• dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~chodzik księżycowt [89.68.164.*]
    Czyli, dobre deski na trumnę ! Dawno mnie tu nie było, co nie znaczy, że nie obserwowałem kątem oka wykresu Barlinka. Ci co mnie znają wiedzą od dawna jak źle postrzegam tą spółkę i jak mroczną drogę ma przed sobą. Dziś wygląda już na to, że właśnie w tych dniach rozstrzygają się jej losy na rynku kapitałowym.
    Nie wiem co napisano w Parkiecie, dla mnie nie jest to wiedza konieczna, aby stwierdzić
    wejście tych akcji w ostatni etap. Myślę, że patrząc w nadchodzące miesiące, los jaki ma przed sobą ta firma to los podobny do Biotonu. Nie chodzi mi tu rzecz jasna o poziom notowań, ale o dramatyczną wręcz utratę zaufania do kadry kierowniczej i właściciela.
    No cóż, niech mu trasy rajdowe osłodzą widmo bankructwa.
    Wiecie, że jestem znakomitym technikiem. Wiele razy bardzo precyzyjnie, przed czasem
    ostrzegałem WAS przed tąpnięciami. Cały czas papier ten jest w trendzie długoterminowym spadkowym a pojawiające się wzrosty, budzące nadzieję na lepsze jutro, to krótkoterminowe dynamiczne korekty.
    No to spójrzmy na wykres i poczytajmy jak z książki to co nam opowie. A nie jest to jak zapewne się domyślacie bajka dla grzecznych dzieci na dobranoc.

Po ogromnej przecenie 2012 roku, notowania weszły w fazę akumulacji, dając nadzieję posiadaczom na spore odreagowanie. Jednak nie okazało się ono ani mocne ani trwałe.
    Ta konsolidacja to przyczyna mojego zainteresowania Barlinkiem. Brak odpału w górę, po takiej przecenie ? Tu od razu widać było, że fundamenty są albo podtopione, albo całkiem już zgniłe. Dzisiaj z perspektywy czasu widać wyraźnie, że tworzy się bardzo niebezpieczny i rzadko spotykany trójkąt, z którego wyjdzie potężne uderzenie w dół, prawdopodobnie pod koniec bieżącego roku. Co ciekawe dzień dzisiejszy to przysłowiowy gwóźdź do trumienki a jednocześnie klucz to tego zamka.
    Ostatni wzrost budzący tyle nadziei to fala ,,C,, tego trójkąta. Może być ona zygzakiem jak większość podfal tej formacji, może być korektą płaską. W sumie nie ma to większego znaczenia. Znaczenia ma wczorajsza luka podparta czarną świecą i dzień dzisiejszy.
    Dlaczego jest on tak ważny ? Napisałem, że to dzień kluczowy, dlaczego ?
    Ponieważ, jeśli notowania zakończą się czarną świecą (a na to wygląda), powstanie bodaj jeden z najsilniejszych sygnałów sprzedaży jakie zna rynek ! Co ważniejsze ostatnia fala reakcji, czyli fala ,,E,, tego trójkąta, będzie słaba i nie przekroczy notowań z dnia dzisiejszego.
    Wniosek jest taki, że wszyscy co kupują obecnie przy tym spadku już teraz z góry mogą się z tą kasą pożegnać.
    Wyjście z tej formacji, to będzie jazda jakiej świat nie widział. Szybki i potężny impuls spadkowy, który powinien znaleźć wsparcie w okolicach 0.20 zł. Tak moi drodzy przegrani, to nie są mrzonki. Co co mi nie uwierzą i pozostaną na tym papierze z honorem dotrwają do końca i niech im ziemia lekką będzie.
    Co zalecam ?
    Wyjście w fali ,,E,, trójkąta nawet ze stratą. Ci co chcieli kupić powinni się nad tym krokiem bardzo poważnie zastanowić a wierzcie mi lepiej się zabić własną pięścią niż dać żywcem pochować.

Pozdrawiam serdecznie
    Chodzik Księżycowy
    Najlepszy analityk techniczny na forum Bankiera.
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~oszczegator [81.26.0.*]
    UUU najpierw straszył Parkiet a teraz Chodzik, dwa 100 % źródła. To już na pewno będą wzrosty.
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~Kesz [178.235.232.*]
    ...raczej największy smutniak na forum Bankiera. Dobrze, że to nie "pseudo analitycy" zarządzają biznesem:)
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Tu nie ma mowy o straszeniu. Taka jest prawda i tyle. A co kto zrobi z tą wiedzą to już jego sprawa. Pytanie kto w czasach spowolnienia będzie kupować jeden z najdroższych materiałów na podłogę. Jest bardzo dobry sam go mam w chałupie, ale co z tego ? Kogo będzie na to stać, kiedy już widać wyraźnie, że Polacy zastanawiają się nad każdą wydaną złotówką a nowelizacja budżetu to pewne jak słońce na niebie, wiadomo nawet, że nastąpi we wrześniu. Niedługo zapewne rząd zacznie otwierać publiczne toalety, bo każdy grosz na wagę złota. Na razie stawia nowe radary i poszerza strefy płatnego parkowania w miastach.

