Jak są wzrosty to ten c h u j zawsze wychodzi z nory i prorokuje rajdziki, upy, północe itp. Sutkowski to jego rodzina, kancelaria pisze skargi do KNF i jest jak Wszechmogący, pojeb za dychę z czterema akcjami w kieszeni.
do wczoraj miało być przejęcie :) coś nie ma żadnego komunikatu w tej sprawie czyżby przejęcie nie doszło do skutku ? O prognozach też nic nie słychać :/ jak mam ponownie zapakować się w spółkę to oczekuję tych informacji i to raczej szybko :)
przejęcie przy takich wycenach spółek?
wielu dobrych analityków (nie pismaków gazetowych) uważa, że wkrótce przyjdzie głęboka przecena, kto wie czy nie krach na giełdach, czy kupowanie spółek w takim momencie to dobry timing?
osobiście wolałbym teraz sprzedawać spółkę niż kupować.
do tego kupowanie spółki z branży górniczej jaki ma mieś sens? czy zwg chce w ten sposób zwiększyć sprzedaż swoich produktów? że więcej czegoś sprzeda przy pomocy tej przejmowanej spółki? nie bardzo wiem dlaczego, rozumiem spożywkę, towary szybko zbywalne, ale w przemysłówce? albo towar jest dobry i się sprzedaje albo się słabo sprzedaje.
czyli rozumiem że chcą wejść w nowe rynki w nowe produkty? nie bardzo to widzę, z reguły tym co chcą wejść w nowy rynek wydaje sie to proste, a schody zaczynaja się, gdy chce się te nowe produkty sprzedać.
według mnie dobrym niusem byłaby rezygnacja z tego przejęcia, byc może to że nie ma informacji to dobra zapowiedź.
Dnia 2013-06-08 o godz. 22:33 ~moim zdaniem napisał(a):
> przejęcie przy takich wycenach spółek?
wielu dobrych
> analityków (nie pismaków gazetowych) uważa, że wkrótce
> przyjdzie głęboka przecena, kto wie czy nie krach na
> giełdach, czy kupowanie spółek w takim momencie to dobry
> timing?
osobiście wolałbym teraz sprzedawać spółkę niż
> kupować.
do tego kupowanie spółki z branży górniczej jaki
> ma mieś sens? czy zwg chce w ten sposób zwiększyć sprzedaż
> swoich produktów? że więcej czegoś sprzeda przy pomocy tej
> przejmowanej spółki? nie bardzo wiem dlaczego, rozumiem
> spożywkę, towary szybko zbywalne, ale w przemysłówce? albo
> towar jest dobry i się sprzedaje albo się słabo sprzedaje.
> czyli rozumiem że chcą wejść w nowe rynki w nowe produkty?
> nie bardzo to widzę, z reguły tym co chcą wejść w nowy
> rynek wydaje sie to proste, a schody zaczynaja się, gdy
> chce się te nowe produkty sprzedać.
według mnie dobrym
> niusem byłaby rezygnacja z tego przejęcia, byc może to że
> nie ma informacji to dobra zapowiedź.
Opieraj się dalej na opiniach analityków i napychaj im kieszenie.
zobacz jak Parkiet pisał o funduszach IDEA TFI i nagradzał te fundusze
poniekąd to fundusz Idea TFI kupowały akcje Hawe, wiesz od kogo?
poszukaj więcej na forum Hawe...
albo się przejmuje i konsoliduje rynek poprzez ekspansje i zdobywanie rynku albo się kisi ogóra
ZWG przejmuje i się rozrasta jak biedronka co wielu się śmiało a stała się liderem i zdobywa rynek
Giełda stwarza możliwości do rozwoju dla firm poprzez pozyskanie kapitału
Niebawem 15zł
korekty na rykach nie będzie 1,5 roku wzrostów, kasa płynie na giełde,a płytkie korekty zawsze będą
hehe płytkie korekty :) spadek z 8,90 do nawet 5,20 :) niepowiedziałbym że to była płytka korekta :) przebije 7 zł kupię znowu to do tego czasu nie tykam :)
oczywiscie ze jestem leszczem :) i to nie ma zadnego znaczenia rekiny nie wchodza na takie leszczowe fora jak tutaj :) tylko zauwaz ze przy spadkach tez leszczyna nie sprzedawala :)
Dnia 2013-06-09 o godz. 14:10 ~piter18pl napisał(a):
> oczywiscie ze jestem leszczem :) i to nie ma zadnego
> znaczenia rekiny nie wchodza na takie leszczowe fora jak
> tutaj :) tylko zauwaz ze przy spadkach tez leszczyna nie
> sprzedawala :)
Piter18 nie pier--l. Sam zesrałeś się w pory jak leciało i sprzedałeś wiec nie pisz, że leszczyna nie sprzedawała skoro sam nim jesteś. A innym radziłeś tu na tym forum żeby trzymali do przejęcia. Twoja wiarygodność jest zerowa.
trzymam póki trend wzrostowy jest zachowany dlatego od kilku lat zarabiam i nie musze srac w pory uciekam z zyskiem i mam to gdzies nie sralem przy 5 zl :) masz system zarabiasz nie masz jestes dawca kapitalu cioteczko :)