• jj Autor: ~kriss [46.115.54.*]
    spadki moze i sa ale jakie malutkie obroty
  • Re: jj Autor: ~ezio [89.191.159.*]
    Obroty małe, bo mało kto chce brać. Gdyby po lewej na każdym poziomie było wystawionych np. po 30k akcji, to obroty byłyby dużo większe.
  • Re: jj Autor: ~skipper [80.53.90.*]
    obroty są sztucznie zawyżane. spekulanci z jednego wora do drugiego przelewają żeby na siłę wywołać panikę. kurs powinien zatrzymać się między 61 a 58 gr - tak jak w czwartek. ale nie spekuła wróciła z urlopów w poniedziałek i na siłę chciała pokazać że to nie koniec spadków.
    wydoją co mogą i zaraz zrobią podbitkę
  • Re: jj Autor: ~abc [80.239.243.*]
    zamknij juz du.e madralo :) Ty i te twoje wywody i super infa
  • Re: jj Autor: lew429 [77.254.71.*]
    Dnia 2013-05-08 o godz. 09:34 ~abc napisał(a):
    > zamknij juz du.e madralo :) Ty i te twoje wywody i super
    > infa

abc widzę, że też wtopiłeś.
    Ale ładnie się ujawniacie:)
  • Re: jj Autor: ~abc [217.212.231.*]
    nastepny rekin gry monopol sie odezwal :)
  • Re: jj Autor: ~mufinek [193.108.194.*]
    skipper naganiałeś na spadki zapakowałeś do wora i dalej leci to teraz piszesz że będzie super? xD

"pro wielcy" inwestorzy tu siedzą
  • Re: jj Autor: ~vip [194.126.238.*]
    za to ty lew jestes zarobiony nie rozśmieszaj mnie, b
    bo siedzisz tu długo i pewnie masz srednią miedzy 1 a 2 lub wyższą
    za to jako jedyny jestes zarobiony
    Ja się przynajmniej nie użalam nad sobą a jeżeli chodzi o moją średnią to jednak mam niższą jak 1 zeta.
    Wkurza mnie natomiast taki palant jeden z drugim jak się naśmiewa z kogoś, że stracił na spółce.
    Tracić to ja będę jak zacznę sprzedawać w danej chwili, ponieważ jak na razie spadłem na minus, zresztą jak większość z nas.
    Nie myślę jednak oddawać akcję poniżej mojej średniej i wierzę we wzrosty, to nie jest Petrol co kity ludziom wciska.
  • Re: jj Autor: ~ezio [89.191.159.*]
    Co do naśmiewania się z czyjejś straty, to uważam, że wszyscy tutaj stracili lub są na minusie.
    Zgadzam się z Tobą, to nie jest Petrol, tutaj jest gorsza polityka informacyjna.
    Dnia 2013-05-08 o godz. 10:54 ~ezio napisał(a):
    > Co do naśmiewania się z czyjejś straty, to uważam, że
    > wszyscy tutaj stracili lub są na minusie.
    Zgadzam się z
    > Tobą, to nie jest Petrol, tutaj jest gorsza polityka
    > informacyjna.

Zgadza się, jest gorsza polityka informacyjna ale nie wprowadzają ludzi w błąd.
    Na ukraińskich i rosyjskich stronach dużo znajdziesz, u nas tylko podstawowe info co muszą podać.
    Ale mimo wszystko pewne wnioski można wyciągnąć nawet z tak małej ilości informacji.
  • Re: Autor: ~12345 [81.190.161.*]
    Dnia 2013-05-08 o godz. 10:54 ~ezio napisał(a):
    > Co do naśmiewania się z czyjejś straty, to uważam, że
    > wszyscy tutaj stracili lub są na minusie.
    Zgadzam się z
    > Tobą, to nie jest Petrol, tutaj jest gorsza polityka
    > informacyjna.

