• Sprzedałem syfa Autor: ~rt [109.231.0.*]
    jw
  • Re: Sprzedałem syfa Autor: ~fundamentalista [31.11.135.*]
    Dzieki ze moglem go kupic tak nisko :)
  • Re: Sprzedałem syfa Autor: ~rt [109.231.0.*]
    bedzie 50 gr
  • Re: Sprzedałem syfa Autor: ~fundamentalista [31.11.135.*]
    sam z kolei stawiam na min. 2,50-2,80 w srednim terminie
  • Re: Sprzedałem syfa Autor: ~aktywny [78.88.238.*]
    Patrz kurs akcji grudzień 2012 -styczeń luty 2013 r Spółka realizuje zyski 4qi 1q ! Wyniki za 2013 r i jazda bez trzymanki!
  • Re: Sprzedałem syfa Autor: ~Parys [81.219.41.*]
    Zastanawiam się nad kupnem akcji bo obecne spadki zostały wywołane informacją o ewentualnej karze 20 mln zł.

Na sprawie sądowej Energa i Arcus przedstawią swoje racje i nic więcej się nie stanie. Obie firmy będę potem dalej ze sobą negocjować tak jak wcześniej Arcus z ZUSem.

Nie bardzo rozumiem sprzedających.

• Re: Sprzedałem syfa Autor: ~nnx [77.255.9.*]
    Sprzedający jest jeden, a (prawdopodobnie) jego imię to Amplico. Fund przebudowywuje portfel przed końcem roku. Pytanie czy już skończył, czy woli się wypróżnić do czysta?
  • Re: Sprzedałem syfa Autor: ~Parys [77.255.223.*]
    Gdyby Amplico wychodził z akcji to poniósłby dużą stratę i dodatkowo zaniżyłby sobie wartość pozostałych akcji. Raczej nie Amplico.

Może komuś popękały zabezpieczenia. A może ktoś realizował stratę podatkową. Albo ktoś się wkurzył i wychodził z akcji za wszelką cenę.

Największym akcjonariuszem jest Marek Czeredys i to jego najbardziej boli spadek kursu akcji. Powinien więc "stanąć na głowie", żeby wybrnąć ze sporu z ENERGĄ.

Gdyby kurs spadł tak do 1,20-1,50 to można pograć i pewnie spółka będzie chodziła na niezłych obrotach.

• Re: Sprzedałem syfa Autor: ~blade [193.239.83.*]
    Właścicielowi większościowemu w zasadzie żadna różnica po ile są akcje - chyba że ma jakieś zabezpieczenia na akcjach, ubiega się o kredyt w zabezpieczeniu akcji etc. lub zależy mu na jakimś rankingu np X najbogatszych polaków wg Y, lub zamierza ogłosić wezwanie.

Co to kary to 2/3 firm (Arcus , T-matic Systems), które mogą dostać karę jest w grupie Arcusa. Nie wierzę że ta kara będzie tak wysoka (ale komunikat jest zbyt lakoniczny, po za tym nie znamy szczegółów umowy). Najgorzej, że Arcus do czasu porozumienia, będzie musiał zawiązać rezerwy - i to odbije się na wynikach bardziej niż sama kara (po ugodzie rozwiąże rezerwy ale na to już mało kto patrzy).
[x]
ARCUS 30,43% 1,20 2020-04-09 17:00:24
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.