żadna nowość, jedyna polska firma jaka zaprotestowała w sądzie amerykańskim, nie gpw, nie knf czy ing, a ta właśnie firma, reszta miała akcjonariuszy CEDC w tylnej części ciała:
http://www.gcginc.com/cases/cedc/pdflib/150_10738.pdf
Jak tak dalej pojdzie to i na 14dni ktore mamy wplyna dwa pisma. Tylko , ze ta spolka sie juz podala sprzedala wczoraj akcje ze strata i kto nam pomoze, bo raczej samo watpie czy sie wyjasni.
zbycie ze stratą nie odbiera szansy dochodzenia z tego tytułu roszczenia od zarządu: zaniedbał obowiązków informacyjnych, po 3 kwart był zysk , był kluczowy bo pokazał wyjście po latach z problemów zadłużenia i pokazał możliwość generowania zysku.
4 kw nie dali raportu, co nie dało ci możliwości podjęcia zamknięcia inwestycji przed zawieszeniem sądu.
Najlepsze: siedzibą zarządu spółki jest Warszawa, a co za tym idzie Tariko możliwe przestępstwo popełnił w Polsce nie w USA, jeżeli mówimy o działaniu na szkodę akcjonariuszy celem osiągnięcia własnych korzyści majątkowych , jako wierzyciel, występował po dwóch stronach i naraził per sona ciebie na straty własnie w Polsce: 286 kk
Te CDE: Informacja o zamknięciu pozycji inwestycyjnej
Zarząd Spółki informuje, że w dniu wczorajszym nastąpiło rozliczenie zamknięcia transakcji na akcjach Central European Distribution Corp (CEDC). W wyniku zamknięcia pozycji inwestycyjnej, Emitent poniósł stratę w kwocie 186.324,89 która równa jest wysokości 17,13% kapitałów własnych Emitenta (zgodnie ze stanem na 31.12.2012 r.). Powstała strata wynikła z tytułu zakupu akcji spółki Central European Distribution Corp (CEDC) notowanych na regulowanym rynku Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. (GPW). Decyzję w sprawie zakupu akcji spółki CEDC podjęto na podstawie pozytywnego raportu za III kwartał 2012 r. opublikowanego przez spółkę CEDC. Dnia 12 kwietnia 2013 r. akcje, które CEDC wprowadził do obrotu na polskiej giełdzie, zostały zawieszone w obrocie na GPW od dnia 15 kwietnia 2013 r. W celu zminimalizowania straty i wykazania straty podatkowej Emitent dokonał z sukcesem skomplikowanych czynności przeniesienia akcji na rynek amerykański OTC Markets, celem ich sprzedaży i odzyskania części zainwestowanego kapitału w obliczu ryzyka anulowania akcji przez amerykański sąd upadłościowy w dniu 13 maja 2013 r. W dniu 13 maja 2013 r. sąd upadłościowy United States Bankruptcy Court for the District of Delaware zaakceptował plan naprawczy skutkujący anulowaniem akcji dla dotychczasowych akcjonariuszy. Dzięki podjętym wcześniej działaniom konsekwencje tej decyzji nie dotkną CDE S.A., która uchroniła część zainwestowanego kapitału. Emitent uznał wskazaną stratę za istotną z uwagi na to, iż ma ona znaczący wpływ na ostateczny wynik finansowy Spółki w I i II kwartale 2013 r. Niemniej jednak Zarząd Spółki podkreśla, że dokonał wszelkich skomplikowanych czynności w celu ochrony zainwestowanego kapitału. Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu \"Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect\"kst z iinego forum, które stąd usunieto
Powiedzicie jak przeniesc akcje z GPW na OTC , niektorzy tam poprzenosili. Bo jak bedzie juz po ptokach to lepiej cos opchnac nawet po 1groszu niż nie miec nic pytam bo mogbym nawet po 1goszu odzyskac 500zl
a moze ktoś wkoncu zorganizuje jakieś spotkanie jestem z okolic wrocławia wynajmiemy adwokata i zalozymy sprawe mamy mało czasu czekam na informacje ilu jest chetnych
ja tez jestem z Wrocka i chętnie bym się spotkał. Ale dzisiaj najważniejsze info to jak wygląda sprawa złożenia pozwu zbiorowego przeciwko KNF iGPW. Trzeba zasięgnąć informacji jak formalnie się to robi...
jestem chętny...
byłem pewien, że w najgorszym wypadku ogłoszą wezwanie, dostanę średnią z 6 miesięcy, ale żeby po prostu anulować!!!
To jest kpina, gdzie jest KNF? Co na to GPW? jestem na giełdzie od wielu lat, ale po tej akcji zastanawiam się czy w ogóle w cokolwiek inwestować...
Zrobić emisję na GPW, nie podawać wyników i anulować akcje. To jest lepszy numer od Amber Gold.
nie obrażaj amber gold, ten chociaż zostawił ludziom parę aut i parę kilo złota, a tatar w biały dzień zabrał wszystko i to z premedytacją.
łącznie więcej ukradł ludziom kasy , którą zapłacili za akcje niż ten cały amber gold