....chcesz polityki informacyjnej jak na polskich spółkach , petrolu o emisjach akcji zbywaniu akcji przez zarządzających lataniu kursu od góry do dołu wykresu... Westę zniszczyli groszołapy z niewielkim kapitałem a chęcią dużego zysku.... wystarczyło że kilka groszy kurs zmieniał pozycję i było wyrzucanie....wielu pseudo inwestorów nie wie nić o spółce, kupuje akcje a jak jest stratny wyżywa się na forum..... na przełomie września i października zlecenia kupna były wyższe niż dzisiejsze wolumeny sesyjne... popatrzcie na zadłużenie polskich spółek ich wizjonerskie poglądy i wyceny na kilkanaście zł. Bezczelnością jest pisanie na forum stwierdzeń bez żadnego potwierdzenia w faktach.....rozgoryczeni zachowaniem kursu sprzedają ze stratami a następnie wylewają irytację złość na posiadaczy dużych ilości akcji.... jeżeli inwestuje sie średnioterminowo to różnice kursu powinny być obojętnie.... jak widać poeci tego forum mają, mieli po kilka tys. akcji i wydzierają się na wszystko i wszystkich o swoich doznaniach z inwestowania, staja sie nauczycielami nie majac elementarnej wiedzy...taka polska natura
  • Re: jj Autor: ~alonzo [109.95.206.*]
    Jak KGHM kiedyś chodził w okolicach 20zł, to nie jeden nie wytrzymał i pozbył się ciężaru.
    Potem pozostało mu tylko wpatrywanie się w wykres.
    Jak ktoś nie otarł się przynajmniej o podobny ruch, na większą czy mniejszą skalę, to znaczy, że nie wie, na czym polega bananowa.
    Tak tylko, że KGHM jest największą spółką i tam nie byłoby możliwości pozbycia się swojego pakietu.
    Ale do West mógłbym porównać Amicę, kiedyś 3zeta teraz 73zeta.
    W półtora roku poszybowała 1600%
  • Re: jj Autor: ~alonzo [109.95.206.*]
    Spółek które zostały zdołowane i potem spektakularnie odbiły w historii GPW było od groma.
    Każdy, kto siedzi na bananie trochę, to widział wiele takich przykładów na własne oczy.
    Wzrosty o 100-200% nikogo nie dziwią.
    Latami pamięta się tylko te, które skoczyły ponad 1000% w stosunkowo krótkim czasie.

"Tak tylko, że KGHM jest największą spółką i tam nie byłoby możliwości pozbycia się swojego pakietu." ?
    Jak to nie było możliwości się pozbycia pakietu drobnego inwestora.
    Każdy drobny na takiej spółce, może sprzedać pakiet za kilkadziesiąt tyś zł, nawet w kilka sekund.
  • Re: jj Autor: ~vip [194.126.238.*]
    lew
    tu nikt sie nie użala ale pisze o faktach, a na każdej spółce znajdzie się taki palant
    jeden z drugim więc skoro jesteś długo na bananie to powinienieś się przyzwyczaić
    bo to norma w tym dzikim kraju .....

Do 12345 [81.190.161.*], 2013-05-08 11:11
    ..chcesz polityki informacyjnej jak na polskich spółkach , petrolu o emisjach akcji zbywaniu akcji przez zarządzających lataniu kursu od góry do dołu wykresu... Westę zniszczyli groszołapy z niewielkim kapitałem a chęcią dużego zysku.... wystarczyło że kilka groszy kurs zmieniał pozycję i było wyrzucanie

bzdura od 11 zeta groszołapy zwaliły weste, no masz poczucie humoru

(....wielu pseudo inwestorów nie wie nić o spółce, kupuje akcje a jak jest stratny wyżywa się na forum..... na przełomie września i października zlecenia kupna były wyższe niż dzisiejsze wolumeny sesyjne... popatrzcie na zadłużenie polskich spółek ich wizjonerskie poglądy i wyceny na kilkanaście zł. Bezczelnością jest pisanie na forum stwierdzeń bez żadnego potwierdzenia w faktach.....rozgoryczeni zachowaniem kursu sprzedają ze stratami a następnie wylewają irytację złość na posiadaczy dużych ilości akcji.... jeżeli inwestuje sie średnioterminowo to różnice kursu powinny być obojętnie.... jak widać poeci tego forum mają, mieli po kilka tys. akcji i wydzierają się na wszystko i wszystkich o swoich doznaniach z inwestowania, staja sie nauczycielami nie majac elementarnej wiedzy...taka polska natura ....)

chłopie masło maślane
    forum bankiera to 95% pseudo inwestorów i spekulantów włącznie ze mną i tobą również, dziwie się jestes tu długo a dalej oszukujesz sam siebie żyjąc marzeniami
    że kiedyś urośnie jak na każdej spółce, oczywiście że kiedyś tam urośnie,
    spójrz czasami na wykres w jakim trendzie jesteśmy, równia pochyła
    a wahania kursem miedzy 50 a 70 groszy nie robią na mnie wrażenia,
    mam jeszcze niewielki pakiet, ale nie dokupię nawet 1 akcji dopóki nie zobaczę dobrych wyników i rosnących obrotów, wówczas można kupić drożej i zarabiać, a nie kisić kapitał
    tyle miesiecy bo kapitał ma zarabiać, policz ile m-cy tu się kisisz, czytając twój post
    to ewidentna poezja i bez epitetów proszę bo każdy ma prawo do wyrażania swojej opinii
    i decyzji inwestycyjnych a forum do tego służy.
  • Re: vip [194.126.238.*] Autor: ~12345 [81.190.161.*]
    vip [194.126.238.*]

