Raport pozytywny. Mniesza produkcja. Ale wieksza marza czyli wiekszy ZYSK ! (gross profit) duzo wieksza ebida. Znaczne mniejsza strata. Czyli wyglada ze Pan dyrektor Nykitin trzyma koszty "za morde"
Super pozytywny. Firma niby się tak rozwija i tak prężnie działa, a przychody spadają - extra. Moim zdaniem oni nie są w stanie przy takich przychodach zarobić na odsetki, a co dopiero na spłate zaciągniętych pożyczek kiedys tam, które wisza jak miecz Damoklesa. Ponadto ani słowa o Kursku w raporcie (którego podobno mają 60%, ani o VRLA, ani o odzysku ołowiu, ani właściwie o niczym poza standardami racunkowości. To jest dla mnie jakaś farsa. Na debiucie to chyba pół załogi było, a teraz to poziom Relacji Inwestorskich jak jakiejś małej spólki z NC. Powtarzam to co pisałem wczoraj - nigdy więcej nie kupię zagrnicznej spółki. Pozdrawiam
Wojtek jeszcze trochę to potrwa,
kiedy to już nam miało wyrwać ,
proponuję bez euforii ,
na chłodno poczekać nie nakręcać się .
Co za różnica zima <> wiosna.
witam
bardzo dobry raport,
nie zapominajcie o inwestycjach które wdrażają,sytuacja na ukrainie każdy wie
bardzo dobrze w tej sytuacji sobie poradzili,oby tak dalej
pozdrawiam
ps.otwieram coś zamrożonego
Przychody maleją i to mnie martwi, firma inwestuje więc zyski mogą być dalej na "-" ale przychody musza rosnąć, muszą zdobywać nowe rynki, nowych klientów, z mln klientów pozyskanych w czasie rozwoju firma ma solidne fundamenty, to za młoda firma na wprowadzenie rozsadnej polityki oni muszą iść na masę, a tego nie robią!
Dwa lata "inwestycji" za polskie pieniądze i drugi rok kurczenia biznesu się szykuje. Brawo, Brawo, Brawo. Teraz jak juz nie mają tyle kasy na inwestycje to powinno być lepiej...
spodziewałem się, że kapitał własny będzie już ujemny po tym kwartale, ale trzeba jeszcze poczekać. A tak poważniej to spodziewałem się, że chociaż przychody wzrosną Q3-2013/Q3-2012 i że pojawią się jakieś szersze informacje ze Spółki. Może w rocznym się coś pojawi, chociaż jak znam życie to znów rozczarowanie. Pisał ktos może do nich albo dzwonił? (Bo zastanawiam się czy w ogóle poświęcać swój czas na pisanie dłuższych wywodów do Spółki)
branża motoryzacyjna dopiero się budzi po załamaniu,,do tego spadek pkb ukrainy,problemy z eksportem do rosji ,teraz z rosją powinno być lepiej,uważam że bardzo dobrze z tym wszystkim sobie poradzili
papier leży teraz na dnie
witam ,jak spółdzielnia nie będzie dławiła dalej kursu to od poniedziałku zmiana trendu na weście,,i powolne wspinanie chyba ,że otworzą z korektą do przodu,,dla tych co więścili bankructwo ten raport jest potwierdzeniem ,że westa wychodzi na prostą i niedługo pokażą zyski,,nawet niewielki a na kurs akcji ma to duże znaczenie po dłuższej stagnacji na spółce,,,napiszcie co sądzicie na temat najbliższych 6 miesięcy...pozdrawiam
skoro jeden z większych pesymistów na spółce :) kumaty pisze że jest poprawa to tylko się cieszyć.....
Raport pozytywny wg mnie
szkoda że sprzedaż zmalała, ale koszty, zadłużenie ,strata, zmalały i to znacznie...( w 2 Q już powoli to było widać) w 4Q jest zawsze zauważalny większy popyt.
przy mniejszych przychodach wykazali w tym kwartale zysk.
i co jest jeszcze fajnego
During October – November 2013 the Group restructured its borrowings for amount of USD 121,489 thousand.
w grudniu mam nadzieje że w końcu jakiś poważny fundusz się zainteresuje nami a nie tylko przewalanka BDM.
