Dla mnie zawsze podstawa to AD na długi termin - tutaj jesteśmy na szczytach tego wskaźnika, już ponad poziomem gdzie byliśmy przy kursie na poziomie 9. Papier przez wakacje był więc na małych obrotach zbijany w dół i zbierany i teraz ładownie są napełnione akcyjkami wziętymi nawet po 4 zł od panikarzy. 12 widzę spokojnie jak coś się na szerokim nie skiepści. Duzi trzymają najwyżej oddają malutkie pakieciki fundom dla "zdrowotności". A my tu się możemy pobawić tymi kilkunastoma procentami
No nikt ci tego nie zagwarantuje bo to giełda, ale popatrz na wykres z perspektywy. Papier jak już obierze kierunek nord to potrafi w drugiej części ruchu przyspieszać niesamowicie...
A co to za roznica, teraz czy w grudniu czy w marcu,,,,, wazne ze urosnie,,, urosnie na pewno :)))
Korekta? Raczej nie teraz ale nawet jesli, chentie sobie dokupie,,, najlepiej po 6zl ;))))
Nie, to nie tylko o samą lukę chodzi. Mój scenariusz na korektę obstawia zjazd nawet na 7.15, wersja light to 7.22. Nie tak od razu miła, nie od razu ....
Na razie sobie ktoś z ukryciaka dobiera resztkówki na 7,50. Scenariusz od ponad tygodnia identyczny co dzień. Z rana minikorekta na malutkich obrocikach, zbieraneczko od tych co tam potrzebuja drobnych na dzisiaj i po południu do góreczki na większych obrotkach.
Wygląda na to, że dzisiaj możemy nie czekać na popołudnie tylko wcześniej zaczniemy kręcić. Powoli zaczynają zlatywać się patrzący na sygnały techniczne
Lukę to sam zamknąłem 100 akcjami, bo mnie denerwowała ;))
Ale spójrzcie na wykres. Tu na tych poziomach 7.70-7. 12 jest konsola z poprzedniego spadku, więc nie spodziewałbym się rychłego rozwiązania. Czas jak dla mnie to min. 2 tygodnie.