• kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [79.186.175.*]
    jedyny słuszny kierunek na tej spółeczce !!!
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ed [178.182.125.*]
    nie tak dawno zachwalales jaki to luksus ty, ten lis farbowany kosma i reszta a teraz już nie dobra spolka ? a h...uj z was nie inwestorzy,zwieracze wam puscily i tyle,ten caly kosma gra cwaniaka jaki on madry tam uciekl tu tez a niech napisze ile razy wjebal się na mine ,na pewno nie raz wlazł na bankruta,w dupie z wami ja zostaje zobaczymy kto miał racje.
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [79.186.175.*]
    nie przypominam sobie abym zachwycał się chociaż jedną spółką niejakiego Piechockiego :) , możliwe , że ktoś się podszył pod moją skromną osóbkę ? może lancecik kto to wie ? :) od czasu gdy Piechocki poleciał sobie w kulki z obiecaną dywidendą mój krytyczny stosunek do gościa jest znany !!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.113.60.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [79.186.175.*]
    może tak napiszesz lanceciku coś merytorycznego zamiast pluć jadem obrażając innych ?
    stać cię na to ? postaraj się a może ci się uda ! powodzenia :) !!
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~Lancet [46.215.105.*]
    Dnia 2013-11-10 o godz. 15:21 ~ja napisał(a):
    > może tak napiszesz lanceciku coś merytorycznego zamiast
    > pluć jadem obrażając innych ?
    stać cię na to ? postaraj się
    > a może ci się uda ! powodzenia :) !!
    Chcesz i masz. Jesteś napewno doskonałym analitykiem rynkowym. Widać u ciebie bardzo pozytywny stosunek do spółki i swoją ostatnią rekomendację o jedynym słusznym kierunku na tej spólce do 1 zł. podniosłeś wartość spółki do 1,5 zł a więc o 50%. To sporo. Masz widocznie powody analityczne do tego by wartość tej spółki w twoich analizach tak znamiennie rosła.
    Myslę, że jak spółka bedzie notowana na wysokości 3 zł ty dasz wtedy rekomendację na jedyny słuszny kierunek na tej spóleczce na 2 zł.
    Podziwiam trafność interpretacji analitycznych i podziwiam za zasób wiedzy giełdowej. Twe analizy są bardzo pożyteczne do podejmowania decyzji inwestycyjnych dla wielu inwestorów giełdowych. Przyjemnością jest czytać twoje wyważone i merytoryczne analizy tej spółki.
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [83.27.222.*]
    widzisz można i grzecznie i bez ubliżania ! jak chcesz to potrafisz !! brawo , lancecik , brawo !!! :)))
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~Lancet [46.215.105.*]
    Dnia 2013-11-10 o godz. 18:01 ~ja napisał(a):
    > widzisz można i grzecznie i bez ubliżania ! jak chcesz to
    > potrafisz !! brawo , lancecik , brawo !!! :)))
    Cieszy, że tak wiernie czekasz na forum na odpowiedż. Popieram twoje destrukcyjne zadania, są dla mnie zgodne z moją polityką inwestycyjną na tej spółce polegającą, by jak najdrożej sprzedać na górce i jak najtaniej odkupić. Doskonale twoje merytoryczne teksty analityczne wpisują się w moje zamierzenia inwestycyjne. Dziękuję serdecznie za sprzyjanie moim zamierzeniom. Proszę o kolejne destrukcyjne wpisy, które są nieocenionym materiałem do merytorycznej dyskusji i udanych zakupów. Szkoda tylko, że ponownie ujawniłeś swój talent po dokonaniu korekty przez rynek. Warto na przyszłość abyś takie wpisy czynił kilka sesji wcześniej, byłbyś wtedy bardziej wiarygodny, ba byłbym skłonny ogłosić cię wtedy moim idolem i inwestycyjnym natchnieniem.
