współpracą z Complexsem.podobno
chce wejść w produkcję
obcinaczek do paznokci .
mówi się źe zamierza zainwestować
w ciągu 5 lat ,70 dolarów.No wreście wchodzą
moźe nie zachód.ale na bez rybiu
moźe być i północ.buchaha.pozdr
wchodzac czasem na to forum mozna by odniesc wrazenie ze poza prezesem to akcje tej spolki macie tylko wy dwaj .. a nie przepraszam AS ma .. egzorcysta juz sprzedal ...
No i co wytrzepali wszystkich z akcji???egzorcysto???. Jak mówię że to jest dobra inwestycja na długi termin to tak jest. Wszystko co było poniżej złotówki rozdawal praktycznie za darmo.
Dnia 2013-11-22 o godz. 19:37 ~daros napisał(a):
> No i co wytrzepali wszystkich z akcji???egzorcysto???. Jak
> mówię że to jest dobra inwestycja na długi termin to tak
> jest. Wszystko co było poniżej złotówki rozdawal
> praktycznie za darmo.
I tu Daros pokazałeś swoją pychę i
potwierdziło moje zdanie o Tobie
źeś leszcz.po paru procentach do
góry musiałeś wyjść przed szereg
i oznajmnić wszystkim jaki Ty kozak jesteś.
Chłopie miej trochę honoru.pozdr
egzorcysto, nerwy niestety nie wytrzymały. Wszyscy tu po mnie jechali więc i ja pojechałem. Sorki jak Cię uraziłem. W gruncie rzeczy nie jestem taki jak Ci się wydaje. Jesli chodzi o Complex to nie jest tu ważne te dzisiejsze +9%. Jesli trochę się znasz na analizie technicznej, to namaluj sobie kreseczki, sam zobaczysz co tam widać.
Dnia 2013-11-22 o godz. 19:37 ~daros napisał(a):
> No i co wytrzepali wszystkich z akcji???egzorcysto???. Jak
> mówię że to jest dobra inwestycja na długi termin to tak
> jest. Wszystko co było poniżej złotówki rozdawal
> praktycznie za darmo.
jakoś nie wytrzepali wszystkich. na normalnego inwestora to Ty mi nie wyglądasz,
nie ten styl wypowiedzi, zwykły leszczański,jak tylko tu się pojawiłeś to odrazu
czułem że tu wzrostów nie będzie
pozdr
Zdania nadal nie zmieniam - 'wszystko co poniżej złotówki rozdają za darmo". Była większa korekta na całym rynku, więc i Complex się dostosował do trendu. Nie takie spółki mocno spadły kolego. A to czy tu wzrostów nie będzie; pożyjemy - zobaczymy.
Jesli chodzi o styl to zobacz najpierw na własny, bo niektóre twoje posty są poniżej krytyki. Nie przypominam sobie byś kiedykolwiek napisał coś merytorycznego odnośnie spółki. Idziesz kolego na łatwiznę - łatwo jest krytykować wszystko i wszystkich związanych ze spółką, gdy ta weszła na giełdę na początku kryzysu i od 7 lat jest (była?) w trendzie spadkowym.
Dnia 2014-01-31 o godz. 18:40 ~daros napisał(a):
> Zdania nadal nie zmieniam - 'wszystko co poniżej
> złotówki rozdają za darmo". Była większa korekta
> na całym rynku, więc i Complex się dostosował do trendu.
> Nie takie spółki mocno spadły kolego. A to czy tu wzrostów
> nie będzie; pożyjemy - zobaczymy.
Jesli chodzi o styl to
> zobacz najpierw na własny, bo niektóre twoje posty są
> poniżej krytyki. Nie przypominam sobie byś kiedykolwiek
> napisał coś merytorycznego odnośnie spółki. Idziesz kolego
> na łatwiznę - łatwo jest krytykować wszystko i wszystkich
> związanych ze spółką, gdy ta weszła na giełdę na początku
> kryzysu i od 7 lat jest (była?) w trendzie spadkowym.
