Michał Barczak zegna się z EFH, dlaczego nigdy się nie dowiemy - ale jak widać sprzedaż idzie słabo... A była to jedyna osoba która miała coś wspólnego z branżą hotelarska.
Pan Michał Barczak jest absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego w Gdańsku (kierunek Turystyka i Rekreacja), ukończył także studia podyplomowe w Harvard Business School w Warszawie. Z branżą hotelową związany od ponad 30 lat. Rozpoczynał karierę w hotelach Novotel Olsztyn, Mrongovia i Merkury Orbis Poznań. Współpracował przy wielu projektach hotelowych w całej Polsce, m.in.: Baltic SPA i Baltic Park Hotel w Kołobrzegu, Hampton by Hilton we Wrocławiu i Świnoujściu, Velaves Hotel we Władysławowie i Mistral Sport Hotel w Gniewinie. Przez ponad 13 lat pełnił funkcję Wiceprezesa Zarządu i Dyrektora Generalnego
Hotelu Bryza w Juracie. Ostatnio Prezes Zarządu i Dyrektor Generalny Sobienie Królewskie Golf and Country Club.
Przedmiotem sprzedaży będą udziały lub akcje następujących spółek lub ich nieruchomości:
* “Tałty" Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie będąca właścicielem nieruchomości położonej w Tałtach, gmina Mikołajki;
* "Mazury Lakes Resort" Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie, będąca właścicielem nieruchomości położonej w Tałtach, gmina Mikołajki oraz prawa użytkowania wieczystego nieruchomości w Piasecznie;
* Hotel Malbork Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie będąca właścicielem nieruchomości położonej w Malborku;
* "EFH-1" sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie będąca właścicielem trzech nieruchomości położonej w Konstancinie Jeziornie, w gminie Piaseczno oraz nieruchomości położonej w Chylicach, w gminie Piaseczno;
* ANDROS sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie będącej właścicielem nieruchomości położonej w Piasecznie;
* "DLKF" Sp. z o.o., z siedzibą w Warszawie;
* "Hotel Król Kazimierz" Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie będąca właścicielem trzech nieruchomości położonych w Kazimierzu Dolnym:
* "Łeba Hotel" Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie będąca właścicielem prawa wieczystego użytkowania dwóch nieruchomości stanowiących własność Gminy Miejskiej Łeba, położonych w miejscowości Łeba;
* Masuria Hotel Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie będąca właścicielem nieruchomość położonej w Worlinach, gm. Łukta;
Czyli wszystkie hotele i cenne nieruchomości... Po tym wszystkim EFH zostanie praktycznie bez majątku z jakimiś planami zarządczymi... I jeżeli w ogóle to prawda o tych 100 mln to albo będzie emisja albo dodatkowy dług obligi... Nie dziwne, że co mądrzejsi uciekają...
widzisz mongole olku ile nieruchomości ma efh i spółki zależne ,wartość nieruchomości to ponad 300 mln zł a do spłacenia obligacji za mniej niż 30 mln zł a i nowy inwestor wyłoży 100 mln zł . dziękujemy ci za ten post powyżej teraz już wszyscy widzą jakie duże aktywa posiada efh i jak bardzo jest niedowaetościowana !!!!!
zerknij sobie najpierw na zadłużenie EFH ! i nie pisz takich bzdur... samych kredytów mają na 130 mln... I przeczytaj sobie komunikat gdzie jasno jest napisane że SPRZEDAJĄ te nieruchomości aby SPŁACIĆ długi...
Możesz mi odpowiedzieć na jedno pytanie proszę... Czy to co piszesz wynika z Twojej totalnej niewiedzy czy perfidnie zniekształcasz rzeczywistość???
pewnie nadal nie rozumiesz to tak łopatologicznie - To po kiego sprzedają wszystko co mają skoro chodzi o drobne 30 mln?:)))))))))))))) Twoja wiedza a właściwe jej brak jest zabwny :)) Spóła zadłużona po uszy zmuszona do sprzedaży najcenniejszych aktywów a ta pisze o jakieś bzdury za bzdurami:)))) Balonik Ci kochana zostanie pusty balonik :))))
Dnia 2013-05-29 o godz. 22:38 ~zjk napisał(a):
> Michał Barczak zegna się z EFH, dlaczego nigdy się nie
> dowiemy - ale jak widać sprzedaż idzie słabo... A była to
> jedyna osoba która miała coś wspólnego z branżą hotelarska.
>
Pan Michał Barczak jest absolwentem Akademii Wychowania
> Fizycznego w Gdańsku (kierunek Turystyka i Rekreacja),
> ukończył także studia podyplomowe w Harvard Business School
> w Warszawie. Z branżą hotelową związany od ponad 30 lat.