Wg mnie na tle ukraińskich spółek Westa najlepiej wygląda...
pozdrawiam
zgadza się ,westa najbardziej spadła z wszystkich ukraińskich spółek, ale też moim zdaniem najlepiej wypada w listopadzie w raporcie 2013r,,i to powinni zauważyć,jak będzie się niedługo okaże ,ludzie są zniechęceni do spółek ukraińskich z wiadomych powodów,,ale teraz kupuje się przyszłość a nie w marcu 2014r ,gdzie prawdopodobnie wykażą pierwsze zyski,,jest to jedyna ukraińska spółka gdzie klaruje się sytuacja i wraca z odchłani,,,pozdr
Moim zdaniem jest tyle niewiadomych odnośnie tej Spółki i Ukrainy, że to naprawdę ciężko powiedzieć co będzie, aczkolwiek tak jak już we wcześniejszych postach pisałem ja mam raczej negatywne nastawienie. Widzę natomiast szansę na ponadprzeciętne zyski również, ale to musi wrócić sprzedaż z 2011 moim zdaniem i do tego powinni coś zrobić z relacjami inwestorskimi (ale to pewnie naturalnie sie stanie gdy wyniki poprawią). Jeszcze jedno - ja bym w to grosza nie włożył po przesledzeniu całej historii Westy na giełdzie, ale że juz włożyłem wcześniej to moja "strata". A na koniec Wojtku mała uwaga - otchłań. Pozdrawiam i mam nadzieję, że mój pesymizm jest nieuzasadniony.
Wielu z nas by nie włożyło w to kasy ,ale skoro
się jest już ,trudno ,[ma się gra się ].
trzeba z tym sobie poradzić a przy okazji
też zarobić być może że nawet solidnie .
Pożyjemy zobaczymy co z tą Ukrainą będzie,
póki co to mają cholerne problemy , a jak to się przeniesie dalej ,
bądźmy dobrej myśli.
,,ładnie dzisiaj ukraincy się zebrali,buldożerem przepychali policję,,to do jutra pewno wojsko na ulicach bo berkut nie da rady,,,stan wyjątkowy?teraz janukowyczowi grunt pod nogami się pali,,ale czy on ma sumienie?! bezwzględność i jeszcze raz bezwzględność,,,
Facet jest w potrzasku. Co by nie zrobił będzie przegrany. Wykończy go albo opozycja albo Rosjanie którzy pomagali dostać się na stołek. Widać że nawet służby ani administracja nie stoją zdecydowanie po jego stronie..
panowie,,tak sobie pomyślałem jakbym był na miejscu tych pseudomaklerów z wzbk co to nam taki piękny debiut zgotowali..,.,.,.i zrobiłbym tak żeby wyjść z twarzą ,,,porozumiał się z władzami westy,,zainteresował fundusze spółką po tym raporcie bo sami przyznacie jest przełom i duży pozytyw!!nagłośnił parę faktów o chinczykach i o tym co wszsyccy ,którzy interesują się spółką wiedzą doskonale,sami szukamy w prasie i na innych portalach,,podpompował bym kurs w okolice 3-4 złotych i wypuścił nowe akcje do objęcia dla inwestorów, w ten sposób spłaciłbym całkowite zadłużenie, miałbym środki na dalszy rozwój westy i kolejne inwestycje a tym samym po przeprowadzonej gruntownej restrukturyzacji spółka zaczęła by nowe życie po zniechęceniu do niej,,,co wy na to?!niemożliwe?!
nie martw się ,chętni by się znaleźli tak jak na debiucie tej spółki,,jest wiele spółek na gpw przewyższających zadłużenie westy z dużymi stratami,,chodzą powyżej 5 złotych,,a kto kupi? ,,,ci państwo kupią,,pan kupi,,pani kupi ,,te zawirowania na ukrainie są po to ,żeby z nich korzystać tak jak z kryzsysu,,nie będzie problemem jak w marcu 2014roku kupimy te akcje załóżmy z 300 procentową przebitką,,kurs akcji spółki nie ma często nic wspólnego z kondycją spółki,,wystarczy ze westa w przyszłym roku pokaże zyski a zadłużenie zejdzie do zera to wystarczy na kurs kilkuzłotowy za jedną akcje,,może to myślenie życzeniowe, ale właśnie tak myślę,że będzie, pozdr