Pojawiły się pozostałe przychody operacyjne 26 mln zł i rozwiązano rezerwy. Teraz jest 11 mln zł środków pieniężnych. Na likwidację wystarczy. Rabatowy może wiesz dlaczego strona z przetargami w Rabacie jest zablokowana?
Może nie opłacili licencji na antywira, dlatego im stronę zainfekowano ;)
Ale można wejść ignorując ostrzeżenie. Tylko nie wiem czemu zniknęła oferta przetargowa na pakiet (RS + eLDe + sklepy + reszta) skoro przetarg jest do 10.09.2013.
Ktoś ma jakieś przecieki odnośnie owego przetargu?
Dawno, dawno temu udzieliłeś tu mnóstwo informacji, które bomifanów powinny skłonić do ucieczki. Kto pisał: " Tylko Zenkowi nic nie mów" został ugotowany.
To jest przeszłość na którą nie mamy wpływu, więc nie rozmawiajmy o niej.
W Osowie otwiera się sklep. Czy wiesz kto to taki?
Dla mnie to samobójca.
Chyba, że będzie to Lidl.
Na mabionie też idzie zgodnie z twymi przewidywaniami, ale muszę przyznać, ze jakiś sternik dzielnie tam podtrzymuje kurs podawaniem tlenu i robiąc transakcje z samym sobą... ;-D
Zenek, znalazłeś gdzieś info, że syndyk już coś sprzedał z bomiresztek i za jaką cenę?
No i najwazniejsze - kto był nabywcą? (coś/ktoś związany z Cierpiszem?)
A chyba za 15 sesji gasimy swiatło i powitamy bomikolekcjonerów...;-D
Moim zdaniem tam sytuacja się nieco zmieniła. Po info "z dupy wziętym" i windzie, kto się miał zrucić ( na przykład ci, którzy grali na zwyżkę po wejściu na Duży Parkiet), ten się zrzucił. Zostali rasowi Mabionfani, a to raczej gwarantuje stabilność kursu.
Kurs jest trzymany - to nie ulega wątpliwości - przez Ratownika Medycznego.
Mabion jest kompletnie niewidziany przez nikogo. Świadczy o tym: WIG o 6% w dół, a Mabion stoi w miejscu.
Dla mnie Mabion to BARDZO ciekawa spółka lecz na razie tylko do obserwacji.
Nie chwaląc się. Dla mnie farmacja... od 15 lat, kto z kim śpi i dlaczego.
Tylko należy pamiętać: ja jestem tym "mądrym" inwestorem, ale kurs zależy od tych "głupich", czyli od 99,9% inwestorów.
Bomi
Oprócz tego, co jest w raporcie.
Lokal po Bomi w Osowie został wynajęty i uruchamia się tam sklep spożywczy. Pod czyim szyldem? Nie wiem. Ja się cieszę, bardzo cieszę. Ciekawe jednak jak sobie poradzi. W promieniu 100 - 200 metrów jest Biedronka, trzech firmowych rzeźników, dwóch piekarzy i dwa warzywniaki. Do tego każdy gdańszczanin zjeżdżający z centrum mija Auchan albo Real - Auchon. I Selgros na dokładkę.
Mam wrażenie, że Biedronka zagryzie go błyskawicznie.
Biedronka się nauczyła, że na biedocie się nie zarobi. Szynka schwarzwaldzka - proszę barco. Świeże ryby - proszę bardzo. Aktualnie jest promocja (co w typowych dyskontach się nie zdarza).
Ciekawy eksperyment.
Zobaczymy, czy Bomi w Osowie nie miało racji bytu, czy było tylko źle zarządzane.
Na razie nie. Coraz mocniej wgryzam się w boryszew i chcę go poznać giełdowo i biznesowo tak dokładnie jak onegdaj wgryzałem się w bomi. Bo potencjał tu widzę ogromny, a strategię zarzadu - na ile ją rozumiem - popieram. Wzrosty są kwestią niedługiego czasu. Skup trwa intensywnie, spekuły nie widac (za dużo waloru?), restrukturyzacja niemal zakonczona, fabryki w rRsji uruchamiaja się.
Wprawdzie kurs spółki a jej wartość to dwie różne sprawy, ale sądzę, ze po uspokojeniu rynków (globalnie) to własnie borek będzie jedną z najtrakcyjniejszych fundamentalnie spółek gpw.
Przyglądam się Twej hygienice, ale za często nie podobają mi się tu niektóre transakcje. Czasem jest zabawa jak na mabionie, stąd mam dystans.
Jak możesz, napisz jakie widzisz zagrożenia fundamentalne (perspektywa 6-12 mcy).
Ja tą spółką interesowałem się gdzieś pół roku temu.
Nie znalazłem w niej nic ciekawego.
Dzisiaj zajrzałem na stockwatch.pl
Zobaczyłem wskaźnik Altmana na poziomie CCC-.
Do tego straty.
Dziękuję, nie tańczę.
Nie jestem zainteresowany analizą fundamentalną, a na wypalanie sobie oczu komputerem i śledzenie, kto i po co kupuje - sprzedaje, też szkoda mi moich oczu.
Moim zdaniem: "Der Zug ist schon abgefahren".
Masz trzymaj, a najlepiej zajmij pozycję do wyjścia.
Mnie ta spółka przestała interesować fundamentalnie, a na obserwację kursu minuta po minucie nie mam czasu. Nawet nie czytałem jej ostatniego bilansu. Przy C/Z 13 uważam, że trzeba zrobić: Pa, pa! Nawet, gdyby się ten wskaźnik miał podwoić. Nie mam czasu, możliwości, ani ochoty śledzić, czy kurs rośnie z powodu stymulanta, czy zaufania rynku.
Mnie by zainteresowała taka Hygienika II - spółka po przejściach, gdzie zobaczę w bilansach i komunikatach, że sanacja się udała.
Nie znajdę, to kasa wyląduje w banku na koncie. Nie mam parcia, aby coś koniecznie posiadać w papierach. Tak jak w pokerze - nie przy każdym rozdaniu warto wchodzić do gry.
Zarządzanie do niczego i rada nadzorcza też. Innym się opłaca przejąć sklepy i zarabiać na handlu, spółce nie opłacało się. Zarząd który dąży do przekazywania majątku kołesiom i potem do likwidacji spółki powinien ponieść odpowiedzialność za swoje czyny.