stosunku do wyroków zapadłych po 1 lipca 2009 r. stosuje się nowe przepisy, na podstawie których strona może wystąpić do sądu z wnioskiem o ustalenie, że orzeczenie sądu zagranicznego podlega lub nie podlega uznaniu.

Nie uznany wyrok sądu zagranicznego nie wywołuje żadnych skutków w Polsce i nie podlega egzekucji.

http://www.poland.us/strona,5,6497,0,uznanie-zagranicznych-orzeczen-sadowych-czesc-iii.html#.UvJRV2IcYSg
  • Re: Skuteczność na terenie Polski orzeczenia zagranicznego Autor: ~mrfiesta [83.8.212.*]
    Sami to my zgineniemy musialby sie ktos dobry znalezc prawnik zeby nam pomoc i osoba grubo umoczona tak jak ten wloch ciekawe czy sie dogadal i na lewo cos wzial Tez tego nie rozumiem co z reszta oni mieli tyle akcji czemu siedza cicho, tylko ten menedzer stoi pod znakiem zapytania.
    Lepiej sie zastanowic ile czasu jest na ewentualnie odwolanie od decyzji bo czas leci. Tym bardziej ze poczta cos nawala bo powinismy pisma juz miec ci co wysylali.
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~Matoł [77.113.12.*]
    Kiedyś pisałem że nic z tego nie będzie heeeee... heeee... od wieków tak było dzisjaj moje jutro budzisz się i jest już twoje heeeee... heeee..
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~miałem akcje [91.234.102.*]
    zaskarżenie można wnieść w terminie 14 dni od otrzymania postanowienia ( pouczenie na końcu postanowienia ). należy się żalić do skutku, wtedy nie będzie przedawnienia gdyby się sytuacja odwróciła
  • do Matoł Autor: ~pikuś [89.73.176.*]
    ty Matoł jesteś za czy przeciw, bo heeeee... heeee.. nie wiadomo ?
  • do Matoła Autor: ~zgrywus [178.36.15.*]
    Panie Matoł głowa do góry -piłka jest w grze Nasi przeciwnicy są WIELCY ale to o niczym nie świadczy racja jest po naszej stronie więc walczymy dalej Przecież Dawid pokonał Goliata
  • Re: do Matoła Autor: ~NOWY [77.253.158.*]
    Skarżyć dziadów do samego końca.
  • Re: do tych co mieli akcje Autor: ~pikuś [89.73.176.*]
    http://www.adwokat-waskan.pl/sprawy-karne/porady-prawne/odmowa-wszczecia-sledztwa.html
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~Matoł [89.72.91.*]
    Nie zazna spokoju a to się będzie za nim ciągło te reszte życia zawsze jak się położy spac to mu się będzie sniło okradłem - skrzywdziłem ludzi heeeee... heeee... nie wyjdzie mu to na dobre chyba skończy w piekle diabeł będzie dobrze hajcował .......
  • Re: czasu jest malo na zazalenie Autor: ~mrfiesta [83.8.212.*]
    Zażalenie wnosi się w zawitym terminie 7 dni od daty doręczenia postanowienia do sądu właściwego do rozpoznania sprawy w I instancji.
  • Re: czasu jest malo na zazalenie Autor: ~pikuś [89.73.176.*]
    7 dni na zażalenie to trzeba będzie się sprężać - ciekawe co na to pomoccedec ?
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~mrfiesta [79.186.52.*]
    Dostał juz ktoś list polecony w tej sprawie????, bo niemozliwe ze to idzie tyle czasu jak niby decyzja zapadla 31 stycznia
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~xxx [83.22.198.*]
    nie, nic nie dostałem ?!
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~NOWY [77.255.15.*]
    Jestem przekonany/ na ten temat pisałem ale jakiś dziad ten wpis usunął/,że nie będzie umorzenia postępowania a jedynie" postanowienie o odmowie wszczęcie dochodzenie/ ew. śledztwa?. Prokuratorowi zapewne nie chciało się przesłuchiwać osób, bo w takim przypadku musiałby wszcząć postępowanie przygotowawcze/ znam dość dobrze prawo>/ Zapewne przeprowadził czynności sprawozdające i na tym etapie/ brak czynności procesowych./ odmawia wszczęcia. Ale na to można się zażalić do sądu a w sądzie tak łatwo im nie pójdzie. Pozdrawiam. Jak ktoś coś chce się dowiedzieć z prawa procesowego, karnego itp. pytajcie a odpowiem.
    To moze ktos inny kto jest strona i wysłał jutro przedzwoni i sie zapyta Kierownik Sekretariatu Wydziału VI Dorota Kuka 22 21 73 427 zeby nie bylo ze nie zdazymy sie pozniej odwolac
    11lutego dowiemy sie kogo wzieli moze jakby sie dostal Evangelos by nam pomogl

