Wracam z urlopu a tu same dobre newsy. Kurs wrócił na właściwe tory, firma rośnie w siłę, następny fund kupił akcje a najważniejsze że wszystkie szczekające pieski zamknęły ryje i poszły w pizdu.
Jak poszła przedostatnia pakietówka w cenie 5,41, więc w cenie prawie tej ostatniej - to była to aviva. Więc duże prawdopodobieństwo że to oni, a jak nie oni to ktoś duży
AD- na historycznych maksach - papier zbierany zachłannie. RSI - bezpiecznie pow. 60 do maksów z początku roku jeszcze ponad 20 punktów, MACD ładnie kręci . Nikt normalny akcji nie chce oddawać, czego dowodem była dzisiejsza sesja.
Za chwilę może być info o przejęciu, a także o poszerzeniu stanu posiadania Avivy.
z ta Legia to co niektorzy sie ciesza a ZWG mam nadzieje ze w koncu wybije gora a tu z kolei wszyscy beda sie cieszyc oczywiscie ci co maja akcje nie ci co pizza farmazony i sami nie wiedza po co.
specem od AT nie jestem więc mogę nie mieć racji ale uważam że od 4.4 do 7.00 mieliśmy pięciofalowy wzrost, tera powinna być korekta trzyfalowa abc po której kolejny wzrost pięciofalowy - takie mam obserwacje jutro lub w piątek się pewnie okaże czy idziemy dalej do 9pln czy korekta będzie abcd
Jak czytam na ZWG te wszystkie durne wiadomości o analizie technicznej to zastanawiam sie czy robicie to dla sportu czy z nudów.... To jest newconnect, to jest zwg.....albo uważacie ze ta spółka za 3 lata będzie zarabiać albo nie i pod to obstawiacie.... Analiza techniczna na newconnect nie ma sensu więc nie piszcie tu o AT,Asree, Adupa bo i tak to nie ma sensu....
Owce niespokojnie beczą w zagrodzie, mleko na oscypki się zważyło a na wykresie w bacówce uformowała się Formacja Nieżywych Schabóff i niedopitej śliwowicy łąckiej. Wszystkie znaki wskazują na trwałe przebicie 7 . Ale jak Jankesi pukną Syrię to wszystkie wróżby możemy sobie wsadzić w doopę.
Grupa Kapitałowa Lubelskiego Węgla Bogdanka wypracowała w drugim kwartale 2013 roku przychody ze sprzedaży w wysokości 448,15 mln zł (wzrost o 4,41 proc. w stosunku do drugiego kwartału 2012 roku), zysk operacyjny sięgający 100,72 mln zł (wzrost o 5,96 proc. w porównaniu do drugiego kwartału 2012 roku) oraz zysk netto w wysokości 72,11 mln zł (wzrost o 0,34 proc. wobec drugiego kwartału 2012 roku).Narastająco po pierwszym półroczu przychody ze sprzedaży wyniosły 878,90 mln zł, zysk operacyjny: 188,16 mln zł, a zysk netto: 142,03 mln zł.
Zdecydowanie większy wzrost wydobycia w Bogdance w 3 i 4 kwartale ma być. Właśnie Prezio gada w tvn cnbc. Znaczy się Kobud jak mówią znafffcy to inwestycja w branżę schyłkową... hehe.
Trend długoterminowy od 2 lat- góra. Jak wachnie się w dół o 3 procent to już zlatują się wieszyciele zwały. Pewność to będziesz miał jak będzie po 10, ale co z tego jak akcji nie kupiłeś po 6 czy 5, a nawet 4 jak jeszcze nie dawno nie były. Tu w normie są ruchy i 15 procent w dół na sesji...