... patrząc na historię... jak pisał niejaki Volky... nadal buduje się flaga...możliwe, że spadnie do 0,48 a odbicie obstawiam na okolice 0,62 (pytanie, czy przy małych obrotach uda się sprzedać na tym poziomie jeśli teraz kupisz - może się nie udać "na krótko")... kwestia też kiedy będzie jakieś info i pytanie jakie... wtedy nastąpi wybicie z formacji.... ew. zasięg wybicia z flagi obstawiam na poziom 1,10-1,20...
...bez kluczowych informacji kurs będzie się osuwał pod własnym ciężarem... z drugiej strony każdy chyba pamięta, że na tej spółce kurs potrafi polecieć w górę o kilkadziesiąt procent dziennie przy przyzwoitych obrotach... wystarczyłoby, że ktoś zebrałby kilka półek do np. 0,60-0,62 i ruszyłaby lawina (tak jak jakieś półtora miesiąca temu)...
...AT weźmie tutaj w łeb jeśli pojawi się info (niezależnie jakie)... gra tutaj to trochę hazard... masz 50% szansy że zarobisz i 50% że stracisz ;) ...może być, że kupisz z zamiarem zarobienia kilku procent a zarobisz kilkaset... a równie dobrze możesz stracić wszystko...śmiało można więc kupować... oczywiście, jak to ładnie ująłeś "ryzykując zawał"... :)
...jak do tej pory scenariusz jaki obstawiam się sprawdza... pisałem już w październiku, że po rozliczeniach z bankiem wartość księgowa powinna być na zero a "martwe" spółki córki należy zlikwidować... dokładnie tak się stało i to jednym pięknym ruchem (ostatnie info)... do połowy marca powinno się coś wyjaśnić, bo spółka ma 80 dni na przygotowanie raportu za 2013 rok... a jestem pewien, że ucieczki z GPW nie planują...
...to są tylko moje opinie i mogę być w błędzie - gram też pieniędzmi, o których bez bólu mogę zapomnieć w razie wtopy... decyduj sam - życzę Ci sukcesu!!! :)
Dnia 2014-01-22 o godz. 17:39 ~ONA napisał(a):
> Ostatnio dobierałeś chyba trochę akcji. Ile ich masz na
> dzisiaj i jaką średnią jeżeli można wiedzieć?
Pozdr
...dobierałem niewiele raczej w listopadzie... starałem się raczej podmieniać małymi pakietami... sprzedawałem trochę kiedy wydawało mi się, że mamy lokalną górkę i odkupowałem po kilku dniach... na tą chwilę mam trochę ponad 140k papier po średniej cenie 0,8231... więc niezbyt atrakcyjnej w świetle obecnego kursu, ale jeśli się nie pomyliłem to nie będzie to miało znaczenia.... będę się starał nadal podmieniać jeśli sytuacja pozwoli....
Pozdrawiam gdyniaka i resztę bandy. Rozwiązanie coraz bliżej. Ale za ten numer ze sprzedażą za 50 tys. zł powinien być kryminał. Sprzedający doskonale wiedzą dlaczego
ciekawe
można gdzieś do tej sprzedaży dojść ?
no skoro sprzedali to pytanie jakie było zadłużenie czy im zostało coś z tych tranzakcji ale tego sie pewnie nie dowiemy
Musztarda po obiedzie. Przecież to już nie REINHOLD spłaca kredyt więc i nie REINHOLD cieszy się gotówką uzyskaną ze sprzedaży. Jeżeli dotrzesz do szczegółów nie tylko tej transakcji to okaże się, że należy zarządowi postawić zarzuty działania na szkodę spółki.
Jeżeli takie info poszłoby w rynek to pewnie byłoby znacznie niżej, ale...
Kody bezpieczeństwa systemu odpalania rakiet posiadają w swoich rękach Ci sami co podpisali się pod komunikatem informującym o sprzedaży całości majątku więc jeżeli nawet coś by się działo to i tak się nie dowiemy, chyba że media coś zwąchają.
Dnia 2014-01-22 o godz. 19:05 tomasz_tom napisał(a):
> zgadza się
to mistrzowie w zamiataniu pod dywan i nie
> podawaniu żadnych informacji
... ja myślę, że nic "brzydkiego" tutaj nie zrobili a z punktu widzenia akcjonariuszy bardzo wyklarowali niejasną sytuację... Reinhold Polska AB jako taki nigdy nie prowadził działalności operacyjnej... zajmowały się tym tylko liczne spółki-córki, z którymi wiązały go tylko udziały... sprzedał po prostu te udziały - nikt tego nie zabroni... a wyprowadzać to już nie było czego - całe szczęście, że znalazł się chętny na zakup balastu... teraz to on będzie się użerał z bankami, nieskończonymi lub nawet nierozpoczętymi inwestycjami i długami...
...Reinhold jest czysty i tego się będę trzymał ;)