Zarząd spółki MNI S.A. (dalej: "Spółka") podaje do publicznej wiadomości, że w dniu dzisiejszym tj. 22 stycznia 2014 r., powzięła informację i przedstawia trzy kandydatury do objęcia stanowiska członków Rady Nadzorczej Spółki:
    Pierwszym kandydatem jest Pan dr inż. Janusz Steinhoff (życiorys w załączniku);
    Drugim kandydatem jest Pan Evangelos Evangelou (życiorys w załączniku);
    Trzecim kandydatem jest znany akcjonariuszom Spółki - były członek i przewodniczący Rady Nadzorczej Spółki, Pan Marcin Rywin
    Aplikacje powyższych kandydatów do Rady Nadzorczej Spółki, zostaną przedstawione i poddane pod głosowanie Walnego Zgromadzenia Spółki, które odbędzie się dnia 11 lutego 2014 r.
  • cv evangelou i namiary na niego nawet komorka jest Autor: ~mrfiesta [79.186.52.*]
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2014-01/Evangelos_Evangelou_zyciorys_201401220093371617.pdf
  • Re: cv evangelou i namiary na niego nawet komorka jest Autor: ~mrfiesta [79.186.52.*]
    Kto by napisal pismo albo zadzwonil na jakim etapie walczy z cedc i czy by nie chcial sily polaczyc wspolnie razem przeciez ten koles mieszka w Warszawie
  • Re: cv evangelou i namiary na niego nawet komorka jest Autor: ~uti [83.144.75.*]
    a czy wiesz że on był vice prezesem -resztę ułóż sobie sam ,tak jak chcesz i jak ci pasuje
  • Walczymy dalej Autor: ~mrfiesta [79.186.186.*]
    Chcialem przeprosic kolegów, ale babka w sekretariacie prokuratury wprowadzila mnie w blad z tym umorzeniem. Walczymy dalej jeszcze raz przepraszam.
  • Re: Walczymy dalej Autor: ~zgrywus [178.36.31.*]
    Bo już całkiem zgłupiałem - umorzyli czy dalej prowadzą postępowanie ?
  • Re: Walczymy dalej Autor: ~miałem akcje [91.234.102.*]
    mrfiesta czy będzie wszczęte śledztwo? czy jeszcze nie ma decyzji co dalej ze śledztwem?
  • Re: Walczymy dalej Autor: ~mrfiesta [79.186.186.*]
    Kolega juz dostal pismo o takiej tresci
    " Zawiadamiam, że w dniu 31-01-2014 na podstawie art. 34 & 3 kpk zostało wydane postanowienie o wyłączeniu z akt śledztwa VI Ds. 211/13 materiałów do odrębnego postępowania w zakresie dotyczącym Banku Nowa KBM tj. o czyny z art. 231& 1kk i art. 296& 1 kk."