Jesli chodzi o styl to
Jesli chodzi o styl to
Jesli chodzi o styl to
Jesli chodzi o styl to
przelicz synu tą taniznę na prezerwatywy a zrozumiesz co to za papier
Zacytuję tylko jedno Twoje zdanie które samo
mówi za siebie jakim bucem jesteś ( Jak mówię źe to jest dobra
inwestycja na długi termin to tak jest) dla mnie to jesteś coś w stylu
Mały Kaziu z Biotonu i Oil miejscowe pośmiewisko.pozdr
Dnia 2014-01-31 o godz. 19:14 ~egzorrcysta napisał(a):
> Zacytuję tylko jedno Twoje zdanie które samo
mówi za siebie
> jakim bucem jesteś ( Jak mówię źe to jest dobra
inwestycja
> na długi termin to tak jest) dla mnie to jesteś coś w stylu
> Mały Kaziu z Biotonu i Oil miejscowe pośmiewisko.pozdr
Twojego zdania nie muszę cytować. Wystarczy przeczytać twoje idiotyzmy które napisałeś otwierając ten wątek. Tutaj Mały Kaziu to przy tobie profesor. Druga sprawa - czy Ty znasz kolego pojęcie" długi termin" na GPW??? Raczej nie!! Ten kto kupuje obecnie i sprzeda za kilka lat, będzie liczył zyski przynajmniej w setkach % jak nie w tysiącach.
W tym długim terminie na tej spółce dokładnie
6lat i parę miesięcy .to juź długi termin .
policzmy czy się opłacało.5pln IPO+ zysk który w tym
czasie mógłby być np z rolowanych obligacji to prawie 3 zł
obecny kurs niecałe 1 zł czyli realna strata wynosi około 7 zł.
Nie chcę Tobie wypominać Twoich głupot co tu pisałeś.nie
masz źadnego stylu. a to co ja tu piszę to oczywiście źe to bzdury
ale niestety ta spółka nie zasługuje na profesionalną dyskusje.
Piszę wyraznie; TEN KTO KUPUJE OBECNIE.Cały czas wracasz do przeszłosci, a na giełdzie kolego trzeba spoglądac do przodu. Czy ktoś kazał komus kupować akcje Complexu po 5 zł w momencie gdy rynki akcyjne były na szczytach hossy?? Jeśni ktoś nie ma pojęcia o rynku kapitałowym i kupuje akcje tylko dlatego że inni kupują i idzie z tak zwanym "owczym pędem' to niestety musi się liczyć z tym że na GPW będzie tylko tracił.
Pewnie źe nikt nie kazał.kupować.
Mało znasz tą spółkę i jej niekompetnego
Prezesa który nie zrobił niczego do końca dobrze
Ta spòłka pokazała juź wielokrotnie.co dla niej
znaczy akconariusz.przecieź nie moźesz być
taki ślepy.i tego nie widzieć
Takim ludzią nie moźna wierzyć.
Jeszcze raz Ci przypomnę, że Prezes jest od prowadzenia firmy, a nie od ustalania kursu akcji na giełdzie. Od momentu debiutu Complexu na GPW zaczął się kryzys i krach na giełdach. Dużo małych, w miarę dobrych spółek własnie dopiero teraz zalicza minima historyczne, nie jest to tylko Complex kolego. Prezes przeprowadził firmę przez kryzys bez większych zawirowań. Spółka na bieżąco reguluje swoje zobowiązanie, ma dodatene przepływy gotówkowe z działalnosci operacyjnej, nie przynosi strat. Przyjdzie poprawa w gospodarce oraz na rynkach akcyjnych to i inwestorzy zauważą spółkę, tyle że wtedy to będzie już tylko pogon za uciekającym króliczkiem. Prezes Rutkowski też był beeee własnie wśród takich płaczków jak Ty, gdy jego spółka spadała z 50 zł na 3,50 zł, a dzisiaj ten sam prezes jest cacyyy przy cenie akcji powyżej 100 zł.
