witam.
zbierałem na pkp cargo i musiałem pogonić trochę papiera. panowie jak myślicie, jest szansa odkupić poniżej 7? może jakieś apokaliptyczne wieści czy cuś?
kto tam przy maszynie pracuje niech odpowie.
pozdrawiam.
Oczywiście każdy ma swoją taktykę. Ostrzegam tylko że na tej spółce pojawiJĄ się ruchy nawet kilkunastoprocentowe w dół i w górę na jednej sesji tzw. szczury na odebranie papiera. Tak się dzieje szczególnie przy wzrostach. Sam zostałem tak skubnięty na części papiera. Więc wcale bym się nie zdziwił wyprawie po stopy i powrotowi do wzrostów na tej samej sesji.
Siedzę tu prawie 2 lata więc powiem wam co się zaraz zacznie. Ano będą huśtali nawet po 10-15 procent w obie strony. Jak ktoś nie chce stracić akcji przed dalszą nieuchronną jazdą w górę to niech nie stawia niskich stopów bo będą zbierane. To tradycja na tej społce szczególnie gdy pnie się w gorę dynamicznie...
No na 5 to ja nie liczę, 6 bardziej prawdopodobne, no 7dmka cały czas jest :-)
No teraz myślę, ze podjeżdżamy pod 8,50, a potem realizacja zysków.
No umowy, nowe przejęcia jazda pod 10 szkę (możliwy koniec roku)
Ładna sesja- skończyliśmy spokojnie na maksach. Jeszcze jesteśmy przed szaleństwami tj. skokami po kilkanaście procent. Malkontenci zostają i jutro zaczną jazgot na temat jak to jesteśmy przewartościowani itd.
Ja powiem tyle - czekamy jeszcze na koniec roku na podniesienie prognozy. Papier musi iść w górę aby z ładną ceną znacznie powyżej 10 przeszedł na główny.
Dzisiejszy news oznacza że z linii w Iwinach mają mieć średnio rocznie 20 mln przychodu z "gumek" (chociaż jeszcze w styczniu prezio mówił o ok. 6-7 mln), a także średnio 20 mln z "oleju". No to ładna sumka się robi. Jakieś ok 40 mln przychodu rocznie. Zyski z tego dopiero zaczną wpływać w latach 2014-19 ( umowy już podpisane produkt wzięty na pniu to chyba marża też musi być ładna), co wróży spokojnemu, praktycznie podwajaniu przychodów i zysków w skali rocznej
tutaj fundamenty gonią kurs, a kurs fundamenty i dlatego trzeba zapiąć pasy i zobaczyć ze jesteśmy na drodze do bicia rekordów jak na prymusa NewConnect przystało
szansa na tanie zakupy była. Kolejna ładna sesja, teraz niżej już nie powinno byc.
Za dużo inf przed nami :-)
Dzięki stopia za trzeźwe myślenie oraz opisy związane z zwg!