Tu macie namiary na The Best rozwala Tarika w pierwszej rundzie http://www.linklaters.com/Locations/Pages/Poland.aspx
tylko jest jeden problem kasa .....
He, he. Polecenie tej kancelarrii to jedyny sensowny pomysł w tym całym bełkocie.
"Pani prawnik" za 3 stówki od łebka - Panie i Panowie będźcie poważni bo to przestaje być śmieszne. Wiecie ile i janie kancelarie stoja za Tariko?!
To nie jest polecenie kancelarii - zadzwon ile by chcieli za zaznajomienie sie ze sprawa.A mozesz mi wymienic jakie kancelarie stoja za Tarikiem??????????
Większośc osób wpłaciła pani mec.te 300 zł. Mieliśmy z nia spotkanie ,więc jej wierzymy. Jak będzie nas dużo to koszta będą mniejsze.Mam nadzieję że to wygramy RAZEM
Uwazam ze nie ma znaczenia czy sprawe bedzie prowadzil mecenas z dlugoletnim stazem czy osoba bez dlugiego stazu.Wazne jest podejscie do tematu i ustalenie czy jest punkt zaczepienia zeby merytorycznie prowadzic dzialania prawne.Nikt sie nie bedzie bil ani przekrzykiwal z prawnikami Tarika.A czasami kancelarie ktore nie sa znane z nazwy nie wchodzace wzadne uklady zawodowe i towarzyskie moge wiecej zdzialac.Uwazam ze jezeli jest prawnik ktory merytorycznie jest przygotowany do sprawy,mlody z ambicjami i chce nam pomoc to nalezy go zatrudnic i szanowac.Jest to sprawa ktora daje korzysci obopolne.Nam odzyskac pieniadze a Pani mecenas zaistniec publicznie co moze miec przelozenie na jej przyszlosc.
Z tego co mi udało sie ustalic Pani mec. ma 10-letnie doświadczenie zawodowe.Sama aplikacja adwokacka trwa 3 lata to nie wiem skąd te 6 miesięcy..........
Zuchy !
Ale spółka z którą się będziecie sądzić za 3 stówy od łepka jest w HAMERYDZE !? Wiecie o tym ?
To trochę daleko a i wyroki pełowskich sadów tam nie sięgają.
Rusek Tarik ma wszystkie aktywa w tym polskie spółki w nowej spółce ustanowionej wyrokiem sądu.
PO CH11 nie ma żadnego regresu do żadnych aktywów starej spółki w tym do polskich spółek.
Można to porównać z sytuacją w Polsce kiedy kupujesz aktywa np. akcje spółki zależnej od syndyka upadłej spółki matki. Jako wierzyciel upadłej spółki a tym bardziej akcjonariusz nie ma żadnego regresu do tych aktywów.
Po za tym to wszystko się dzieje w jurysdykcji amerykańskiej.
Czy zadaliście Waszej Pani Mecenas jakiekolwiek podstawowe pytania, chociażby właśnie takie ?
Dnia 2013-06-26 o godz. 14:23 ~Woznica napisał(a):
> Dnia 2013-06-26 o godz. 12:50 ~Billy napisał(a):
>
> Czy zadaliście Waszej Pani Mecenas
> jakiekolwiek
> podstawowe pytania, chociażby właśnie takie ?
Ooo! Widze,
> ze oczekujesz aby tutejsze matoly zaczely myslec. Oni nie
> maja czym...
DODAJ ŻE JESZCZE NIECH NIE MYŚLĄ JAK WIEŚNIAKI Z BATEM , CHYBA ŻE TEN BAT JEST NA RUSKA Z....................A heeeee.... heeeeee....
co to za super "pani mecenas" co nie ma swojej kancelarii ani nie można jej też znaleźć w necie
jako kto będzie za was występowała i kto będzie z nią gadał jak nie będzie miała pełnomocnictwa
i co top za gadanie że 300 pln za przygotowanie sprawy - potem będą kolejne 300 zł i kolejne a sprawa w ogóle nie trafi do sądu - to jakiś bełkot i naciągactwo
Jak nie wiecie za co jest to 300 zł to proszę nie komentujcie.
Albo sami slugusi Tarika, albo PR z CEDC sie tu produkuje, żeby ludziom mieszać w głowach, albo co gorsza winne całej tej sytuacji polskie instytucje publiczne.
Dnia 2013-06-26 o godz. 15:18 ~Geo napisał(a):
> Widzę ze pojawili się sami wujkowie dobra rada.
Jak nie
> wiecie za co jest to 300 zł to proszę nie komentujcie.
> Albo sami slugusi Tarika, albo PR z CEDC sie tu produkuje,
> żeby ludziom mieszać w głowach, albo co gorsza winne całej
> tej sytuacji polskie instytucje publiczne.
to napisz co jest za te 300 pln
z niej taka mecenas jak ze mnie zakonnica - podaj jej dokładne namiari i nr wpisu na listę - właśnie jaką - adwokatów czy radców prawnych bo nie wiadomo
To właśnie tak jest w życiu.
