piękna sesyjka :-)
Jak to wygląda z technicznego pkt widzenia?
Można spodziewac się w najbliższym czasie ataku na 8-9 zeta?
Na 9tce mamy jakis chyba opór :-/
Papier cały czas w silnym trendzie wzrostowym. Idziemy szerokim kanałem. Górne ograniczenie teraz gdzieś w rejonie 12,50 -13, Papier średnio raz na 7-9 miesięcy wychodzi ponad ostatni szczyt i idzie do górnego ograniczenia, później jakieś 7-8 miesięczne chłodzenie i znów jazda. Teraz to samo. Obroty zanikały jak wcześniej w lipcu 2012 czy I kwartale 2013. Co się później działo wystraczy spojrzeć na wykres. AD - na poziomach rekordowych.
Hm... może warto odpuścić sobie wszelkie fora o ZWG i zaglądnąć tu za pół roku ?
Zapewne prawie wszyscy zakładają wzrost na tym papierze, ale tylko nieliczni wiedzą do jakiego poziomu papier dotrze... równie dobrze może to być 15 zeta, ale i 25 nie jest wartością niemożliwą do osiągnięcia.
Otóż to. Ja osobiście zakładam przebicie 9 i jazdę w tym ruchu do ok 13, ale jak przebije 9 to nie ma żadnych oporów. Zobaczcie co na Ekoexporcie się stało - jak wybiło szczyt na 25. Dojechało do 50
Mam jeszcze z jakies 10k pln ale niestety czas tylko 3 mies. Wiec zastanawiam sie czy doladowac zwg pare szt czy moze inna spolka. Jakies rady? Mamy szanse na przebicie tych 9 zeta w tym roku? No bo glowny pakiecik zapakowany i czeka :-)
Co to jest 9 - kilkanaście procent up. To może być i w poniedziałek. Duża biała świeca na dużych obrotach powyżej 1 mln do 2 mln aż się prosi. Tu się takie świeczki zdarzają na początku wybicia, a takie zdaje się mamy.
Takie coś znalazłem z przed paru dni i to by się zgadzało z tym co widzimy. Ja optymistycznie poprowadziłbym linię górną kanału po wierzchołkach na 5. 7 i 9 i wtedy wychodzi szczyt że hoho http://www.attrader.pl/pl/akcje/ZWG/analiza-techniczna,analiza
@stiopa to mój rysunek, o którym piszesz.
@max - jeśli mogę coś zasugerować, to DUON, ale prosze traktuj to jedynie jako skromną podpowiedź, przeanalizuj sobie tą spółkę i raporty z ostatnich 2 lat.