nie łap mnie za słówka, nie pisałem o spadku od wejścia Westy na parkiet lecz ostatnie miesiące,,, do połowy ubr. można przyjąć ze tez drobnica wywalała bo fundy do czerwca były w posiadaniu.... te równie pochyła ktos tworzy leszczyna w/g Twojej wiedzy....
  • Re: vip [194.126.238.*] Autor: ~vip [194.126.238.*]
    na obecną chwilę nie ma znaczenia kto wywalał czy drobnica czy fundy
    kurs jest w czarnej du.pie i póki co marazm trwa w najlepsze
    kurs z połowy ubiegłego roku z początku czerwca oscylował ok 1,20 zł
    i sam widzisz gdzie jest teraz 55 groszy(spadek ponad 50%)
    i masz rok zmarnowany bez zarobku, nie namawiam do sprzedawania czy kupowania,
    ale póki co szybko rewelacji nie ma się co spodziewać, a kupić zawsze zdążę tylko postrzeganie spółki musi się zmienić, muszą pojść dobre wieści, wyniki, obroty,
    a siedzenie od roku i kiszenie kapitału jest dla mnie bezsensem
    nawet odbicie na złotówkę (bez dobrych informacji fundamentalnych)
    może być tylko czysto spekulacyjne aby potem znów zjechać na 50 groszy
    zresztą nie pierwszy raz na tej spółce, jak fund wywalał zrobił podbitkę
    zresztą chyba wiesz jak było ..........
  • Re: vip [194.126.238.*] Autor: ~12345 [81.190.161.*]
    ...jednak ktoś te 11 mln. akcji ( FF) posiada ...własnie ta chęć szybkiego zarobku o czym wcześniej wspomniałem była przyczynkiem oczywiście częściowym do obecnego zaniżenia... mnie nie zależy na grze sesyjnej z ryzykiem strat... zainwestowałem i czekam na określony efekt a co będzie na przestrzeni miesięcy, roku czy dłużej ..... zobaczymy ...zycze powodzenia
  • Re: vip [194.126.238.*] Autor: lew429 [77.254.71.*]
    Pożyjemy, zobaczymy.
    Wiadomo, że jak będzie dobre info to się trend zmieni jak go nie będzie to również wiadomo, że to podbitka.
    Ogólnie mówiąc nic nowego tylko czekać, chyba że ktoś chce sprzedawać ze stratą.
    Jak na razie jest marazm i to co wiemy to cały czas za mało.
    Ja sobie poczekam, a teraz odprężenie, jadę na ryby:)
  • Re: vip [194.126.238.*] Autor: ~ezio [89.191.159.*]
    Z łowieniem ryb jest tak, że trzeba cierpliwości. Patrzysz, patrzysz i nic się nie zmienia. Tak jak dzisiaj na Weście. Obserwując dzisiejszy kurs przypomniał mi się pewien eksperyment. Pozwolę sobie zapodać linka, tak dla rozrywki :)

http://www.joemonster.org/art/22799
  • Re: vip [194.126.238.*] Autor: ~ali [94.15.115.*]
    Dobre!!! W takim razie śmiem stwierdzić, że od godziny na WESCIE zaczęła się tworzyć nowa kropla!
  • Re: vip [194.126.238.*] Autor: ~ezio [89.191.152.*]
    Osobiście spodziewałem się jeszcze 2 dni spadków i dopiero później złapanie krótkiego oddechu, mielenia się w miejscu lub nawet niewielkiej korekty do czasu wyników i zjazdu tuż po nich. Pauza w spadkach przyszła jednak dzisiaj i być może to oznacza, że ludzi mają opory przed wywalaniem w pobliży historycznych minimów. Sądzę, że dopiero po wynikach za 1Q spółka zejdzie na nowe, nienotowane do tej pory poziomy.
  • Re: vip [194.126.238.*] Autor: ~ja [178.214.14.*]
    40 gr będzie, pierwszy tydzień czerwca
  • Re: vip [194.126.238.*] Autor: lew429 [77.254.71.*]
    Dnia 2013-05-08 o godz. 21:20 ~ja napisał(a):
    > 40 gr będzie, pierwszy tydzień czerwca

Pierwszy dzień czerwca to będzie DZIEŃ DZIECKA :)
    A 40 gr będzie od mamy na lizaka :)
[x]
WESTAISIC 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.