Przypominam tylko ich cel dalekosiężny 1 mld kapitalizacji. Więc jeszcze się będzie tu działo dużo i wysoko, 10 zł będzie pewnego dnia tak dalekim dnem jak dzisiaj np. 2 zł. Oczywiście można to wyśmiać, ale ja bym tak nie rechotał. Mam nadzieję że niektórzy już przygotowują się do odszczekiwania swych prognoz o 3 zł, 2 zł kiedy kurs leżał nawet w okolicy 4,5 jeszcze dwa miechy temu.
Dla mnie zobaczycie - największym na razie, nie ogarnianym przez rynek hitem będzie Kobud i Bumech (a prawdopodobne, że jeszcze jakiś kolejny przejęty podmiot) karnie i wspólnie zapitalający na lubelszczyźnie dla Bogdanki i w dalszej perspektywie dla Australijczyków przy rozbudowie i budowie gigantycznych kopalni. Takie rzeczy mogą robić tylko super wykwalifikowane podmioty - tu się chłopa z koparką na podwykonawcę nie weźmie jak przy autostradzie i dlatego będzie się tu zarabiało oj będzie. Sutkowski to wie i dlatego zbierają teraz za grosze zapomniane spółeczki z tej branży.
co wyluzuj, ma chłop rację więc co!
A ja jestem dopiero od 2 miechów, więc niestety stopa wzrostu zdecydowanie mniejsza niż u Was, ale liczę że i tak uda się zarobic co nieco :-)
Perspektywy są bowiem b.dobre