• ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~zainteresowany [83.26.221.*]
    dotyczące bieżącej działalności ewentualnie prognoz rozwojowych spółki, a także jak sprawa z Budimexem, czy i kiedy rusza nowy lab. Brak informacji ze spółki, do biura też nie można się dodzwonić...
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~benek [83.28.94.*]
    poproś niejakiego "max'a" podobno ma mnóstwo dobrych inf, problem w tym że oprócz niego samego nikt nie może ich potwierdzić
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~zainteresowany [83.26.221.*]
    teoretycznie..., zaplecze czyli lab mają, pomysł + inwestor = zyski, byłoby na raty i kurs by zawinął na północ. Max co o tym myślisz, masz jakieś informacje?
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~max [77.113.75.*]
    po co to gdybanie? wystarczy przejechac się do Kajetan i wszystko jasne.Pomimo 300km zadałem sobie ten trud . Kto nie wierzy w to co pisałem to jego sprawa.
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~zainteresowany [83.26.221.*]
    ok., ale możesz wiecej coś napisać, byłeś..., to że lab stoi to wiadomo ale coś się tam dzieje, rozmawiałeś z kimś, dlaczego w biurze tel. milczy?
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~abc...EUI [156.17.35.*]
    milczy bo pewnie wyłączyli bo nie mieli na rachunek ...;)
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~max [89.65.54.*]
    lab ruszył ale na razie rozruch technologiczny , czekają na dokończenie odbiorów. prezes mówił , że po odbiorach będzie info i że ruszają z produkcją . zamówienia ponoć są i wystarczy na bieżące utrzymanie zakładu i rozruch produkcji..dlaczego nikt nie odbiera nie wiem. wiem,że telefony były przenoszone ze starego biura. generalnie nie widziałem nikogo w części administracyjnej zresztą w labolatorium też było ok 6-7 osób ale to po odbiorach ponoć ma się zmienić bo trwał nabór . widać , ze brakowało gospodarza bo teren wokół trochę zaniedbany ale to pewnie ze względu na oszczędności . generalnie ma to być największy lab w tej części Europy i prezes twierdził, że nie martwią się o brak zamówień bo jest wiele możliwości wykorzystania labu i mają dużo zapytań.
    Aby nie było, że naganiam to czekajcie na oficjalne komunikaty. Myslę, że to nie będzie długi czas. A jeżeli chodzi o Budimex sprawa jest w sądzie i czeka na termin. Budimex odwalił kilka fuszerek i nie mocno opóźnił termin zakończenia inwestycji i dlatego im nie zapłacili a nie z braku kasy.
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~memo [89.72.212.*]
    no niestety, z lektury raportów wyłania się nieco inny obraz. EUI zbyt długo jest start upem. WK to obecnie 0.04 na akcję i kurs nieubłaganie zbliża się do tego poziomu. Zobowiązania wynoszą już ponad 41 mln i zbliżają się do poziomu aktywów, spośród których część jest niepłynna lub niezbywalna (stare patenty i technologie).

Przychody w dalszym ciągu symboliczne. Środki pieniężne w kasie to ok 2 mln. To mniej, niż żąda Budimeks. Nie wiadomo, czy ta kwota wystarczy do uruchomienia sensownej produkcji.

Te wszystkie granty unijne nic nie wnoszą. To są pieniądze do przepalenia, bez żadnych realnych efektów. Ponadto, EUI ma potężne braki kadrowe do racjonalnego funkcjonowania na rynku. Krótko mówiąc, mizeria
    i jeszcze jedno- lab robi zaj...ste wrażenie, jak ktoś tu wypisuje że to o mała firemka to skierujcie go do odpowiedniego lekarza...
    wszystko na kredyt. kasa z emisji przetracona
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~antymemo [93.154.197.*]
    Ty memo. Otworzyłeś kiedyś swój, jakikolwiek biznes? Warzywniak nawet?
    Przecież wiadomo, że na rozpoczęcie działalności wiele potrzeba (nawet zwykłej budy na hot dogi) Nikt nie da ze swojej kieszeni 40 mln na rozruch, a załatwić taką kwotę to już sztuka. Więc jak lab już stoi i biznes rozkręca się to nie pisz farmazonów. Ile masz akcji i od kiedy jesteś z Eui? Tutaj są ludzie już kilka lat i czekają na końcowy efekt. Jak nie podoba ci się spółka to sp...j i kup sobie LPP, gdzie kurs jest kosmiczny. Na Eui nie będzie wzrostu 100, 200%. Jak będzie produkcja to kurs poszybuje... 1000...%
    Dla mnie memo jest jak jego nick- mameja;)
    P.S.
    Pozdrawiam tych z akcjami od dawna!
    większość inwestycji to z czego powstaje? masz zero wiedzy chłopczyku więc nie baw się w giełdę. nawet duże firmy jadą na kredycie i dotacji. tak moja firma postawiła 4 hale. przy zysku netto ok 150 mln cały czas korzystamy z kredytów i dotacji unijnych.
    lepiej poczytaj sobie to:
    http://www.medycynaprywatna.pl/euroimplant-zakoczenie-budowy-laboratorium-w-kajetanach/
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~antymemo [93.154.197.*]
    Dnia 2013-10-09 o godz. 22:18 ~max napisał(a):
    > większość inwestycji to z czego powstaje? masz zero wiedzy
    > chłopczyku więc nie baw się w giełdę. nawet duże firmy jadą
    > na kredycie i dotacji. tak moja firma postawiła 4 hale.
    > przy zysku netto ok 150 mln cały czas korzystamy z kredytów
    > i dotacji unijnych.
    lepiej poczytaj sobie to:
    > http://www.medycynaprywatna.pl/euroimplant-zakoczenie-budow
    > y-laboratorium-w-kajetanach/
    max, jak nie jesteś z Eui to szacun, jesteś gościem i życzę Ci powodzenia w biznesie.
    Myślę, że z Eui zajdziemy daloko!
    Pozdro
    szukasz argumentów na nie bo tyle wiesz co w raporcie? a raport jest z wczoraj?
    co do braków kadrowych to poszukaj sobie na stronie EUI ogłoszenia o rekrutacji. Już trochę czasu wisi....
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~zainteresowany [83.26.215.*]
    dzieki że odpisałeś max. Rozmawiałem dzisiaj z osobą z zespołu relacji inwestorskich, informacje jakie mi przekazał pokrywają sie z tym co pisze max. tak więc jest szansa na wyjście na prostą i zycze akcjonariuszom by stary-nowy prezes nie zmarnował tej szansy.
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~e tam [37.209.152.*]
    Autor: ~zainteresowany 14:14------- w biurze tel. milczy