    Może wtedy byśmy się odnależli w realu i postawiłbym ci dobrą kawę ? Często w życiu bywa, że od nienawiści do miłości. Rozważ temat.
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [83.27.222.*]
    postawisz dobrą kawę ........hmmm a lodzika też zrobisz ???
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~Lancet [46.76.53.*]
    Dnia 2013-11-11 o godz. 13:53 ~ja napisał(a):
    > postawisz dobrą kawę ........hmmm a lodzika też zrobisz ???
    No wiesz, ty taki strażnik porządnych wypowiedzi na forum, taki delikatny i kulturalny a taka propozycja, fe !! nie przystoi. Gdy ktoś inny coś podobnego napisze o tobie, to ty to natychmiast kasujesz. Królujesz na tym forum zarówno ilością zakładanych wątków jak i jakością zawartych w nich treści. Forma równa treści. To rzadko idzie w parze.
    Wynajmę taką lub takiego lub obydwu naraz, decyzja będzie należała do ciebie, którzy ci tego upragnionego lodzika zrobią. Ja się popatrzę i albo będę się zaśmiewał albo podziwiał, bo w seksie do pewnych poziomów się nie zniżam.
    Jednak aby się to wydarzyło musisz zaktywizować swoją działalność destruktywną wobec spółki bo narazie widzę, że usiłujesz uzgodnić warunki wynagrodzenia a pracy narazie niewiele..
    Potrafię mieć gest, więc działaj !!
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [83.26.43.*]
    ależ lanceciku !! co ci chodzi po twojej główce ? skąd te kosmate myśli , czyżby głodnemu chleb na myśli ?? oj nie ładnie :) skoro proponowałeś kawusie pomyślałem , że do kawy lodzik by się przydał :)) oj świntuszek z ciebie :))
    Dnia 2013-11-11 o godz. 17:18 ~ja napisał(a):
    > ależ lanceciku !! co ci chodzi po twojej główce ? skąd te
    > kosmate myśli , czyżby głodnemu chleb na myśli ?? oj nie
    > ładnie :) skoro proponowałeś kawusie pomyślałem , że do
    > kawy lodzik by się przydał :)) oj świntuszek z ciebie :))
    Odwracasz koteczka ogoneczkiem. Nie odróżniasz znaczenia słóweczek, którymi tak sprawniutko się posługujesz. Jeżeli byś miał ochotkę na skonsumowanie lodziczka, to powinieneś napisać, że chcesz wypić kawusię i zjeść lodzika a ty od razu przedstawiłeś swój zawodzik robienia w lodzikach. Jak je robisz i przy tym jak robisz to je zjadasz, to mnie nic do tego. Lubisz to masz. Tylko wtedy prawidłowo napisz, to ja nie będę wynajmował obcych do robienia lodzików tobie tylko wynajmnę takich, którym ty tego lodzika zrobisz. Ja patrzeć się będę niezmiennie na twój profesjonalizm.
    Widzę, że jednak zabrałeś się ochoczo do destrukcyjnej robótki, tak trzymaj !!
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [83.26.43.*]
    przyznam , że pokrętne jest twoje rozumowanie lanceciku drogi :) najpierw proponujesz kawusie ale lodzika to ja już mam stawiać ? i jeszcze te perwersyjne propozycje!! czy brałeś dzisiaj swoje lekarstwa ? czy może jak zwykle zapomniałeś i stąd ten bełkot ??
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~lukee [93.154.135.*]
    Ja w piątek sprzedałem, koleżanka pracuje w MNI i raczej zniechęcała, teraz powiedziala że konta zajmują. Ona tam nie zajmuje jakiegoś wysokiego stanowiska, może nie jest tak żle jak się wydaje, może jej się pomyliło, dużo tego może ale nie chciałem ryzykować. Miałem po 2.18 już jakiś czas temu kupiony, na szczęście nie duża kwota. Strate zrealizowałem, bo nie widze sensu ryzykować niby spółka wskażnikowo tania ale jeżeli faktycznie jest choć 20% szans że strace całą kase to nie ma sensu ryzykować.