Wyłączone materiały zarejestrowano w tutejszej Prokuraturze pod sygnaturą VI Ds 31/14
  • Re: Walczymy dalej Autor: ~miałem akcje [80.52.142.*]
    czyli wychodzi na to że sprawa CEDC i Nova Banka zostały rozdzielone. to prokurator uznał, że te sprawy z pozoru podobne są inne?
  • Re: Walczymy dalej Autor: ~miałem akcje [91.234.102.*]
    według mnie to co dostał kolega mrfiesta to zawiadomienie o wyłączeniu materiałów do odrębnego śledztwa,czyli jeszcze nie są podjęte decyzje co dalszych losów zawiadomienia o pepełnieniu przestępstwa,dlatego narazie nie ma się na co żalić,trzeba czekać
  • 7 dni od daty doręczenia Autor: ~pikuś [89.73.176.*]
    Na postanowienie prokuratora przysługuje zażalenie do sądu właściwego do rozpoznania sprawy w pierwszej instancji. W sprawach z oskarżenia prywatnego zażalenie na postanowienie prokuratora o umorzeniu postępowania przygotowawczego rozpoznaje prokurator nadrzędny, jeżeli postanowienie zapadło z uwagi na brak interesu społecznego w ściganiu z urzędu sprawcy. zażalenie na postanowienie prowadzącego postępowanie przygotowawcze, jeżeli nie jest nim prokurator, rozpoznaje prokurator sprawujący nadzór nad tym postępowaniem.

Zażalenie na postanowienie o umorzeniu dochodzenia wnosi się za pośrednictwem prokuratora, który wydal lub zatwierdził postanowienie. Prokuratorowi temu przysługuje uprawnienie do uwzględnienia tego zażalenia. Natomiast w przypadku, gdy uzna on, iż brak jest podstaw do uwzględnienia zażalenia, powinien niezwłocznie przekazać zażalenie wraz z aktami sprawy właściwemu sądowi. Do dokumentów tych powinien dołączyć także swoje stanowisko co do zasadności zażalenia. Po wniesieniu zażalenia prokurator może osobiście lub za pośrednictwem policji albo innego uprawnionego organu dokonać sprawdzenia nowych istotnych faktów i dowodów, na które powołuje się wnoszący zażalenie.

Zażalenie na postanowienie o umorzeniu dochodzenia należy wnieść w terminie 7 dni od daty doręczenia postanowienia.
  • Postanowienie o oddaleniu wniosków dowodowych Autor: ~pikuś [89.73.176.*]
    Tutaj mamy chyba postanowienie o oddaleniu wniosków dowodowych, a to inny temat bo oddalenie wniosku dowodowego następuje niezaskarżalnym postanowieniem, powtarzam niezaskarżalnym postanowieniem, ale nieuzasadniona odmowa przeprowadzenia danego dowodu może być również poddana kontroli sądu wyższej instancji w razie wniesienia przez stronę apelacji.