CK
    No i właśnie o tym mowa - może i dobrym analitykiem jesteś, ale nie masz wiedzy o biznesie, przynajmniej podmiotu, który tak chętnie opisujesz. Gdybyś miał wiedzę, nie analizowałbyś biznesu tej firmy w odniesieniu do rynku polskiego i efektu spowolnienia, gdyż rynek polski nie ma dla tej spółki absolutnie żadnego znaczenia - ułamek udziału w wolumenie sprzedaży i pierwiastek tego ułamka w marży:) Pozdrowienia.
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    I tu się z tobą zgodzę, częściowo. Doskonale sobie zdaję sprawę, że eksport to sprawa o znaczeniu dominującym, ale przecież w Kanadzie czy w Stanach od wielu miesięcy nic się nie zmienia. W stanach trwa hossa od dawna, więc dlaczego ta firma na tym dotychczas nie skorzystała ?
    Tu coś śmierdzi i trup w szafie leży, oby tylko jeden. Dla mnie najważniejszą rzeczą jest zachowanie kursu, bo to odzwierciedla postawę inwestorów a tu rzut oka wystarczy aby widzieć i wiedzieć, że jest źle. Zresztą jak to się mówi pożyjemy zobaczymy. Oczywiście zobaczą to ci co tych akcji nie mają. Ci co je mają i kurczowo trzymają umrą marnie jak amen w pacierzu.
    Tak jak wspomniałem, dzisiejszy dzień jest kluczowy dla tego papierka. Jeśli byki zamkną notowania do góry, to można jeszcze mieć nadzieję, jeśli nie to nadzieja umrze właśnie dzisiaj.

Chodzik Księżycowy
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~alex [78.9.3.*]
    chodzik miernoto jesteś znakomitym antywskaźnikiem a nie analitykiem jesji chodzi o AT to jesteś dno
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~leszek [83.9.151.*]
    Za parę lat zapomnicie o tych kłótniach , kupujcie ludzie przed nami przerosty
    Przerost to może być prostaty a tu będzie tragedyja w kilku aktach.
    Mamy dzisiaj środę, 15 maja 2013 roku.
    Jak widzę los wam na tyle sprzyja, że daje szansę zamknięcia tej pozycji i wyjścia bez strat.
    Dopiero poziom 0.89 a właściwie jego pokonanie dawało by nadzieje na lepsze jutro.
    Wszystko to co napisałem wczoraj pozostaje w mocy a dzisiejszy wzrost to klasyczna podła , nędzna pułapka dla starego dziadka i niedoświadczonego gracz partacza.

CK
    Jest środa, to prawda. A widziałeś wyniki ignorancie? Nie widziałeś bo ich nie ma, nie widziałeś bo tak naprawdę Cię to nie interesuje. Jak zobaczysz, wejdziesz do budy i odszczekasz! Skąd Ty się urwałeś, że tak ujadasz? Płacą Ci za to?
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~olaf [78.8.241.*]
    jest środa 15 maja godź 20 już znamy wyniki barlinka i jak zwykle chodzik ksziężycowy wyszedł na debila muhahahahahahahahahaha
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~bryll [83.143.139.*]
    Gdzie jest ten cieć CK, weź się lepiej za kopanie rowów specu od łapania dołków.
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~mati [89.70.17.*]
    Dnia 2013-05-15 o godz. 20:09 ~bryll napisał(a):
    > Gdzie jest ten cieć CK, weź się lepiej za kopanie rowów
    > specu od łapania dołków.
    Rozpacza, że nie zdążył dokupić poniżej 1 zł
    Do:
    Olaf, Matii, Kesz i pozostałych.
    Ludzie, wy się jeszcze musicie dużo nauczyć. Nie, co ja napisałem DUŻO. Wcale nie DUŻO.
    BARDZO DUŻO !!!!!
    Przyzwyczaiłem się już do tego, że z frajerami mam do czynienia na co dzień. Zwykłe gnojki, dostarczyciele kapitału i wątroby do przeszczepu.
    Kiedy ja zajmowałem się analizą techniczna wy bawiliście się w piaskownicy stawiając babki.
    Od zarazków z psich odchodów wasze mózgi stały się bezużyteczną papką !
    Tak jak napisałem wcześniej. To był bardzo dobry moment do pozbycia się tych akcji i szybko się o tym przekonacie frajerzy.
    Jeśli któryś z was przeżyje następne dwa lata na GPW to będzie mógł mówić o szczęściu.
    Oczywiście, że wyniki widziałem. Po takich wynikach z takiej zapaści jak poprzednio te akcje powinny dzisiaj fruwać 20% wyżej. I co fruwają ? Gdyby głupota mogła fruwać to wy panowie jak jeden, fruwalibyście niczym gołębice.

