• prognoza Autor: ~kolo [89.71.131.*]
    Jestem od niedawna na pokładzie stąd moje pytanie... Czy waszym zdaniem 6 grudnia prognoza proforma jak to nazywa spółka zostanie skorygowana w dół? Czytając raport za 3 Q , str. 21 wyraźnie jest napisane, że prognoza zakładała przejęcie dwóch firm podczas gdy do czasu publikacji udało się przejąć jedną. Poza tym ewidentnie wskazują na to wyniki skoro narastająco za 3Q zysk netto wyniósł 5,8 mln zł to jakim cudem za cały rok ma być 15,6 mln zł. Pytam bo co niektórzy piszą tutaj, że 6 grudnia spółka może podnieść prognozy a ja nie bardzo znajduję powody, dla których miałoby tak się stać. Poza tym obecna podaż wskazuje na to, że ktoś rzuca większymi ilościami właśnie w obawie przed 6.12 (PTE ING?)
  • Re: prognoza Autor: ~robi [91.224.217.*]
    Bylo pomyśleć przed wejściem na pokład. Masz akcje i siejesz niepokój?
    Trzymam od 1,2 i dobrze, że nie słucham takich jak Ty kolego
  • Re: prognoza Autor: ~kolo [89.71.131.*]
    zadałem merytoryczne pytanie a nie sieje niepokój, po co od razu jakiś jad wylewasz człowieku- naganiam na wzrosty/spadki/kupowanie/sprzedawanie? Nie- to po co te teksty. Reiniger dzięki za zwrócenie uwagi na tą kwestię, mimo wszystko obniżenie prognozy w stosunku do tej proforma wydaje mi się nieuniknione. Obym się mylił, trzymam kciuki :)
  • Re: prognoza Autor: reiniger [5.174.67.*]
    przeczytaj uważnie. uwzględnienie wynik jednego podmiotu w 100 % i wyników drugiego w 70 %. Na razie przejęli kobud. Dodatkowo mają ok 19 % Bumechu ( stan na publikację ostatniej informacji- a nie wiadomo co zrobili po drodze sukcesywnie spuszczejac kurs bumechu
  • Re: prognoza Autor: ~zewg [83.7.91.*]
    kolo omijaj z daleka taką spółkę
    gdzie po 5 szt . zbijają w dół ,tutaj tylko k i p.
    rządzi.
  • Re: prognoza Autor: ~kolo [82.145.208.*]
    masz racje , zwg to smiec jakich wiele na nc.
  • Re: prognoza Autor: ~wara [82.168.10.*]
    Jak widać śmiecie to nie tylko specjalność NC, ale również tego forum... kolo.
  • Re: prognoza Autor: ~gdyby [83.7.91.*]
    to był mocny papier
    oraz akcjonarat
    normalny
    ale tutaj jest wybitna spekulacja,co ślepy wara jesteś ,
    a może też należysz do tej grupy szachrajów, i złodziei ,
    którzy w ciszy uwalają konsekwentnie wszystko co tylko się da,
    i tylko myślą jak wyrżnąć drugiego ,podbitka i sru w dół .
    kto ma czas pilnować swego to jeszcze coś tam ugra.
    Reszta to tylko dawcy kapitału.Możesz się nie zgadzać ,nie musisz ,
    ale tak to jest postrzegane.
    Pierwsza podbitka i wielu z stąd zwieje.
  • Re: prognoza Autor: ~wara [82.168.10.*]
    Nie jestem ślepy, umiem czytać i pisać. Robi wrażenie co nie? Wracając do ZWG to siedzę tu od 2zl i naczytałem się wielu opinii podobnych do tych głoszonych przez kolo i po prostu drażni mnie taki poziom(mało konkretów, dużo krzyków) i z czasu pozwalam sobie na wpis jaki wykonałem. Polska giełda jest pełna spekulacji i większość spółek to tzw. wydmuszki.Tak więc nie wiem dlaczego spekulacja na ZWG tak wam przeszkadza. Nie pasuje ci spółka to ją sprzedaj i znikaj!!Proste, a jak wiesz coś co może pomóc innym w podjęciu podobnej decyzji to podziel się swoją opinią raz, a nie chamsko naganiaj na sprzedaż.
  • Re: prognoza Autor: ~ddd [194.114.62.*]
    w sumie praktycznie cały zysk poszedł w p....du.
    Jak widać nie ma co siedzieć na gó...nie tylko jak się zarobi dość % trza dupe w kroki i spie...c. Tej zasady bede się trzymać. A szkoda, bo papier był doś fajny.
  • Re: prognoza Autor: ~ojciec mateusz [83.31.216.*]
    Super, sprzedawać i wypadać z tej spółki. Im mniej łosi tym lepiej. Czekam kiedy wam stopy puszczą i chętnie dokupię.
    i 7 poszła w pi....ec. Ech szkoda gadać. A pomyśleć, że mogłem pogonic za 10szkę, to nie, mało bylo.... Syf
  • Re: prognoza Autor: ~ojciec mateusz [83.31.216.*]
    Jeszcze będziesz miał okazję. Zamiast szlochać pomyśl o zakupie. To jeszcze trochę spadnie.
    spadnie czy nie nie Ty o tym decydujesz. Mnie wqwia moja zachłannośc... No wqurw na maxa. A czy urośnie. Jak urośnie wychodzę z tego i tyle.
[x]
ZWG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.