http://www.portalspozywczy.pl/slodycze-przekaski/wiadomosci/zpc-mieszko-planuje-duza-emisje-obligacji,95129.html
Widać, że nikt nie chce zamieniać swoich obligacji na akcje po 4 zł. i będą szukać refinansowania.
Kolejne obligacje zamienne na akcje po 3,5 ?
Nie podoba mi sie to
Gonią chłopaki w piętkę.
zadalem niedawno pytanie na tym forum z czego firma splaci ponad 250 mln zobowiazan krotkich nikt nie odpowiedzial.Firma wyprzedala juz 50 mln majatku trwalegoz tego pamietam nieruchomosci.ktos musi sfinansowac reszte .Dopuszczanie do wysokosci zadluzenia powyzej kapitalu obrotowego netto zawsze jest chodzeniem na krawedzi dachu oby nie skonczylo sie fatalnie.Moim zdaniem ten prezes jest zlym menedżerem zeby nie powiedziec fatalnym.
Kiepskie przejecia za horendalne pieniadze ktore nic nie wniosly do firmy oprocz lekkiego wzr przychodow i i maksymalnie wydymanego zadluzenia.Prezes jest zagrozeniem dla tej firmy albo figurantem.
Mieszko skończył się z chwilą gdy litwini wyprowadzili ze spółki jakies kilkanaście mln EUR. Zrobili to pod płaszczykiem transakcji na Pergale. Do tego czasu spółka redukowała zadlużenie i powoli wychodziła z dołka. Teraz jest równia pochyła. Niestety MSO nie ma szczęścia do właścicieli. Pierwszymi byli jacyś aferzyści, nawet nie chce mi się googlować ich nazwisk.
Zadaje sobie pytanie po h..... bylo konwertowac te zadluzenie dlugoterminowe na tyle zobowiazan krotkich jaki byl tego cel?????Efekt jest taki ze spolka musi wypuscic papiery za 120 baniek ,zeby zapewnic sobie plynnosc.Zadaje pytanie ile wart jest Prezes i jego dzialalnosc ktora zagraza istnieniu firmy i marce budowanej od dziesiatek lat????????
Oby im to objeli i przedluzyli ten kutasinski proceder ,moze bedzie okazja wyjscia po dobrej cenie w tym kwartale.Ja niedlugo jak sadze pozegnam ten okret to wszytsko smierdzi na odleglosc a konkurencja..... produkuje wystarczy przywitac biedronkę.