• Tak czy inaczej jest 7 dni od doręczenia Autor: ~pikuś [89.73.176.*]
    Stronom procesowym przysługuje prawo przejrzenia akt sprawy i złożenia pisemnego zażalenia na powyższe postanowienie do sądu właściwego do rozpoznania sprawy (art. 306 § 1, 465 § 2, 428 § 1 w zw. z 465 § 1 k.p.k.). Sąd może utrzymać
    w mocy zaskarżone postanowienie lub uchylić je i przekazać sprawę prokuratorowi celem wyjaśnienia wskazanych okoliczności bądź przeprowadzenia wskazanych czynności (art. 330 § 1 k.p.k.).
    Jeżeli prokurator nadal nie znajdzie podstaw do wniesienia aktu oskarżenia wyda ponownie postanowienie o umorzeniu śledztwa. W takim wypadku pokrzywdzony, który wykorzystał uprawnienia przewidziane
    w art. 306 § 1 k.p.k., może wnieść akt oskarżenia w terminie miesiąca od daty doręczenia odpisu postanowienia.
    Akt oskarżenia winien spełniać wymogi określone w art. 55 § 1 i 2 k.p.k.
    Inny pokrzywdzony tym samym czynem może aż do rozpoczęcia przewodu sądowego na rozprawie głównej przyłączyć się do postępowania (art. 55 § 3 k.p.k.).
    Zażalenie na powyższe postanowienie wnosi się za pośrednictwem prokuratora, który zatwierdził postanowienie. Termin do wniesienia zażalenia wynosi 7 dni od daty doręczenia odpisu postanowienia i jest zawity. Zażalenie wniesione po upływie tego terminu jest bezskuteczne (art. 122 i 460 k.p.k.).
  • Re: Tak czy inaczej jest 7 dni od doręczenia Autor: ~mrfiesta [79.184.14.*]
    ciekawe czy oddalenie czy umorzenie i czy jakis paragraf jest podany , za wesolo to nie jest teraz i te 7dni to jednak malo. Wtedy w delawere na plan reorganizacji bylo 14dni na zazalenie i co nikt nie napisal.
    Może już wkrótce wprowadzi te nowe i dalei będzie sprzedawał a nasze oczywiście mogą go wpuscic heeeee.... heeee... ale prawo haaa... haaa...
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~mrfiesta [79.184.14.*]
    Matoł ty zawsze byles pesymista od samego poczatku po twoich wpisach, fakt rzad mamy do kitu z emerytur kradna to i na takie machlojki tez daja przyzwolenie
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~zebrak [31.61.138.*]
    Nic z tego nie bedzie! Po co te wpisy? Nie ma co sie ludzic! Nikt Nam nie pomoze!.Matol,czytam Twoje posty i chociaz nie musze, to i tak wiesz bez mojej szykany, ze jestes jestestes wielkim obludnikien. Ciesz sie tym swoim kpieniem, jaka to Tarika krzywda spotka, a tak na prawde jestes jego poplecznikiem. Och, chwala Tobie za to, ze cieszysz sie Nasza krzywda. Teraz ja kpie, no bi coz mipozostalo cdn............
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~zebrak [83.27.19.*]
    nachlalo sie i sie zesralo.........................Przepraszam za słownictwo..................
    Panie Tarik, z ironia to pisze, bo jestem nawalony (ale nie trunkiem CEDC) - chcesz wladzy i pieniedzy to sie ciesz poki to wszystko masz..............
    Zapewniam Cie, ze dzieki temu co Nam zrobiles, Twoje zycie na tej ziemi mimo tych sztucznych, przyklejonych usmiechow w sieci będzie jednym wielkim pieklem, dopoki nie zrozumiesz, ze na krzywdzie ludzkiej jeszcze nikt sie nie dorobil....................
    Kiedys poczujesz to co ja i moja rodzina - prze Ciebie - czuje teraz i wtedy zrozumiesz ten przekaz..........................
    Zycie plata Nam czasami wielkiego figla i do wszystkich poszkodowanych mowie tu i teraz, ze jezeli nie wykorzystalismy tego co dal Nam Najwyzszzy - a Tarik Nam to bezlitosnie i cwaniacko zagrabi - to znaczy,ze wyznaczyl Nam inna droge............ Bez względu na wszystko pomozcie ludziom, ktorzy Was potrzebuja....................................

• Re: umorzyli postepowania Autor: ~zebrak [83.27.19.*]
    dzisiaj, jakby oswiadczyl czy gdzies napisał, ze oddaje Nam akcje to bym sie zezygal.....
    Tak, tak jestem wulgarny........................
    Ja "zgrywus" czytałem wszystkie posty "matoła" i w jednym pisze że stracił w CEDC cały swój kapitał. Treść jego wpisów to według mnie nie obłuda a niemoc która go ogarnia i zarazem wściekłość że zlodziej w białym kołnierzyku jest bezkarny a jeszcze władza go próbuje tłumaczyć a Ci co są współwinni Naszej krzywdzie a przede wszystkim stracie finansowej dalej pracują,biorą pensje,nagrody etc i mają się dobrze
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~zgrywus [178.36.63.*]
    To wszystko jedna wielka klika -jak to mówia k...wa k....wje łba nie urwie
    Może tego fachowca wysłac do pierdla a w póżniejszym terminie jak będzie staruszkiem do piekła tylko jest jeden problem może anulowac ogień i wtedy byłby pasztet na ziemi dopiero by się działo - jeden drugiego by obrabiał ........ heeee... heeee...
    http://chapter11cases.com/2014/02/09/central-european-distribution-corporation-aka-cedc-bankruptcy-new-filing-alert-complaint-to-initiate-an-adversary-proceeding/
    mógłbyś krótko napisać o co kamam bo przeglądarka mi nie wybiera albo coś jest nie tak
    Ze to prawda z tym menedzerem skarga