> Rozpoczynał karierę w hotelach Novotel Olsztyn, Mrongovia i
> Merkury Orbis Poznań. Współpracował przy wielu projektach
> hotelowych w całej Polsce, m.in.: Baltic SPA i Baltic Park
> Hotel w Kołobrzegu, Hampton by Hilton we Wrocławiu i
> Świnoujściu, Velaves Hotel we Władysławowie i Mistral Sport
> Hotel w Gniewinie. Przez ponad 13 lat pełnił funkcję
> Wiceprezesa Zarządu i Dyrektora Generalnego
Hotelu Bryza w
> Juracie. Ostatnio Prezes Zarządu i Dyrektor Generalny
> Sobienie Królewskie Golf and Country Club.
wszyscy widzą że produkujesz się tak od kilku dni bo chcesz kupić jak najtaniej !!!! już pisałam że jak spółka ci nie pasuje to szukam innej lepszej i tańszej czyż nie , już wczoraj pisałeś że kupiłeś drogo i zapewne sprzedałeś w dołku i taraz żal ci dupe ściska bo idzie do góry !!!! która spółka na gpw ma cene do wartosci księgowej 0,07 i jest wyceniana na 10 mln zł jak tylko hotel Król Kazimierz jest wart przynajmniej z 50 mln !!! nie pasuje spółka to spadaj stąd mongole i nie zaśmiecaj forum !!!! jest 430 innych spółek na gpw to masz z czego wybrać
jestem na tym forum prawie dwa lata i całą odpowiedzialnością stwierdzam, że bardziej prostej osoby od Cibie tutaj nie było... nie umiesz odpowiedzieć na proste pytania, zmieniasz czyjeś wypowiedzi, kłamiesz co do stanu faktycznego spółki, jesteś wulgarna i prymitywna... DNO
Dnia 2013-05-30 o godz. 09:52 ~Olek napisał(a):
> a i nie umiesz nawet podpinać odpowiedzi...Dno den
Chłopie wyjaśnij mi jedną sprawę. Twierdzisz że papier śmieć, nie chcesz mieć z nim do czynnienia itd. No i po co tu wchodzisz i hejtujesz. Nie masz innych zajęć. Jak takie z Ciebie dobry inwestor to powinnieneś być zajęty handlem na innych instrumentach. A Ty co rano wstajesz kawa, fajka i na bankier.pl i jazda efh siać negatywy. Podejżeam że utopiłeś kapitaL na efh i teraz nawet nie masz grosza żeby gdzie inndziej wsadzić i pozostalo Ci tylko forum.
nie będę się powtarzał setny raz... Mam dziką przyjemność bycia opluwanym od dwóch lat a i tak ja mam racje... :) Sprzedałem po 6 zł i to jest zapisane na forum i od tamtego czasu z masochistyczną i sadystyczną przyjemnością siedzę od rana do wieczora na EFH i tym żyję... A już w szczególnością dramatem życiowym Joli która zamiast mózgu ma watę.
Dnia 2013-05-30 o godz. 10:12 ~Olek napisał(a):
> nie będę się powtarzał setny raz... Mam dziką przyjemność
> bycia opluwanym od dwóch lat a i tak ja mam racje... :)
> Sprzedałem po 6 zł i to jest zapisane na forum i od tamtego
> czasu z masochistyczną i sadystyczną przyjemnością siedzę
> od rana do wieczora na EFH i tym żyję... A już w
> szczególnością dramatem życiowym Joli która zamiast mózgu
> ma wate
Dam Ci rade. Weź sobie dzisiaj wolne od forum i idz na procesje. Pozdrawiam
Napiszę jeszcze raz: CEFARM NIERUCHOMOSCI, Numer KRS: 0000346318. Data rejestracji w Krajowym Rejestrze Sadowym 11.01.2010.
Właściciel: Słup(ski) Sławomir, Wartosc wkładu umówionego 5.000 ZŁ.
Jak ten śmieszny podmiocik, albo ten drugi z kapitałem 50 000 zł co miał zaległości w US ma wyłożyć 100 mln na EFH?
Odpowiedz sobie sama i przemyśl to 3 razy, bo raz to za mało.
Barczak rozłożył hotel w Sobieniach że jeszcze do dziś nie mogą się po nim pozbierać. A nieudaczników przejęło EFH i po pół roku się na nich poznali. To Barczak był autorem nowej "strategii" i pokazał co to przyniosło dla hoteli. A drugi kwartał to dopiero będzie dramat.
Jak w zarządzie był Migut i Tober to hotele przynosiły zyski. A potem przyszli Barczak, Celuch i Nauman i wszystko rozp.....