    Radze wam obserwować spółke, i patrzeć czy nie ma tam przypadkiem dystrybucji czyli spadków przy dużych obrotach.
    Świetny tekst i na dodatek udokumentowany. Pracownicy najwięcej wiedzą. Świetnie zrobiłeś, straty trzeba ciąć w zarodku. Szkoda, że tak drogo zakupiłeś ale strata niewielka. Obserwuj społkę, jeżeli dojdzie do 2,30 to wtedy ją zakup, zarobek mniejszy ale pewny. Wskażnik A/D wskazuje na paniczną ucieczkę z waloru.
    Biedne ING, znowu wtopią a miało być tak dobrze.
    Ja mam ksywę "pelikan" i specjalizuję się w łykaniu tego śmiecia. Przy niższych notowaniach jeszcze sporo połknę, mam takie hobby i lubię śmierdzące ryby.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.110.5.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~ja [46.186.6.*]
    MNI czyli spółka jak sama nazwa mówi zaliczająca coraz to kolejne MINIMA.
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [83.8.114.*]
    idziemy w dobrym kierunku :)))))
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~Acute [85.14.99.*]
    Do końca roku tylko up, chociażby dlatego, że ING będzie chciało się wykazać efektywnością inwestycyjną na tej pozycji.
    Raport nie zaskoczył pozytywnie, ale też wielkiej tragedii nie ma, myślę, że już dawno zdyskontowano to w cenie. Ciekawe jaki będzie ostatni kwartał, zwłaszcza w kontekście zwiększonej sprzedaży usług i produktów w okresie świąt i mikołajków.
    Jakieś inne opinie? Chętnie wysłucham
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [46.186.6.*]
    jednak miałeś racje z tym 1,5. raport słaby małe zyski
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [91.90.164.*]
    http://www.biznesradar.pl/notowania/MNI#max_lin_lin
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~Lancet [46.169.78.*]
    Dnia 2013-11-14 o godz. 10:48 ~ja napisał(a):
    > idziemy w dobrym kierunku :)))))
    Prosiłeś mnie o merytorykę. Sam wykazujesz się dużą znajomością problemów finansowych, widać że to twoje hobby.
    Szczególnie twoj występ ze szklaną kulą był bardzo profesjonalny, przynajmniej mnie się podobał.
    Z kontekstu twoich merytorycznych wypowiedzi wydaje mi się, że nie bardzo rozumiesz pojęcie o nazwie EBITDA. Nie podejdę do tego naukowo, wytłumaczę ci na twoim przykładzie. Otóż twoje występy na tym forum, ich wartość materialna i intelektualna to odpowiednik EBITDA w spółce. Gdy jest oceniana wysoko to jest twój zysk ebitda ale żeby do tak świetnych wyników dojść, musiałeś ponieść szereg kosztów w postaci łożenia kasy na naukę, płacenie za mieszkanie i za internet i komputer na którym pisujesz, za utrzymywanie się przy życiu. Jak się jedno od drugiego odejmie to pozostaje zysk netto. Jaka jest wartość netto twoich tutaj występów, każdy widzi choć EBITDĘ masz bardzo wysoką.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.90.164.*]
    Dnia 2013-11-14 o godz. 12:48 ~ja napisał(a):
    > rozbrajasz mnie pelikanie :) nie wiem jak doszedłeś do
    > wniosku iż nie rozumiem pojęcia o nazwie EBITDA , pewnie
    > całą noc nie spałeś a i o lekarstwach zapomniałeś mimo
    > twoich dobrych chęci twoje wnioski są fałszywe, niestety
    > dla ciebie :) wracając jednak do raportu skoro jest taki
    > super czego rynek niestety nie zauważa masz okazję !!
