Tuż przed bankructwem podpisałem umowę sprzedaży posiadanych przeze mnie akcji... kasę dostałem ale w międzyczasie firma upadła, przekazanie akcji w formie zdematerializowanej nie doszło do skutku bo BM je wykasowało. Czyli tak, ja akcji nie mam, mam podpisaną umowę; kupujący akcji nie ma, 1% podatku od zawartej umowy nie zapłacił bo nie dostał akcji. I teraz pytanie, czy tak udokumentowaną stratę mogę rozliczyć w rocznym PIT i z drugiej strony, czy kupujący powinien zapłącić podatek, jeśli koniec końców akcji nie otrzymał...
trudno powiedzieć BM mowia ze straty nie można odliczyć inni mowia aby wziąć zaświadczenie z BM o skreśleniu akcji i samemu wpisac do pita ipozniej boksować się z US powinni cos ustalić ale znając zycie cos ustala w kwietniu
Naj lepiej niech odadzą to co zwineli swój swojego kryje .... heeee... heeee... już zmałpowane teraz na wszystkich spółkach może będą tak robić heeee... heeee..
Kolego, sprzedałeś samochód, dostałeś za niego pieniądze i obiecałeś go dostarczyć na adres Kupującego.a w tym czasie ktoś ci go ukradł. To Ty nie wywiązałeś się z umowy i powinieneś pieniądze zwrócić a sam dochodź swoich praw od złodzieja jak już go złapią.
Dnia 2013-12-02 o godz. 10:30 ~sporo zer napisał(a):
> Kolego, sprzedałeś samochód, dostałeś za niego pieniądze i
> obiecałeś go dostarczyć na adres Kupującego.a w tym czasie
> ktoś ci go ukradł. To Ty nie wywiązałeś się z umowy i
> powinieneś pieniądze zwrócić a sam dochodź swoich praw od
> złodzieja jak już go złapią.
HEEEE... HEEEEE... ????? TO MIAŁEM KUPIONE NA GPW... ZŁOŻONE W BIURZE MAKLERSKIM A CZUWA I PILNUJE CHYBA KNF I JESZCZE INNE D..........TWA heeeee... heeeee.... a tu nie - ma ......................chyba jestem u nas na gpw a nie za miedzą na obcym terenie heeee... heeee...