Nie mam zamiaru odpisywać dalej na twoje posty, bo merytoryki w nich nie ma żadnej. Jedynie prezes nieudacznich , akcje spadły z 5 zł do 1 zł i jakieś innne płytkie teksty, takie jak przy otwieraniu tego wątku. Weź człowieku zimny prysznic, przeanalizuj wszystko na chłodno to może coś ci w koncu zaswita w głowie.
No tak znawco.juź wiesz co to jest opór a
co wsparcie.Jesteś jednym z najbardziej
niedouczonych leszczy jakich znam.Czy Ty nie czasami
jesteś bratem Małego Kazia ?
P.s Ja nieuku do Ciebie teź nic nie napiszę
szkoda czasu na takiego tłumama.
Jaki zwykle nic ciekawego nie napisałerś. Cały czas tylko jakies mamrotanie o pierdołach lub placz że akcje spadają. To ty pewnie jesteś jednym z tych wytrawnych graczy giełdowych którzy kupili po 5 zł i oddali po 80 groszy:)) Za kilka lat pewnie znowu sprzedam ci swoje papiery po 10 zł bo wszyszczy będą się zabijać za akcjami, a po kolejnych latyach po raz kolejny będziesz płakał i narzekał na prezesa że akcje spadają, bo zacznie się kolejna bessa leszczu:))
Miałeś się niedouczony kmiocie nie
odzywać.
Tak na zakończenie .tekst który
napisałeś w ostatnim poście upewnia
mnie źe jesteś zwykły leszczyk nawet
na miano leszcza nie zasługujesz
Miej trochę honoru i zamkni się.
To nie jest miejsce na wzajemne obrażanie jeden drugiego. Chcesz kupujesz, nie chcesz nie kupujesz. Prosta zasada. Druga prosta zasada to merytoryczne uzasadnienie obaw. Gadanie bzdur o przyszłości i wynikach na które nie widać szans nie jest merytoryczne. Daros zachowuje się jak panikaż który zainwestował, albo wysłannik cmx do przekonywania o wyimaginowanych ponad przeciętnych zyskach. Bzdury o rynkach kapitałowych kiedy kupować i kiedy nie kupować. Proponuje prześledzić historię Inter cars. Bez pieprzenie o kryzysach spółka poszła w górę ze 150 zł na 200 zł. Wiesz dlaczego daros? Odpowiedź jest prosta ma pozycję na rynku i potężne wyniki. Prośba wiec jest taka ze gadasz na temat i merytorycznie, albo siedzisz cicho. Jeśli chcesz nas przekonać do czegoś to poprzyj to faktami. Proszę cię tylko żebyś nie podnosił tematu cash flow, bo rozjadę i twoja argumentacji i ta bańkę Mydlaną którą próbujesz nieudolnie bronić.
Ty też 'cienki boleczku' miałeś do mnie więcej się nie odzywać. Ty niby kim jeśteś jak nie leszczem?! Potrafisz tyko wszyskich obrażać i wytykać prezesowi swoje niepowodzenia. To prezes jest winny że w momencie gdy wprowadził swoją spółkę na giełdę zaczął się swiatowy kryzys który trwa praktycznie do dzisiaj. To prezes jest winny że akcje jego firmy poidczas bessy spadały.. To prezes jest winny że ludzie idą z owczym pędem, kupują akcje na górkach i sprzedają w dołkach. To prezes Compleksu jest odpowiedzialny bza to że wiele dobrych spółek na naszej giełdzie zalicza obecnie historyczne minima (np. ZEPAK) ŚMIESZNY JESTEŚ :))) a nieukiem to raczej Ty jesteś cienki leszczu:) Niestety ale musiałem się zniżyć do twojego poziomu!
