Kolego ja mialem oszczednosci tam zainwestowane wiec o to sie nie martwie. A ruskowi nie popuszcze bo ewidentnie byl tu przekret , a przeciez pismo do prokuratury kazdy mial prawo wyslac. Może mnie wybrali bo jako nieliczny jestem z polnocy polski.
Własnie wrocilem zauwazylem, ze oskarżenie z prokuratury jest prawie w slowo skopiowane z pisma naszego, ktore wysylalismy. Policjant jak mu opowiedzialem bym tak zakrecony ze nie wiedzial o co tak naprawde chodzi w tym wszystkim , ale udalo sie sklecic kolejne pismo ktore wlasciwie jest kopia prawie tamtego.
Podpowiem Wam. POlicjant prawdopodobnie dostal z Prokuratury materialy z poleceniem przeprowadzenia czynności sprawdzających. Nie jest to jeszcze dochodzenie ani śledztwo/ postępowanie przygotowawcze/ On bidak nawet nie wei o co chodzi!! w sprawie a dla prokutatury najlepiej odmówić wszczęcvia postepowania. Dlatego nie możemy sie dać. Jak policjant bedzie chcial Ciebie przesłuchać, tj. przyjąć na protokół ustne zawiadomienie o przestępstwie i przesłuchac Ciebie jakio świadka/ taka jest procedura/ to uczyń to , szczegółowo wyjasniając o co chodzi, a tym sposobem wybijesz argument prokuraturze o odmowie wszczęcia p.p. Jak Ci i tak odmówią, to będziesz mial, prawo zażalenia do Sądu!!! a tam im tak lato nie pójdzie. Znam dość , może w mia. prawo a więc wiem co piszę. Pozdrawiam./
W naszej wiadomej sprawie kontaktujmy się przez WIADOMY KANAŁ - nie na tym forum !!! Czy to jest trudne do pojęcia ? Jest kontakt wiadomy i tam takie info i wywody o policji itd. ROZUMU NIE MACIE ?
a co jak się wyjaśni sprawa to tylko nielicznym (tym z innego kanału) odda kasę?
Przecież pisanie ma większy sens bo świadczy o tym że ludzie nie zapomnieli o złodzieju!!!
Jeśli wszyscy będą kłapać buzią na forach, to nic nikt nie wywalczy. Jeśli się przetrze szlak, to dla wszystkich. Czy Wyście stanu wojennego nie przeżyli, nie wiecie co to KONSPIRA ??? :)
Głupota pomoccedec zaczyna sięgać zenitu, bo o jakiej konspiracji oni tu piszą ?? przecież im więcej zawiadomień do prokuratury by poszło tym lepiej byłoby dla sprawy, a treść zawiadomienia przestała być tajemnicą w momencie kiedy pierwsza osoba wysłała ja do prokuratury, dlatego zastanawiam się o co tak naprawdę chodzi inicjatorom grupy pomoccedec, skoro tworzą dziwną konspiracje na etapie zawiadomień do prokuratury co wydaje się absurdalne, ponieważ na tym etapie rozgłos i jak największy dostęp do sprawy poszkodowanych jak i mediów byłby najlepszym czynnikiem sprawczym, który utrudniałby ewentualne zamiatanie sprawy pod dywan. Ja rozumiem jakby nastąpił etap pozwu zbiorowego to faktycznie początkowe utrzymywanie tajemnicy jest jak najbardziej wskazane, ale na miłość Boską nie teraz Panowie i Panie, nie na tym etapie konspiracja jest pożyteczna dla dobra całej sprawy.
Podpowiem Wam. Policjant prawdopodobnie dostał z prokuratury materialy z poleceniem przeprowadzenia czynności sprawdząjących. Nie jest to jeszcze dochodzenie ani śledztwo/ postępowanie przygotowawcze/ On bidak prawdopodobnie nawet nie wie o co chodzi!! w sprawie a dla prokutatury najlepiej odmówić wszczęcia postępowania. Dlatego, nie możemy sie dać. Jak policjant będzie chciał Ciebie przesłuchać, tj. przyjąć na protokół ustne zawiadomienie o przestępstwie i przesłuchać Ciebie jakio świadka/ taka jest procedura, a samo pismo nie wystarczy/ to uczyń to , szczegółowo wyjaśniając o co chodzi, a tym sposobem wybijesz argument prokuraturze o odmowie wszczęcia p.p. Jak Ci i tak odmówią, to będziesz miał, prawo do zapoznania sie z materialami, zażalenia do Sądu!!! a tam im tak łatwo nie pójdzie. Znam dość , może w miarę. prawo, a więc wiem co piszę. Pozdrawiam. Jednak jestem za nagłośnieniem sprawy i to " ostro". Pozdrawiam.
...jeżeli prokurator odmówi prowadzenia dochodzenia, pokrzywdzony ma prawo złożyć zażalenie na niego do sadu rejonowego...przy ewidentnych dowodach rzeczowych wznowi procedurę...
Dnia 2013-09-20 o godz. 09:18 ~Michał do kowal napisał(a):
> Dziękujemy że jesteśmy głupi.Odpier.......l się od nas
> !!!!! Paniał?
Ciekawe dlaczego Państwo z pomoccedec jesteście tacy agresywni w stosunku do tych co starają się wam podpowiedzieć coś czego nie dostrzegacie, albo nie chcecie dostrzec ?
Może on chce nas wszyskich przesłuchac i wsadzic do pierdla za to że mieliśmy to badziewie które nam rus zabrał a my się o to upominamy - a my mamy trzymac morde w kuble i nie dyskutowac że wogule coś my mieli heeee.... heeee..