Każdy musi się uczyć na własnej skórze i za własne pieniądze.
Chętnie wrócę na to forum za 6 miesięcy...
Pogratulować zwycięzcom. Będziecie tu jeszcze ?
Wszyscy się czegoś nauczymy.
Ja oczywiście też.
Żeby anulować akcje powinien byc równolegle wyrok sądu w polsce na podstawie wyroku sądu z USA. A jak na razie to Kdpw wydał decyzję o usunięciu akcji na podstawie komunikatu spółki. Rzeczywicie państwo prawa. Takie rzeczy tp nawet już w krajach 3 świata się nie zdarzają. Kompromitacja albo działanie celowe? Powinien się temu przygladnac prokurator albo nawet komisja śledcza jak zostaje przejęty majątek polskiej zdrowej spółki przez najpierw udającego ratownika a w rzeczywistości zwykłego złodzieja.
Najlepiej udawać że wszystko jest ok a winni są chciwi drobni.
Nie chcę tego niepotrzebnie kontynuować bo według większości na tym forum jestem wysłannikiem piekieł, albo co najmniej Tarika.
Zwracam uwagę że że CEDC notowane na NASDAQ i w Wawie to spółka prawa amerykańskiego.
Nie istnieje coś takiego jak "równoległy wyrok sądu" w różnych jurysdykcjach. O spółkach prawa amerykańskiego decydują amerykańskie regulacje prawne i amerykańskie sądy. To koniec. Wbrew temu w co wielu chce wierzyć.
Niemniej jednak życzę powodzenia i zwycięstwa.
Tu piszą chciwy , niechciwy , pazerny - to niech mi ktoś wytłumaczy po co jest giełda i kto powinien na niej pilnować prawa żeby złodzieje na niej nie grasowali ,,,,, wychodzi na to że leszcze muszą się sami bronić.... a te nie chciwe to sobie tak inwestują dla parady heeee.. heeee...
Chcecie skarżyć Tarika? A za co? Poszedł na układ z wierzycielami, zapłacił kasę i przejął bankruta. Amerykański sąd to przyklepał. Koniec kropka. Jak komuś komornik zabiera mieszkanie bo nie spłacał długów to tego co to mieszkanie kupił na licytacji nazwiecie złodziejem?
Dnia 2013-06-26 o godz. 16:44 ~Woznica napisał(a):
> Dnia 2013-06-26 o godz. 16:19 ~Matoł napisał(a):
>
> wychodzi na to że
> leszcze muszą się sami bronić
> Jakbys zamienil "sie sami bronic" na
> "sami myslec" to bys powiedzial po raz
> pierwszy w swoim zyciu cos z sensem.
JAK TY MÓWISZ ŻE JA NIE MÓWIE SENSEM TO PRZYJACIELU KUP SOBIE OKULARY TAKIE JAK HELA Z KOPYDŁOWA .......
Jeśli wy się chcecie sądzić w stanach przeciwko markowi to powodzenia. Szukajcie sprawiedliwości w polsce bo tutaj też jest konflikt z prawem i tu macie szansę. Moja opinia
Dnia 2013-06-26 o godz. 17:23 ~ms napisał(a):
> po co się sądzić wystarczy nie pić ich świńskiej wódy.
> Upadną i będzie tak jak być powinno od poczatku
Oczywiście, bo Polska to pępek świata a byli akcjonariusze CEDC to najwięksi odbiorcy wyrobów CEDC:) Zejdźcie na ziemię i rozejrzyjcie się dookoła. Stanowicie może 0,00001% klientów CEDC. Czy kupicie ich wódkę czy nie, nikt tego nawet nie zauważy.
Szanowany polski biznesmen prowadzący spółkę jeszcze do niedawna w WIG20, poprzez zbieg różnych czynników doprowadza do ogromnych strat finansowych w spółce. Ponieważ ma problem że splacaniem długu i rolowaniem obligacji zakłada spółkę XXX.finance w USA i przenosi wszystkie aktywa przenosi do nowej spółki. W międzyczasie ponieważ spółka ma problemy biznesmen i jego znajomi skupują obligację i doprowadzają do chapter 11 i przejmują całą spółkę, która po kilku miesiącach zaksieguje pewne pozycje inaczej i sie okaze że spółka reguluje swoje zobowiązania.
Taka sytuacja przy odpowiednio prowadzonych działaniach może zdarzyć się w każdej spółce. I wszystko dzięki bezczynności polskich instytucji.
I jeszcze jedno pytanie na koniec. Gdzie będą spływać podatki z Cedc,
Wg. Informacji że spółki firmy działały w europie bez zakłóceń. Za kilka miesięcy ala produkcja zostanie przeniesiona do Rosji, gdzie niby były problemy.
Naprawdę gratuluję pozbycia się najlepszych produktow eksportowych. cała europa się z nas teraz śmieje.