To nie jest miejsce na wzajemne obrażanie jeden drugiego. Chcesz kupujesz, nie chcesz nie kupujesz. Prosta zasada. Druga prosta zasada to merytoryczne uzasadnienie obaw. Gadanie bzdur o przyszłości i wynikach na które nie widać szans nie jest merytoryczne. Daros zachowuje się jak panikaż który zainwestował, albo wysłannik cmx do przekonywania o wyimaginowanych ponad przeciętnych zyskach. Bzdury o rynkach kapitałowych kiedy kupować i kiedy nie kupować. Proponuje prześledzić historię Inter cars. Bez pieprzenie o kryzysach spółka poszła w górę ze 150 zł na 200 zł. Wiesz dlaczego daros? Odpowiedź jest prosta ma pozycję na rynku i potężne wyniki. Prośba wiec jest taka ze gadasz na temat i merytorycznie, albo siedzisz cicho. Jeśli chcesz nas przekonać do czegoś to poprzyj to faktami. Proszę cię tylko żebyś nie podnosił tematu cash flow, bo rozjadę i twoja argumentacji i ta bańkę Mydlaną którą próbujesz nieudolnie bronić.
Oczywiscie zaraz będzie trzech na jednego. Święta trójca tego wątku ( egzorcysra , as i zorientowany) U mnie nie widzisz merytoryki, a pytam się jaką merytorykę widzisz u egzorcysty? Stwierdzenie "prezes nieudacznik, jesteś leszczem czy inne pierdoły o obcinaczkach i inwestorze z Korei to jest dla ciebie merytoryka?. Ja jednie bronię własne zdanie. Nikogo nie namawiam na kupowanie czy sprzedawanie tej spółki. Według mnie jest tania, ale każdy ma prawo widzieć to inaczej. Nie trzeba zaraz obrażać mnie czy prezesa. To egzorcysta zaczą tą małą wojenkę ze mną.
Jak jeszcze nie wiedziałeś co to jest opór
a co wsparcie go byłeś skromniejszy
Teraz gdy po dwudzistu latach zaskoczyłeś
co to jest. to grasz jakbyś wszystkie rozumy pozjadał.
Muszę Cię roszczarować, ale dobrze wiem co to jest opór i wsparcie. Masz pożywkę z mojego małego błedu podczas szybkiego pisania bposta. Ty z kolei jeszcze chyba do tej pory nie wiesz że podczas bessy akcje spadają, a podczas hossy rosną. Za to bardzo dobrze się orientujesz że prezesi których akcje są na dnie są nieudacznikami, a prezesi krórych akcje są na szczycie sa fachowcami. Brawo!!!!!!!!!!!! Pan Rutkowski cztery lata tremu był nieudacznikiem, bo jego akcje jego firmy były po 3,50 zł, a dzisiaj jest fachowcem bo papiery wyceniane są na 113 zł :))) Prawdziwy fenomen giełdowy z Ciebie:))
Ty chyba zwariowałeś przez tą Amicę
podajesz ten przykład za prawie kaźdym
razem.pamiętaj źe na giełdzie scenariusze
nie muszą być takie same.a nawet nie muszą
być podobne.Twoja wyobraźnia jest bardzo zawęźona.
Masz klapki na oczach i innych racji oprócz Twoich
nie ma.
a np moźe być tak.spóka jest sporo zadłuźona w bankach
i banki będą robić wszystko źeby spółka nie dała rady spłacić
końcówki zadłuźenia n.p nie będzie dalszego aneksu i za kilka
milionów ogłoszą upadłość.i na tym sporo zarobią .Były juź takie
przykłady o takim działaniu banków.bo im chodzi tylko o kasę a nie
to co stanie się z firmą. Więc nie patrz tylko w jedną twarz. poniewaź giełda
ma wiele twarzy.
panowie wstyd mi za was jesteście jak baby na straganie u mnie w miasteczku na wschodniej ścianie Każdy się może pomylić i każdy czasami naoisze głupstwo (((ma słabszy dzień))) to oczywiste i nie ma co krytykować ani się obrażaćDobre jest to że CMX jakoś się trzyma w okolicy 1 zl
Dnia 2014-02-01 o godz. 23:09 ~egzorrcysta napisał(a):
> Ty chyba zwariowałeś przez tą Amicę
podajesz ten przykład
> za prawie kaźdym
razem.pamiętaj źe na giełdzie scenariusze
> nie muszą być takie same.a nawet nie muszą
być
> podobne.Twoja wyobraźnia jest bardzo zawęźona.