Central European Distribution Corporation (a/k/a CEDC) Bankruptcy New Filing Alert: Complaint To Initiate An Adversary Proceeding
    Posted on February 9, 2014 by chapter11cases — No Comments ↓

On January 7, 2014, a complaint to initiate an adversary proceeding was filed in the bankruptcy case of Central European Distribution Corporation (a/k/a CEDC) and its affiliates. The filing was assigned docket number 232 and is described on the court’s official docket as follows:

Adversary case 14-50012. Complaint for Breach of Contract by Evangelos Evangelou against Central European Distribution Corporation. Fee Amount $293 (02 (Other (e.g. other actions that would have been brought in state court if unrelated to bankruptcy))). AP Summons Served due date: 05/7/2014. (Veghte, Sally)

Central European Distribution Corporation (a/k/a CEDC) filed for bankruptcy protection, or had an involuntary bankruptcy petition filed against it, on April 7, 2013. The bankruptcy case is pending before the United States Bankruptcy Court for the District of Delaware. The case number for the lead bankruptcy case is 13-10738. The bankruptcy case is currently assigned to United States Bankruptcy Judge Christopher Sontchi. The law firm of Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom LLP is acting as lead bankruptcy counsel to Central European Distribution Corporation (a/k/a CEDC) in the bankruptcy case.
    dzięki mrfiesta. Może jakimś cudem sprawy poukładają się na Naszą korzyść
    Trzeba poki co liczyc na jakis cud, ale moze ktos kiedys zrozumie ze okradl nas i trzeba oddac.
  • Re: umorzyli postepowania Autor: ~pikuś [89.73.176.*]
    Central European Distribution Corporation (/ k /CEDC ) Alert Bankructwo Nowe zgłoszenia: Skarga do wszczęcia postępowania przeciwnikaWysłany w dniu 9 lutego 2014 r. chapter11cases - Brak komentarzy ↓W dniu 7 stycznia 2014 r.skargę do wszczęcia postępowanie przeciwnikiem zostało dokonane w przypadku upadłości Central European Distribution Corporation (/ k /CEDC ) , a jej filie . Zgłoszenie nadano numer , sygnatura 232 i jest opisany na oficjalnym zapisie sądu w następujący sposób :Przeciwnik przypadku 14-50012 . Skarga na naruszenie umowy przez Evangelos Evangelou przeciwko Central European Distribution Corporation . Opłata Kwota 293 dolarów ( 02 ( Inne (np. inne działania , które zostały wniesione do sądu państwowego , czy niezwiązane z upadłości ) ) ) . AP Przywołuje Służył termin : 07/05/2014 . ( Veghte , Sally )Central European Distribution Corporation (/ k /CEDC ) złożył wniosek o upadłość , lub miałzłoŜonego mimowolne przeciwko niej , w dniu 7 kwietnia 2013 roku. Sprawa jest w toku przed bankructwo Stanów Zjednoczonych Sądu Upadłościowego dla Okręgu Delaware . Numer sprawy dla ołowiu przypadku upadłości jest 13-10738 . Przypadku upadłości jest obecnie przypisany do Stany Zjednoczone Bankructwo sędziego Krzysztofa Sontchi . Kancelaria Skadden , Arps , Slate , Meagher & Flom LLP działa jako główny upadłości
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.