Chodzik Księżycowy
    I jeszcze jedno,
    Zamiast mi ubliżać w sposób niewybredny. Spróbujcie znaleźć odpowiedź na pytanie DLACZEGO tak się dzieje. A jak już znajdziecie to wtedy będziecie dla mnie partnerami do rozmowy. Na razie stanowicie bandę głupoli dostarczającą kapitał na giełdę, czyli jak nie patrzeć moje pożywienie i chociażby z tego powodu należy wam się ode mnie szacunek na jaki zasługujecie.

CK
    A tak swoją drogą z innej beczki
    czy podoba wam się mój styl ?
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~3671 [80.53.59.*]
    Do CK
    Wiem że jesteś wielokrotnie prowokowany ale czy naprawdę musisz tak łatwo dawać się podpuszczać...? Nawet jeśli twoje analizy są trafne to toną one w szambie pomyj którymi oblewasz to co wartościowe. Chcesz komentować - komentuj. Nikt nikomu tego nie zabrania ale tak po ludzku proszę: ogranicz arogancję, jad, słowne zemsty, ogranicz dyskusje samego z sobą. W przeciwnym wypadku zawsze będziesz "dyżurnym chłopcem do bicia" Nikomu nie musisz się podlizywać ale jeśli chcesz byś szanowany na forum, szanuj innych. Czasem naprawdę warto zacząć od samego siebie nie oglądając się na innych bo przecież ktoś musi być tym pierwszym...Pozdrawiam
    Pewnie skorzystałbym z twojej rady, gdyby nie to, że robiłem to wielokrotnie. Niestety nic to nie dało. Zadałem sobie więc pytanie dlaczego ? (jak widzisz często akurat używam tego słowa)
    Dlaczego w tak zajadły sposób jestem atakowany i co mam wtedy robić ? Czy gnoić cymbaółów
    i odpłacać im tym samym, czy potulnie poddawać do bicia drugi policzek ?
    Nie wiem czy zauważyłeś pewną prawidłowość a mianowicie:

jeśli ktoś się do mnie zwraca życzliwie to ja do niego również i nie ma tu znaczenie czy akurat, mnie krytykuje czy nie. Ponieważ moje prognozy odnośnie Barlinka są przeciwstawne posiadaczom tych akcji, godzą otwarcie w ich interesy i mrzonki, to zawsze będą mnie zwalczać wszystkimi dostępnymi środkami. Co tak naprawdę leży w moim własnym interesie.
    Ich wewnętrzny system obronny, czyli psychika każą im utrzymywać zajmowane pozycje czyli posiadane akcje wbrew moim słowom i w brew logice. To musi ich w końcu zaprowadzić na skraj przepaści. Wtedy do siebie strzelają albo skaczą z okna albo sprzedają bez opamiętania blisko dna. Ja sobie kupuje i dobrze sobie żyje. No cóż Jak Kuba Bogu tak Bóg kubie !
    Dostarczyciele organów wewnętrznych mile widziani.