Masz klapki
> na oczach i innych racji oprócz Twoich
nie ma.
a np moźe
> być tak.spóka jest sporo zadłuźona w bankach
i banki będą
> robić wszystko źeby spółka nie dała rady spłacić
końcówki
> zadłuźenia n.p nie będzie dalszego aneksu i za kilka
> milionów ogłoszą upadłość.i na tym sporo zarobią .Były juź
> takie
przykłady o takim działaniu banków.bo im chodzi tylko
> o kasę a nie
to co stanie się z firmą. Więc nie patrz
> tylko w jedną twarz. poniewaź giełda
ma wiele twarzy.
Człowieku czy Ty nie widzisz, że to Ty, a nie ja, masz klapki na oczach?! Nie chodzi o Complex , nie chodzi o Amikę, tylko o ciągłe twoje narzekanie na prezesa z powodu spadku akcji jego spółki z 5 zł poniżej 1 zł. Chcę Ci tylko uswiadomić że niekoniecznie masz rację , a przy każdej okazji obrażasz go na forum. Pytam się ciebie; gdybyś kupił Amicę w ofercie publicznej po 50 zł, a po ofercie te akcje ciągle spadały aż do 3,5 zł (taka właśnie była historia Amiki na GPW) to też byś pewnie obrażał ciągle prezesa na forum od nieudaczników z powodu tak dużego spadku kursu, cyż nie?!
Jeszcze Ci tylko drogi egzorcysto dodam, że spadek Amiki z 50 zł (oferta publiczna rok 1996) do 3,50 zł (2009 rok) trwał bagatela, 13 lat !!! To dopiero był nieudacznik z tego Rutkowskiego, prawda egzorcysto:))))) Dzisiaj ten sam prezes jest fachowcem większość akcji zalicza korektę a Amika na historycznych szczytach, i nie chce nawet się korekcxić. Może coś w koncu do ciebie trafi?! I nie pisz że ktoś ma klapki na oczach skoro sam je masz! Cały czas tylko; prezes nieudacznik, prezes nieudacznik i liczenie ile stracili Ci co kupowali po 5 zł 7 lat temu! Cytać się już tego już nie da! Poczekaj kolego na kolejne lata, wtedy będziemy liczyć!
Tak poza konkursem to, Egzo i Daros przypominają mi trochę dwóch największych przyjaciół z jednego filmu. "Moja miedza, a nie prawda bo moja. Twoja to będzie jak sobie ja kupisz."
A tak całkiem poważnie to stanowisko Darosa w porównywanie Amici do Cmx jest tak silne ze zmusiła mnie do głębszych przemyśleń. Szukałem podobieństw tych dwóch spółek, ale nie ma. Naprawdę i obiektywnie nie widzę. Amica wypracowywuje przez cały czas zyski, ma potencjał i mocny akcjonariat. Amica rekomendują analitycy, trwa analiza tej spółki o wielu lat. Od wielu lat nie zmienia się prawie ilość zatrudnionych w Amica i jest to około 2000 osób. Amica jest bardzo stabilna finansowo i ewidentnie ma target, gdzie widać ze wie czego chce. Imponujące wyniki od wielu lat są dużym atutem. Cmx nie ma żadnej z tych cech i moim zdaniem mocno odbiega od osiągnięć Amici. Zwracam uwagę ze cmx-em nie interesuje się pies z Kulawik noga. Wystarczy spojrzeć na rekomendacje. Amica ma je od lat, cmx nie ma żadnej. Naprawdę chciałem się doszukać jednej cechy wspólnej nie mającej nic wspólnego z różnica branżowa. No nie ma ;(
