Znów mocne zamknięcie- prawie max. Mamy nowe szczyty na dość dużym obrocie. Dwucyfrówka w zasięgu strzału z kapsla hehe. Trzymamy akcyjki - górne ograniczenie aktualnego kanału wzrostowego to ok.14 zł, ale tu już sufitu nie ma więc może być jeszcze wyżej w tym ruchu.
No i tym optymistycznym akcentem jedziemy pod nowy max... :-). Potem lekkie schlodzenie wskaznikow, boczniak i znowu atakke aby z ladna cyfra wejsc na glowny :-)
Jak spojrzeć na wykres to za każdym razem gdy przebijaliśmy aktualny pik pików to ruch ponad szczyty był prawie albo nawet i większy niż ruch do szczytu jęsli by sie i tym razem miało to powtórzyć to ....osiągniemy kapitalizację już z tylko o połowę mniejsza od planowanej hehe, co stworzyloby jeszcz miejsce do kolejnego ruchu
Myslisz ze podadza niedlugo info do kogo poszla pakietowka? Ewentualnie inne ciekawe rzeczy np nt dalszego zwiekszania udzialow w innych firmach? Co do mlyna to pewnie sprawa nieco odlegla jeszcze...
Co do pakietówki - to zależy oczywiście, ale raczej nie skoro nie ma infa o tej za 6,60. Znaczy się zwiększają udziały fundy, a one jeszcze nie musza informować, bo mają mniej niż 10 procent każdy a jednocześnie więcej niż 5.
Co do reszty - całkiem możliwe są niespodziewane przez rynek infa typu nowe przejęcie lub jakiś ciekawy kontrakt na kolejne zaledwie "100 mln w ciągu 5 lat"
Dla mnie pewne to są:
A )bardzo dobre wyniki za III kw. Obiecali to, a oni takich obietnic dotrzymują szczególnie, że mieli pracować od sierpnia albo września w jednym z zakładów nawet na 3 zmiany, poza tym dochodzą już wyniki Kobudu, a ci tez na brak roboty nie mogą narzekać (Bogdanka buduje i budować będzie kolejne pola wydobywcze węgla), nie wiem czy Bumech też tu nie wejdzie.
B) podwyższenie prognozy - nie wiem kiedy, ale to oczywiste
C) sternik czyli Falenta i Sutkowski są zainteresowani w jak najwyższym kursie przed wejściem na główny - to ma być na głównym perła
No, no - pisałem wcześniej, gdy inni marudzili, że 10 zł spodziewam sie około grudnia a tu --masz!!!!! Mam głównie papier po 1,72 zł ale w maju dobrałem trochę po 7,50 i czekam nadal... Trochę to ryzykowne ale wierzę, że będzie duuuużo lepiej
co ryzykujesz z taką średnią czy spadnie do 8 czy nawet 7 w czasie korekty
to jak wierzysz to co spółka ma zamiar zrobić i już zrobiła to ta cena na pewno
w przyszłości będzie tylko wspomnieniem
Co maja powiedzieć Ci co kupują teraz i to w dużych pakietach
co mi się podoba to to, że spółka nie jest spekulacyjna, że nie wszyscy o niej wiedzą, ponieważ dla niektórych nc to zło konieczne, że jest mały ff, że rynek w którym dziala ma przed sobą mega perspektywy, że jest dobrze zarządzana i jeszcze nie wszystkie karty zostały wyciągnięte :-)
Dodalbym jeszcze ze niedlugo wchodzi na glowny, ze do tej pory b.dobrze wywiazuje sie z polityki informacyjne, ze prawdopodobnie znowu przekrocza prognozy in plus... :-)
Ja nie ryzykuje wyjścia z papiera. Korekty są wskazane, ale tu może a nawet nie musi być na razie "ząbek" i to nie koniecznie pod dycha ale nad. Wskaźniki jeszcze dadzą radę w porównaniu do poprzednich rajdów. a brakuje mi nadal wideł i wiszenia. Może będą wreszcie powyżej 10