Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Rabatowy - supplement

Mabion.

Moim zdaniem tam sytuacja się nieco zmieniła. Po info "z dupy wziętym" i windzie, kto się miał zrucić ( na przykład ci, którzy grali na zwyżkę po wejściu na Duży Parkiet), ten się zrzucił. Zostali rasowi Mabionfani, a to raczej gwarantuje stabilność kursu.
Kurs jest trzymany - to nie ulega wątpliwości - przez Ratownika Medycznego.
Mabion jest kompletnie niewidziany przez nikogo. Świadczy o tym: WIG o 6% w dół, a Mabion stoi w miejscu.

Dla mnie Mabion to BARDZO ciekawa spółka lecz na razie tylko do obserwacji.

Nie chwaląc się. Dla mnie farmacja... od 15 lat, kto z kim śpi i dlaczego.
Tylko należy pamiętać: ja jestem tym "mądrym" inwestorem, ale kurs zależy od tych "głupich", czyli od 99,9% inwestorów.

Bomi
Oprócz tego, co jest w raporcie.
Lokal po Bomi w Osowie został wynajęty i uruchamia się tam sklep spożywczy. Pod czyim szyldem? Nie wiem. Ja się cieszę, bardzo cieszę. Ciekawe jednak jak sobie poradzi. W promieniu 100 - 200 metrów jest Biedronka, trzech firmowych rzeźników, dwóch piekarzy i dwa warzywniaki. Do tego każdy gdańszczanin zjeżdżający z centrum mija Auchan albo Real - Auchon. I Selgros na dokładkę.

Mam wrażenie, że Biedronka zagryzie go błyskawicznie.
Biedronka się nauczyła, że na biedocie się nie zarobi. Szynka schwarzwaldzka - proszę barco. Świeże ryby - proszę bardzo. Aktualnie jest promocja (co w typowych dyskontach się nie zdarza).

Ciekawy eksperyment.
Zobaczymy, czy Bomi w Osowie nie miało racji bytu, czy było tylko źle zarządzane.

P.S.
Coś Ci rzuciło się ciekawego w oczy?

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.