Akura Sp. z o.o. złożyła wniosek 4 lipca. Wówczas zarząd EFH argumentował, że żądanie jest bezzasadne w kontekście zawartego niedawno porozumienia z Cefarm Nieruchomości. Miesiąc później sąd wyznaczył funduszowi tymczasowego nadzorcę sądowego, którego zadaniem jest sprawowanie nadzoru oraz w razie potrzeby złożenie wniosku do sędziego-komisarza o nakazanie spółce sporządzenia sprawozdania finansowego.
a teraz zarząd sam złożył wniosek o upadłość..co się zmienilo od lipca??? czy zarząd wtedy kłamał czy teraz??
dostałam do podpisania porozumienia m.in. coś takiego -zgoda na sprzedaż- czy ktoś może się wypowiedzieć czy warto to podpisać????
OŚWIADCZENIE
Ja, niżej podpisany obligatariusz, posiadający 10 (dziesięć sztuk) obligacji serii EF wyemitowanych przez Europejski Fundusz Hipoteczny S.A. z siedzibą w Warszawie, niniejszym wyrażam zgodę na zwolnienie spod zabezpieczenia Obligacji następujących nieruchomości:
a) położonej w Piasecznie (ul. Energetyczna 1), stanowiącej działkę gruntu oznaczoną numerem 21/4 i 21/5, dla której Sąd Rejonowy w Piasecznie, IV Wydział Ksiąg Wieczystych, prowadzi księgę wieczystą o nr WA5M/00357135/4, w przypadku jej sprzedaży za cenę nie niższą niż 2.500.000 zł, jeśli ww. cena zostanie przekazana na wykup obligacji EF;
b) położonej w Malborku (Osiedle Stare Miasto 2), stanowiącej działkę gruntu oznaczoną numerem 219, dla której Sąd Rejonowy Kaw Malborku, V Wydział Ksiąg Wieczystych, prowadzi księgę wieczystą o nr GD1M/00063302/5, w przypadku jej sprzedaży za cenę nie niższą niż 4.000.000 zł, jeśli ww. cena zostanie przekazana na zaspokojenie wierzycieli hipotecznych.
___________________________________________________________________________Data i podpis imieniem Obligatariusza
Strona 1 z 1
PEŁNOMOCNICTWO
Ja, niżej podpisana, jako obligatariusz serii EF spółki pod firmą Europejski Fundusz Hipoteczny S.A. z siedzibą w Warszawie, KRS 0000134613, NIP 5221001153, REGON 010721536, niniejszym udzielam pełnomocnictwa Maciejowi Drogoniowi do podpisania w moim imieniu Porozumienia dotyczącego zasad przeprowadzenia restrukturyzacji zadłużenia spółki Europejski Fundusz Hipoteczny S.A. wobec wierzycieli z obligacji serii EF, w kształcie który otrzymałem/am (od IDEA 18 Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Aktywów Niepublicznych z siedzibą w Warszawie w imieniu którego działa IDEA Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. z siedzibą w Warszawie) i który akceptuję. Kserokopia, parafowanego przez IDEA 18 Fundusz Inwestycyjny Zamknięty Aktywów Niepublicznych z siedzibą w Warszawie oraz Europejski Fundusz Hipoteczny S.A. z siedzibą w Warszawie projektu Porozumienia dotyczącego zasad przeprowadzenia restrukturyzacji zadłużenia spółki Europejski Fundusz Hipoteczny S.A. wobec wierzycieli z obligacji serii EF, stanowi załącznik do niniejszego pełnomocnictwa. Pełnomocnik upoważniony jest również do wykonywania wszelkich niezbędnych czynności, które okażą się konieczne do wykonania niniejszego pełnomocnictwa.
Niniejsze pełnomocnictwo upoważnia Pełnomocnika do udzielania dalszych pełnomocnictw.
Udzielono w Krakowie, dnia …… września 2013 r.
Także dostałem pełnomocnictwo- już podpisałem i odesłałem. Nic nie ryzykujemy - i tak szanse na odzyskanie pieniędzy są małe więc warto skorzystać z opcji dodatkowego zabezpieczenia.
Wczesniej nabyc troche udzialow, zgodzic sie na restrukturyzacje i wywalic akcje jak bedzie rajd ze wzgledu na rozwiazanie problemow... a bedzie jak sie zgodza wszysc.
o to fajnie...można Ciebie pozwać o wprowadzanie fałszywych informacji jak nie będzie takiego wycofania... Polecam każdemu kto od dzisiaj kupi i straci zanotować sobie nr ip tego Pana i w razie czego zawsze dochodzić swoich praw. Wiecie takie ubezpieczenie od ryzyka. A dzieciaku szykuj kaskę na za celowe wprowadzanie innych w błąd :)
Dnia 2013-09-10 o godz. 13:35 ~Olek napisał(a):
> o to fajnie...można Ciebie pozwać o wprowadzanie fałszywych
> informacji jak nie będzie takiego wycofania... Polecam
> każdemu kto od dzisiaj kupi i straci zanotować sobie nr ip
> tego Pana i w razie czego zawsze dochodzić swoich praw.
> Wiecie takie ubezpieczenie od ryzyka. A dzieciaku szykuj
> kaskę na za celowe wprowadzanie innych w błąd :)
a ty sobie zanotuj, że słowo pewnie posiada różne synonimy. W tym własnie konteście zostało użyte jako " chyba" prawdopodobnie " bodajaże. Więc z "pewnością" niewiele ma to wspólnego. "Pewnie" każdy sąd by to wyśmiał. Nie odnoszę się tutaj absolutnie do sytuacji EFH tylko do bezsensu Twojej oraz Twoich poprzedników wypowiedzi.
Czemu tak sadzisz. Wydaja mi sie ze zta upadlosc to tzw sciema ze zkupic resztke co zostala Zreszta pewnie w ciagu kilku tygodni sie wyjasni czy wszystko stracone czy beda silne wzrosty .Ja obstasiam ta druga opcje
Pozdro.