• Jola Autor: ~Billy [87.206.237.*]
    Może zrobimy zrzutkę na sfinansowanie edukacji Joli ?
    Chociaż w podstawowym zakresie.
    Ja 100 akcji EFH.
    Wedle teorii Joli to kupa kasy.
  • Re: Jola Autor: ~kiebi [31.175.208.*]
    Chętnie złoże sie na twoją edukację jak nie wiesz jak wycenia się spółkę to sie nie odzywaj. Zapewne i tak nie będziesz w stanie tego zrobić ale policz sobie ile warta jest spółka liczona metodą odtworzeniowa lub likwidacyjną ( czyli zakładając że cefarm to ściema i spółka zostaje przy tym co ma) No cwaniaczku zobaczymy jak ty jesteś w edukowany
  • Re: Jola Autor: ~Olek [89.72.112.*]
    a jak to się ma do tego że Jola perfidnie pomija zadłużenie spółki????!!! i nie bierze pod uwagę że 100 mln to nie darowizna???!!!
  • Re: Jola Autor: ~syndyk [80.52.235.*]
    no wg metody likwidacyjnej to zapewne spółka jest warta tye ile wynagrodzenie syndyka/likwidatora - jesli chodzi o wierzycieli
    brak słów,
    Olek a co ma do tego że Jola nie bierze zobowiązań ( aczkolwiek powinna ) ?? potraficie wycenić tą spółkę

syndyk - zmień sobie nick i czas poczytać trochę książek
    gościu nie wiem co Ty czytałeś czy brałeś ale jeżeli moje mieszkanie jest zadłużone to warte jest ono mieszkanie minus dług ... A jeżeli patrzymy od strony spółki - to spadające przychody i strata na działalności podstawowej chyba jednak też ma znaczenie :) Pominę już - 50 mln z zeszłym roku bo rzeczywiście o takich przewałach to może czytać w książkach... sądowych :)))
    słów brak - napisałem że powinna wziąć zadłużenie a znaki zapytania były do całego zdania
    a jakie znaczenie mają przychody czy zyski do tych metod co napisałem ??
    przychód i dochód mogą mieć znaczenie jak bedziemy liczyć wartość spółki metodą dochodową

czy jak masz kredyt z LTV 30% to oznacza że nic nie dostaniesz z mieszkania jak ci bank je zajmie ?? w tym przypadku jest dokładnie tak samo obliczcie ile sobie jedną z tych metod ile kosztuje ta spółka a później kogoś obrażaj
    tak o dochodową mi chodzi bo jakoś ją pomijałeś... Ta dyskusja jest jałowa... a swoją drogą bardzo jestem ciekaw jak wycenisz nieruchomości które są w posiadaniu EFH... Dobra szkoda gadać ale w jednym masz racje każdy rozsądny człowiek wie ile może być warta spółka która rok kończy stratą 50 mln złotych, w której przychody od kilku kwartałów spadają po kilkadziesiąt procent, która nie jest w stanie regulować zobowiązań (wniosek do sądu) i która wg listu lada moment sprzeda wszystko co ma aby zostać zarządcą hoteli nie swoich hoteli... oczywiście jak ktoś w ogóle łyka tą ściemę z Cefarmem :)
    No i tu widać że nie potraficie wyceniać spółki
    bo wycene dochodową się robi jak spółka ma dochód
    a likwidacyjną lub odtworzeniową jak spółka nie ma dochodu

co do zysku to też nie chce sie za bardzo wypowiadać ale np. amoryzacja jest kosztem która nie jest wydatkiem a wpływa na zysk netto ... itd
    aczkolwiek nie pomijam tego że dobrze nie wygląda pod względem dochodowym ale właśnie po to są inne wyceny aby móc sie nimi kierować
    proponuję nauczyć się czytać ze zrozumieniem i nie interpretować zbytnio... Odpowiedz na pytanie w jaki sposób wycenisz nieruchomości będące własnością spółki?
    bardzo prosto biegły refident podpisuje się pod raportem ( żaden raczej nie zaryzykuje licencją nie wiedząc pod czym sie podpisuje )a do tegona te nieruchomości juz były odpisy spójrz w dokumenty finansowe
    no właśnie i tutaj Twoje tezy zderzają się ze światem rzeczywistym... Gwarantuje Ci, że tą samą nieruchomość można wycenić na milion sposobów niczym nie ryzykując... Ty wierzysz, że ksiąg i wycen pilnują uczciwi ludzie a ja uważam, że EFH od debitu to wehikuł finansowy i w koło zatrudnieni są sami szubrawcy i przekrętasy... Zapewniam Ciebie, że już całkiem niedługo wyjdzie na jaw kto ma racje...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.49.86.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jola Autor: ~jola [83.7.146.*]
    oluś pozostaje pytanie jeśli spółka jest taka zła to co robisz na jej forum , jest 430 jnnych spółek na gpw możesz się tam produkować ,zadaje ci to pytanie oluś od tygodni i jakoś nie ma odpowiedzi , ja wiem i ty wiesz że przegapiłeś dołek oluś i żal ci dupe ściska że tak rośniei ta żle postrzegana przez ciebie olusiu spółeczka !!!!
    jestem na tym forum od dwóch lat a więc od czasu kiedy Ty jeszcze nie widziałaś co to jest GPW i specjalnie dla Ciebie nie będę powtarzał dlaczego... Ani jedna Twoje śmieszna teoria się nie sprawdziła i mam nadzieję, że poniesiesz za to karę w postaci mega straty na EFH. Kłamiesz, wyzywasz, oszukujesz i pomijasz fakty i liczę że sprawiedliwość Ciebie dopadnie... :)))
    widzisz oluś odnośnie spółki nie masz żadnych argumentów !!!! dlaczego tu jesteś jeśli spółka jest zła !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja kupiłam po 40 groszy i dalej czymam bo cena do wartości księgowej oluś to raptem 0 ,08 !!!!! a ty co tu robisz !!!!
    podziwiam jak władze spółki rozgrywają całą tą sytuacje...niezbyt często można zobaczyć jak oszuści w biały dzień wyprowadzają kasę ze spółki, jakie ciekawe zabiegi stosują aby upłynnić gorący towar... to naprawdę pasjonujące co dzieje się na EFH i bardzo uczące... Jak kilkoma prostymi ruchami wzbudzić nadzieję w sytuacji beznadziejnej, jak stosować manipulacje w tv czy tworząc dziwne dokumenty... Bardzo cenna wiedza jak w świetle prawa czy na granicy prawa robić w balona setki czy tysiące ludzi a także KNF, sądy itd. Wkrótce i Ty mam nadzieję poznasz ten smak :)
    oluś mam dla ciebie propozycje , idż do lekarza po twoich śmiesznych wypocinach można wywnioskować że jest z tobą coś nie tak !!!!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.185.53.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Jola Autor: kowal2200 [82.139.42.*]
    Jola jest raczej słupem który dziś jest jolą za miesiąc będzie kaziem, zdzisiem itp. Będzie tu do momentu aż się znudzi albo stanie się kompletnie niewiarygodna,czyli kurs <0,4 zł. Na razie będzie się kręcić jak smród po gaciach i zaklinać rzeczywistość ale kiedyś się ulotni.
[x]
EFH 0,00% 0,03 2015-12-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.