wszystkie nieruchomości kupione na kredyt !!! obligacje na 30 mln nie wykupione !!!! strata w 2012 roku 18 mln !!!! w 2013 pogłębienie strat !!!! w zarządzie spółki niejaki leszczyński z idmsa !!!!! pozdrowienia dla mongoła olka !!!!
A dla tych co na forum sa od wczoraj to wklejam cytat joli z przed miesiąca
Re: Jeden vice prezes mniej w EFH
Autor: ~jola [83.7.158.*], 2013-05-30 08:22
widzisz mongole olku ile nieruchomości ma efh i spółki zależne ,wartość nieruchomości to ponad 300 mln zł a do spłacenia obligacji za mniej niż 30 mln zł a i nowy inwestor wyłoży 100 mln zł . dziękujemy ci za ten post powyżej teraz już wszyscy widzą jakie duże aktywa posiada efh i jak bardzo jest niedowaetościowana !!!!!
pomijając wasze czułości z jolą vel jolkiem na tym forum oraz wiedząc, że jestem tutaj na zakupach napiszę, że na mojego nosa, to tutaj będzie jeszcze nie jeden podjazd do góry
ryzyko jest duże: wycofanie się cefarmu z intencji listownej ;) oraz brak innych nabywców nieruchomości
realizacja warunków zawieszających z listu intencyjnego będzie za każdym razem podgrzewać atmosferę...
a teraz konkretnie:
ktoś wie czy ludzie z cefarmu (lub rzeczoznawcy) oglądają i wykonują operaty szacunkowe nieruchomości?
na wszystkim można zarabiać i tracić (w obecnych czasach spadki na GPW są normą)
a jeżeli chodzi o realizację transakcji sprzedaży nieruchomości EFH to w tym przypadku mamy do czynienia z sytuacją WIN-WIN (EFH-Cefarm)
a dla mnie to ryzyko jest akceptowalne nawet przy zaangażowaniu znacznej części koszyka, warunki zawieszające listu intencyjnego są realistyczne i rygorystyczne zarazem,
irytuje mnie tylko ta kwota 100 mln zł