zorientowany przyjacielu nie potrafisz nawet przeczytać ze zrozumieniem co napisałem. Wyraźnie zaznaczyłem, ze nie chodzi mi o porównywanie Complexu z Amicą, tylko porównanie prezesów obu spółek. Egzorcysta i As cały czas na forum gnoją prezesa Complexu. Obwiniaja go że podczas, jakby nie było bessy na rynkach, akcje Complexu przez 7 lat cały czas spadały z 5 zł ponizej 1 zł. Prezes Amiki przez takich samych "pseudo fachowców" był również gnojony gdy od debiutu na GPW w 1996 roku przez 13 lat akcje Amiki ciągle spadały, aż do 3,50 zł,.nawet w okresie gdy na rynkach giełdowych szalała hossa. Co dzisiaj byś powiedział o prezesie Amiki, Rutkowskim? Jest nieudacznikien czy nie jest?? A może był jak jego spółka przez 13 lat spadała, a teraz już nie jest, bo pobrał korepetycje z zarządzania u egzorcysty i asa?:)) Nie mają prawa nikogo obrażać. Dla tych co kupowali akcje Amiki w ofercie publicznej po 50 zł prezes Rutkowski był nieudacznikien, a dla tych którzy kupowali te same akcje po 3,4,5 czy 6 zł ten sam prezes był bogiem. Tak naprawdę nieudacznikami sa własnie tacy ludzie jak egzorcysta czy as, którzy potrafią tylko obwiniać o wszystko prezesa, zamiast trafić w odpowiedni moment z kupnem i ze sprzedażą akcji.
P.s do egzorcysty. Jak zwykle nie napisałes nic ciekawego, potrafisz tylko obrazać. Masz racje end
Amika to co produkuje , zapytam z ciekawości , odnośnie gnojenia to ty gnoisz się sam , i robisz robotę za tego duraka , jesteś jak minister od spraw propagandy
Niereformowalny minister do spraw propagandy ;) Ale dobrze bo z jednym mogę się zgodzić. Jeśli bronisz Darosie samopoczucia prezesa CMX, a także ładu i porządku forumowego jestem za. Nie powinniśmy obrażać zarówno jego jak i siebie. Nie zgodzę się jednak nigdy z porownaniem tych dwóch spółek. Uważam Darosie ze Twoja analiza polega wyłącznie na nadziei ze Amica była nisko i poszła w górę. Polega tez na tym ze prezesa Amici tez obrażano. Liczysz przy tym na analogie, do której nie ma żadnych podstaw. Naprawdę szukałem i analizowane długo, nie ma żadnych przesłanek żeby porównywać jedną spółkę z drugą.
Dnia 2014-02-03 o godz. 13:48 ~as napisał(a):
> Amika to co produkuje , zapytam z ciekawości , odnośnie
> gnojenia to ty gnoisz się sam , i robisz robotę za tego
> duraka , jesteś jak minister od spraw propagandy
Ja o gruszcze, Ty o pietruszce. Gnoję siebie bo piszę prawdę? Durak to jesteś Ty, a nie prezes, bo nic do Ciebie nie trafia. Jeśli chodzi o Amicę to może mnie oswiec. Co Amika produkowała jak sprzedawała swoje akcje w ofercie poblicznej w 1996 roku po 50 zł, co produkowała jak osiągała dno nna GPW w 2009 roku w okolicach 3 złotych, a co produkuje obecnie gdy te same akcje są po 115 zł?:)
Zupełnie nie rozumiem po co się spalać na jakiś Complex skoro Amica ma wzrost na poziomie 70 %. Daros analizujesz Amikę na której w rok zrobiłbyś 30 zł na akcje , a mieszkasz w CMX który nie może sięgnąć nominału. To jakaś działalność Pro Bono , sympatia do prezesa CMX , czy wewnętrzne pragnienie naprawy świata. Daros Stary , o co chodzi ?
Zorientowany przyjacielu nie masz pojecia o czynm piszę. Ale niech będzie twoja racja. Sprzedam Complex w dołku i kupię Amikę na szczycie, a za kilka lat będę najwyżej wyzywał na forum prezesa Amiki od nieudaczników, bo akcje zaczną spadać od momentu kiedy je kupiłem na szczycie.. W koncu to będzie wina prezesa, że akcje jego firmy spadają :)) Dxzięki za dobrą radę zorirntowany przyjacielu:)))