Już widzę powodzenie tego wezwania. Niech zapomną przy tej cenie. Gdyby z taką ceną wyjechali jakieś pół roku temu, no to jeszcze szansa byłaby. A teraz, gdy spółka poprawia wyniki, ma w planie sprzedaż nieruchomości i jedynym kierunkiem kursu jest północ oraz przy stosunku ceny do wartości księgowej poniżej 0,7 to chyba musieliby podnieś tę wycenę na jakieś 2,3-2,4 PLN.
Ja niżej niż 3 zl nie sprzedam,a trochę ARM skupilem w swoim czasie. Komuś padła instalacja w PZu,sądzą że za grosze skupią a potem Chińczykom opylą po 10 zł za akcję.
Spółka z Polski w wzywa do sprzedaży akcji Armatury Kraków po cenie 10 zł
kupimy 36,23 % akcji
zapisy na sprzedaż od poniedziałku w biurach maklerskich
Dziwne, że są tacy frajerzy którzy puszczają armaturę w tydzień po wezwaniu po 1,7-1,8 zł, chociaż widać wyraźnie, że minimalna cena po jakiej pójdą akcje to min 2,2 max 3 zł. Nie wiem czy Ci ludzie którzy teraz sprzedają armaturę nie rozumieją po co się inwestuje na giełdzie? To kolejny szok dla mnie jak bardzo można być ciemnym i grać na giełdzie. Przecież wystarczyłoby, aby poczekali ze 2 tygodnie i zgarnęli po 20% więcej. I tak PZU będzie zdeterminowane aby zamknąć temat w październiku, bo raczej na pewno mają inwestora na 100% akcji. inaczej nie robiliby tego cwanego posunięcia po 1,7.
Tylko pod żadnym pozorem nie dajcie się wyleszczyć odpowiadając na wezwanie.
Niczym nie ryzykujecie a zarobić można sporo, dajcie poprowadzić tą grę z PZU zarządzającym z TFI. W najgorszym przypadku który oczywiście może się wydarzyć ale prawdopodobieństwo oceniam na 1% tj: zakończył się termin wezwania a PZU ma powiedzmy 92% to muszą zrobić wykup przymusowy z ceną z wezwania-- więc szykujcie się na dużą kasę
Ja sam już nie wiem, co jest grane. Z jednej strony wezwanie z ceną, która dla wielu analityków jest ceną zdecydowanie niską. Z drugiej strony opinia zarządu spółki, zgodnie z którą cena ta jest wartością zgodną z oczekiwaniami rynkowymi. Około 33% akcji to free float. W Armaturze nie ma innych funduszy, większe pakiety mają osoby fizyczne wchodzące w skład zarządu Armatury. Decydujące znaczenie będzie mieć tutaj ruch tych osób. I teraz pytanie: czy trzymają z nami drobnymi inwestorami, czy już zostaliśmy wydymani.
Naprawdę nie wiem, co myśleć. Spółka aktualnie wychodzi na prostą i teoretycznie warto ją zachować w portfelu nawet pod kątem ewentualnej dywidendy. Ale jeżeli wezwanie doszłoby do skutku, to kilka tysięcy jestem w plecy.
Gdybyś stanął powiedzmy gdzieś na rynku owocowym i głośno ogłosił że od jutra kupujesz wszystkie papierówki które OBECNIE!!! znajdują sie w skrzynkach po cenie 1,7 a ktoś oferuje ci po 1,3 co ty byś zrobił ?. LOL
"Według Krzysztofa Pado, analityka BDM, dla akcjonariuszy mniejszościowych cena nie jest atrakcyjna, bo spółka ma poprawiać wyniki. – Sam prezes powiedział, że w 2015 r. widzi kurs na poziomie 3 zł – dodaje Pado. Zaznacza, że w akcjonariacie Armatury poniżej progu 5 proc. są inwestorzy finansowi (m.in. Nordea OFE, Quercus TFI, Aviva Investors), którzy mogą dążyć do podwyższenia ceny w wezwaniu. Tym bardziej że dla PZU to relatywnie niewielki wydatek.
– Musimy się zastanowić, czy odpowiedzieć na wezwanie, ale wydaje się, że oferowana cena jest zdecydowanie zbyt niska – mówi przedstawiciel jednego z akcjonariuszy finansowych Armatury."
Te 30 s. szukania przedstawia tylko spekulacje i przypuszczenia, komunikatu o posiadaniu nie było. Na początku roku ofe pokazują zaangażowanie za poprzedni rok tam szukaj
Fundusz wzywajac do dematerializacji akcji szantażuje pozostałych akcjonariuszy i chce ich przymusic do sprzedazy akcji w wezwaniu. To nie przystoi wiekszościowemu akcjonariuszowi.(patrz walka w Dębicy) A sprzeciw na NWZA poparty wpisaniem do protokołu umozliwi walke sądowa. A może zarzad zleci dokonanie rzeczywistej wyceny spółki podobnie jak zrobiły to PULAWY. Gdzie jest szacunek do akcjonariusza mniejszościowego ?.
Moim zdaniem przegłosują przymus i będą mieli w d... drobnych graczy, prezes powiedział o 3 zł , jak się pokumali, że teraz kurs zacznie rosnąć to chcą jak najszybciej wykupić, żeby im średnia za 6mcy nie skoczyła bo wtedy KNF się dobierze do spółki i zacznie sprawdzać wycenę. Teraz chyba generalnie nic nie można będzie podziałać, ewentualnie jak masz grube miliony to skup akcje do 3 zł i utrzymuj taką wartość przez np. 3 miesiące , ale chyba PZU by Ci postawiło takiego batona, żeby nie podnosić średniej, że by się to nie opłaciło.
Moim zdaniem jako wieloletniemu graczowi z armaturą widzianą po 2,4 ale również przetrzymaną przy 1 zł wydaje się trochę beznadziejna ta sytuacja.