CK
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~leszek [83.31.56.*]
    Panie Chodziku ma Pan rację, osobiście wolałbym żeby było inaczej ale co zrobić
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~Księżycówka [193.108.194.*]
    CK jestem Twoim fanem. Dobra robota! Pozdrowienia.
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~olaf [78.8.139.*]
    widzisz chodzik matole twoje analizy o dupę rozbić z AT jesteś noga
  • do CK Autor: ~herh [85.202.153.*]
    czego się chłopie dziwisz że ludzie pomyje na Ciebie wylewają?
    Chodzisz na forum spółki, akcji nie masz.... i naganiasz na spadki pisząc o technicznych okazjach do jak najszybszego wywalenia akcji.
    Czego się spodziewasz... oklasków za to ?
  • Re: do CK Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
    Odrobinę wdzięczności od tych co dzięki moim przestrogom nie weszli tu i na Trakcję kilka, czy kilkanaście tygodni temu. Wystarczy spojrzeć na wykres i po co tu gadać po próżnicy.
    Jeśli będzie na Barlinku DNO, tak jak to miało miejsce na Sfinksie, to pierwszy o tym powiadomię i pierwszy kupie te akcje. Na razie to się od Barlinka trzeba trzymać z daleka, ponieważ spółki bankrutują nie z powodu braku sprzedaży swoich produktów czy z powodu braku zysku netto, ale najczęściej z powodu niemożliwości obsługi swoich zobowiązań, czyli z braku płynności. Takie przypadki na giełdzie miały swoje miejsce wielokrotnie.
    Ostrzega was Audytor przed takim właśnie scenariuszem. A wy co ? Myślicie, że to chłopek ze wsi co nie ma pojęcia o tym o czym napisał ?
    Weźcie się puknijcie w czoło i to mocno. Może nie ma do końca racji. Może taki scenariusz się na Barlinku nie wydarzy, ale na pewno posiadacze tych akcji spokojnie spać nie mogą.
    Poza tym, aby nastąpił zwrot potrzebna jest duża baza. Macie tu coś podobnego ?
    Podsumowując:
    Jedna jaskółka wiosny nie czyni, dopiero stado jaskółek - jeśli rozumiecie co mam na myśli.

Chodzik Księżycowy
  • Re: do CK Autor: ~ciekawy [188.137.98.*]
    a jakie warunki według Ciebie powinny być spełnione abyś mógł się zainteresować tą spółkę, tzn napisz jeżeli możesz coś więcej o swoim systemie, sposobie analizy itd itd, coś dla początkującego który chciałby zainwestować trochę grosza i nie stracić wszystkiego :)

pozdrawiam i zapraszam do merytorycznej dyskusji
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~olaf [78.8.246.*]
    kto posłuchał pajaca chodzika i nie kupił trakcji jak była po 37gr może mu teraz podziękować za jego mistrzowskie przewidywania to samo będzie na barlinku przecież to największy nieudacznik
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~leszek [83.9.167.*]
    Ludzie kupujcie idziemy w góry ,będzie dobrze
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~vino [178.159.173.*]
    Czy jest sens czekać na zwrot z tej inwestycji gdy wydaje się on praktycznie nierealny?

Zwracam uwagę na spółkę DORADCY24 - tam jest gigantyczny potencjał wzrostowy. Zachęcam do analizy ostatnich raportów D24, planów i sieci sprzedaży która rośnie w siłę. Moim zdaniem ta spółka da zarobić minimum 1000% w najbliższym czasie. Po 0,01 PLN można ustawić się na kilka dni ale może być też tak że nagle ktoś wybierze cała podaż aż do 0,05 :)
  • do vino Autor: ~herh [85.202.153.*]
    przestań naganiać mendo jedna ! Na kilku spółkach to samo.... tylko kopiuj wklej !!
  • Re: do vino Autor: ~leszek [83.9.167.*]
    Przecież lada moment i lecimy w góry na 1 zł
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~alex [78.9.7.*]
    vino pierdol się z tymi twoimi doradcami nie śmieć tutaj
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~barlinek [89.228.249.*]
    Chodzik księżycowy -- i co ty pseudo analityku , ,,najlepszy na forum " .... - zniknij z tego forum , nie ośmieszaj i nie wprowadzaj ludzi w błąd swoimi bredniami !

14 maj - kurs BARLINKA 0,80 zł dziś 0, 95 zł. !!!!!!!!!!!!!!

A od minimów (kolejnych dołków które zapowiadałeś na Trakcji) Trakcja poszła w gorę od 0,36 zł do 0,55 zł !!!!!!!!!!
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~Kesz [109.241.22.*]
    Chodzik to zwykły baran jest.
    Ty, przestań już. Nie wystarczy Ci jak dostałeś błotem na tym forum z każdej strony. Teraz wracazs ja Feniks z Popiołu, robisz "Kopiuj/Wklej" tych swoich bzdetnych pseudo analiz. Jesteś kompletnie niewiarygodny. Spadaj stąd szkodniku. Sio!
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~herh [85.202.153.*]
    biorą co stoi....
    1zł padło
    Zamknięcie na maksie. Co na to pseudo geniusz, najlepszy analityk na rynku? Tak, o Tobie mowa Księżycowy gamoniu.
    i siorbania ciąg dalszy ;)
    ale ssanie... :)
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~aleks [193.142.112.*]
    wow, co tutaj się dzieje, kto tak zasysa? ktoś coś podejrzewa lub dysponuje jakimś info?
    He, he, chodzik księżycowy - największy wśród największych wydał rekomendacje swoim "Grubym" klientom.
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~aleks [193.142.112.*]
    dobre, dobre:))) byle tylko Chodzik nie przesadził, bo jak tak dalej pójdzie to w czerwcu przekroczymy 2 zl:)))
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~józek [83.9.66.*]
    Chyba ,że ogłoszą na zebraniu czerwcowym np. że wypuszczą np . 500mln akcji po dajmy na to 30 gr - to wtedy kurs mocno spadnie
    Jakby tak miało być to raczej kurs spadał a nie odwrotnie
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~olaf [78.8.108.*]
    skąd się biorą takie debile jak józek muhahhaahahhaha?to chyba klony debila chodzika księżycowego
    No ładne zamknięcie na 1,14... ruszył gniot jeden porządnie !!!
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~ciekawy [188.137.77.*]
    Dnia 2013-06-04 o godz. 17:27 ~herh napisał(a):
    > No ładne zamknięcie na 1,14... ruszył gniot jeden porządnie
    > !!!