    > wykorzystaj ją rozdziaw dzioba i łykaj ile sił masz w
    > dziobie wyprzedzisz rynek i będziesz bogaty , czego ci
    > szczerze życzę !!!!!

:)))))))))))))))
    Jeżeli piszesz o fałszywych wnioskach to jednak nie rozumiesz tego pojęcia. Nie będę tak inteligentnemu człowiekowi jak ty, tłumaczył jak "krowie na rowie' - burakowi. Z tym dziobem i łykaniem to muszę dbać o linię i nie przeżreć się. Muszę to przetrawić i wydalić przynajmniej częściowo. Będą tacy co zamiast rybek będą konsumować już przetrawiony produkt, zawsze tacy się znajdą. Nie wiem dlaczego piszesz w czasie przyszłym, że będę bogaty. Bogaty to ja juz jestem a będę bogatszy !!! Szkoda, że jesteś moim przeciwieństwem i to we wszystkich dziedzinach.
    nawet nie wiesz jak mi milo , że w końcu zauważyłeś to iż jestem twoim przeciwieństwem pelikaniku drogi :))) co do kwestii twojego bogactwa z którym tak się obnosisz na forach no cóż muszę cię zmartwić twoje bogactwo to pojęcie względne dla jednych jesteś bogaczem dla innych zerem :) tak to już w życiu bywa więc nie przejmuj się i łykaj z całych sił a może kiedyś będziesz naprawdę bogatym człowiekiem jak nie w forsę to przynajmniej w doświadczenia !!! a więc do boju pelikanku :))
    Dnia 2013-11-14 o godz. 14:12 ~ja napisał(a):
    > nawet nie wiesz jak mi milo , że w końcu zauważyłeś to iż
    > jestem twoim przeciwieństwem pelikaniku drogi :))) co do
    > kwestii twojego bogactwa z którym tak się obnosisz na
    > forach no cóż muszę cię zmartwić twoje bogactwo to pojęcie
    > względne dla jednych jesteś bogaczem dla innych zerem :)
    > tak to już w życiu bywa więc nie przejmuj się i łykaj z
    > całych sił a może kiedyś będziesz naprawdę bogatym
    > człowiekiem jak nie w forsę to przynajmniej w doświadczenia
    > !!! a więc do boju pelikanku :))
    Tu masz rację o względnościach, dla mnie jest ważne czy ja się czuję bogatym, również w doświadczenia a przede wszystkim we wspomnienia.
    Twoja monotematyczność w twoich forumowych występach świadczy o tym, że w/w sprawach jesteś moim przeciwieństwem. Przeciwieństwa lubią się przyciągać i to widać na każdym kroku, również na tym forum.
    bogaty we wspomnienia a to dobre :) a może w marzenia ? marzenia pelikana o bogactwie :)) brzmi ładnie :) !! ale my tu gadu , gadu a tobie okazja ucieka a więc do dzieła pelikan a raczej do łykania marsz !!!!! :))
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~olek [79.110.5.*]
    lancet ten dupek o głupiej ksywie 'ja' to co to za pajac?
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [79.186.176.*]
    to która z rzędu sesja spadkowa bo się chyba już pogubiłem :) a wieściliście już 3 zł i wyżej :)) oj znafcy, znafcy .......buhahaha !!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.169.14.*]
    pomaleńku , krok za kroczkiem , sesja za sesją i zobaczymy 1,5 !!!!!!!! :)))))))))
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~ja [1.54.191.*]
    Wszystko idzie w dobrym kierunku :-) kierunku na 1,5 zl :-) czy moze po nalozonej karze to raczej troszke nizej :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
  • Re: kierunek 1,5 zł :)) Autor: ~kipek [89.75.190.*]
    Chyba będą musieli zrobić jakiś odpis na poczet tej kary.
    Uderzy to w roczne wyniki. :/
[x]
MNI 0,00% 0,03 2018-03-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.