toś sie nagadal
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.28.94.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    naganiacze robią pyskówkę, bo tak łatwiej ukryć rzeczywisty obraz.

EUI nic nie produkuje, przynosi rokrocznie straty na poziomie 3 mln i więcej. To oczywiste, że biznes finansuje się również kredytem. Szkopuł w tym, że EUI nie ma już zdolności kredytowej. Dostali jeden kredyt i te pieniądze w sporej mierze roztrwonili. Zabezpieczeniem kredytu jest właściwie cały majątek spółki, jak również przyszłe wpływy. Bank może więc w pięć minut zakończyć żywot EUI wypowiadając umowę kredytową.

Podobnie z Budimeksem, wystarczy, że sąd przychyli się do argumentacji budowlańców i EUI nie ma, bo bank na pewno wypowie kredyt, żeby zaspokoić się przed Budimeksem.

Spółka popełniła wiele błędów i przespała swój czas. Przypomnę, że miały być dwa laby i kupiono działkę, która teraz jest niesprzedawalna... EUI ma 2 mln (bo niby skąd ma mieć więcej, skoro nie ma żadnych zysków) i z tego musi opędzić bieżące wydatki oraz uruchomić produkcję. To raczej niewykonalne. Na dodatek, EUI samo przyznaje, że nie ma na razie żadnych nowoczesnych patentów (te które ma samo zarzuciło), więc będzie musiało produkować dla innych (nie pod własną marką), a to w tym biznesie jest najmniej dochodowe i trzeba wyłożyć własne pieniądze na produkcję (zakup surowców).

Przewiduje więc raczej trwanie, próby wyprzedaży akcji, jakieś ewentualnie scalenia, mamienia, etc. Kisiel znów przekaże swoje akcje w darowiźnie na Cypr, czy gdzieś tam i zacznie się kolejna zwała...
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~zet [83.14.101.*]
    no i dyskusja zgasła, naganiacze bez sił... Memo ma wiele racji
    merytorycznych argumentów nikt nie przedstawia.

Myślę, że to sam knur kisiel ujawnił tutaj swój wulgarny sposób bycia...
    niby jak prowadzic merytoryczną dyskusję z kims kto nie wie o czym pisze, jeszcze raz podam najwazniejszy merytoryczny argument- rusz dupe i podjedz do firmy i zobaczymy co napiszesz. poza tym skoro nie masz akcji to po co dalej naganiasz na bankructwo firmy? przeciez to nie twoj problem
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~benek [178.43.10.*]
    a skąd wiesz że nie ma?
    a może ma średnią wyższą od twojej?

a tutaj sobie poczytaj co to jest forum i do czego służy, szeroko opisane to nawet ty powinieneś zrozumieć

http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~max [46.215.8.*]
    dziwny sposób dyskusji -sianie czarnego PR , takie scenariusze to ja mogę stworzyć dla każdej spółki- hala sie zawali bo żle wybudowana , tam bank odetnie od kredytowania bo nie mają przychodów a jeszcze kontrahent nie zapłaci itp...
    ja piszę, że spółka zrobiła duzy krok do przodu a gościu opisuje przeszłość ...
    myslę że na dniach ukaże się komunikat ze spółki to zobaczymy co wtedy zaśpiewacie..
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~e tam [93.154.222.*]
    to może by ktoś zadzwonił,
    albo pojechał ,zobaczył ,pooglądał,
    lab stoi jeszcze?
    a tobie bozia nozek nie dala..? Rusz dup..ko tak jak ja i zobaczymy co napiszesz ...jak chociaz jedno moje slowo bedzie niezgodne ze stanem faktycznym to ja stawiam tobie niebieskiego jasia a jak jest tak jak napisalem to ty mnie..sprawa honorowa wiec chyba przyjmiesz wyzwanie
    i komu ja tu o honorze piszę, pajacowi forumowemu ? pisac bzdury to menda jedna z drugą pisze ale dupska aby poznac prawdę to juz nie ruszy..śmierdzą ca banda naganiaczy i tyle w temacie..
  • Re: ma ktoś jakieś informacje....? Autor: ~Adam [78.154.70.*]
    o czym mowisz bo nie wiem
    to do "e...tam"
[x]
EUIMPLANT 0,00% 0,01 2015-03-20 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.