no chyba na1,16 zł, skad sie biorą tacy ludzie?:)
    Ano stąd że czasem sidoma płata figle - ostatnio b. często. Pokazała mi zamknięcie na 1,14.
    Na stooq.pl pokazuje 1,16

A teraz jak sidomę włączam to w ogóle kursów nie pokazuje :/

Jak na 1,16 to na maxach się zamknęło - BRAWO :) Oby tak dalej
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~ciekawy [188.137.77.*]
    w porządku wybacz bo już myślałem że chcesz tutaj szerzyć defetyzm :)

pozdrawiam i oby tak dalej
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~pablo [31.175.232.*]
    chłopie daj sobie spokój widziałeś może kiedyś produkty barlinka wiesz jak odróżnić deskę barlinecką od paneli bo ja tak, moim zdaniem wreszcie przychodzą lepsze czasy dla szeroko pojętej budowlanki małe stopy procentowe z jednej strony zachęca do brania kredytów a z drugiej ludzi którzy mają oszczędności będą skłaniać do inwestowania w nieruchomości wszak trzymanie kasy na lokacie nie ma sensu a wiele drobnych sparzyło się na giełdzie więc szybko nie wrócą chyba że giełda pokaże spore wzrosty to tak ale dla mnie to będzie sygnał do wysiadania no i jeszcze jedno dopłaty od tuska do deweloperki. Do chodzika jak zostałeś na peronie to nie naganiaj na spadki tylko przyznaj się do błędu a sfinks też ci chyba odjechał.
  • Re: dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna Autor: ~józek [83.24.123.*]
    Wzrosty są chyba spowodowane przełożeniem spłaty z bankiem
  • Niniejsza wypowiedź zajęła PIERWSZE MIEJSCE analitycznej bredni Autor: ~20 gr - BUHAHAHA [81.190.147.*]
    Niniejsza wypowiedź zajęła PIERWSZE MIEJSCE analitycznej bredni za rok 2013 : )))

Trumna na BARLINKU gdzie chodzik księżycowy spadek (według fal Eliota) do 20 gr zapowiedział ? - ... a tam zaraz po tych jego WIZJACH kilkadziesiąt % w górę wywaliło na 1,20 zł i wyżej !!! : ).

*** NUMER 1 analiz ...... miszcza od fal Eliota

dostaniecie to co wam zapowiadałem od dawna
    Autor: ~chodzik księżycowt [89.68.164.*], 2013-05-14 09:53
    Czyli, dobre deski na trumnę ! Dawno mnie tu nie było, co nie znaczy, że nie obserwowałem kątem oka wykresu Barlinka. Ci co mnie znają wiedzą od dawna jak źle postrzegam tą spółkę i jak mroczną drogę ma przed sobą . Wiecie, że jestem znakomitym technikiem. Wiele razy bardzo precyzyjnie, przed czasem
    ...ostrzegałem WAS przed tąpnięciami. Cały czas papier ten jest w trendzie długoterminowym spadkowym ...
    ...Szybki i potężny impuls spadkowy, który powinien znaleźć wsparcie w okolicach 0.20 zł.
    ... Co zalecam ?
    Wyjście w fali ,,E,, trójkąta nawet ze stratą. Ci co chcieli kupić powinni się nad tym krokiem bardzo poważnie zastanowić a wierzcie mi lepiej się zabić własną pięścią niż dać żywcem pochować.
    Pozdrawiam serdecznie
    Chodzik Księżycowy
    Najlepszy analityk techniczny na forum Bankiera.
[x]
BARLINEK -3,17% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.